Ege Postası
Geri

'Erdoğan Yunanistan ve Avrupa'yı tehdit etmemeli'

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınmacılar için gerekirse kapıların açılabileceği sözlerine tepki gösterdi. Miçotakis, "Erdoğan Yunanistan'ı ve Avrupa'yı tehdit etmemeli" dedi.
'Erdoğan Yunanistan ve Avrupa'yı tehdit etmemeli'
Haberler / Dünya
9 Eylül 2019 Pazartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Selanik'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Avrupa her iki tarafın da yararına olan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geçen yıllarda 6 milyar euro verdi" dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Sayın Erdoğan mülteci sorununun üstesinden gelmek için daha fazla kaynak sağlamak amacıyla Yunanistan'ı ve Avrupa'yı tehdit edemeyeceğini anlamalı" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile imzalanan mutabakatı yeniden müzakere etmek istemesi halinde bunun yapılabileceğini söyleyen Miçotakis "Ama bu tehditlerle ya da iyi komşulukla uyumlu olmayan bir dille olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmaması halinde Türkiye'nin sığınmacılar için kapıları açabileceğini söylemişti. (NTV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası