Ege Postası
Geri

'Obama telefonu Netanyahu'ya verdi'

Başbakan Erdoğan, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı. Erdoğan, ''ABD Başkanı beni İsrail'den aradı. Obama sonra telefonu Netanyahu'ya verdi" dedi.
'Obama telefonu Netanyahu'ya verdi'
Haberler / Güncel
23 Mart 2013 Cumartesi 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESKİŞEHİR -Konya Yüksek Hızlı Tren hattının açılışında konuşan Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinni detaylarını anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''ABD Başkanı beni İsrail'den aradı. Obama sonra telefonu Netanyahu'ya verdi. İsrail Başbakanı Netanyahu bizden özür diledi. Ben de şehitlerimiz ve halkım adına bu özrü kabul ettim" dedi.

"Elbette bu adımlar Mavi Marmara'da katledilen 9 şehidimizi geri getirmeyecek. Elbette bu adımlar Filistin halkının kayıplarını geri getirmeyecek. Ancak gerek şehitlerimizin hatırasına ve ailelerinin haklarına sahip çıkmak gerek Filistin'in hakkını savunmak noktasında biz üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" diyen Başbakan Erdoğan, "İsrail tarafından verilen bu sözlerin takipçisi olacağız. Bölgede barışın tesis edilmesi için bir normalleşme sürecinin adımlarının atılabileceğinin bu gerekçelere dayandığını, bu şekilde ifade etmiş oldum'' dedi.

'NİSAN'DA GAZZE'YE GİDECEĞİM'
Nisan ayında Gazze ve Batı Şeria'ya, Mayıs'ta da ABD'ye gideceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dik durarak bu noktaya geldik. Özür beyanı bizim istediğimiz şekliyle gerçekleşti. Davalardan vazgeçmek henüz sözkonusu değil'' dedi.

''Temennim odur ki bu sürece aklıselim hakim olsun'' diyen Erdoğan İsrail'in özür dilemesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

* Özür beyanı bizim istediğimiz şekliyle gerçekleşti.
* Bu süreçte ambargo ile ilgili yasak da kalktı.
* Ben İsrail Başbakanı Netanyahu ile konuşurken ABD Başkanı Obama da oradaydı.
* Süreç içerisindeki uygulamaları görelim. Uygulamalar sağlıklı yürüdükten sonra biz de bu uygulamalara olumlu katkı sağlarız.
* Tazminatın içeriğini, yetkili kişiler belirleyecek.
* Dikleşmeye gitmeden bu süreci sonlandırdık.
* Uygulama sağlıklı yürürse hızla yol alırız.
* Yeni büyükelçi ataması hemen olmayabilir.
* Niyet hayırlı olunca akibet de hayırlı oluyor. (ntvmsnbc)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası