Ege Postası
Geri

10 Kasım'da ziyaretçi yağmuru

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930- 1934 yılları arasında İzmir’e gelişinde kaldığı daha sonra müzeye dönüştürülen evi, ölümünün 81'inci yıl dönümü olan 10 Kasım'da 3 bin 636 kişi ziyaret etti. İzmirliler, Atatürk’ün özel eşyalarının bulunduğu müzeyi gezerek, Ata’yı en güzel şekilde andı.
10 Kasım'da ziyaretçi yağmuru
Haberler / İzmir
13 Kasım 2019 Çarşamba 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930- 1934 yılları arasında kaldığı daha sonra müzeye dönüştürülen eve, 10 Kasım günü ziyaretçi yakını oldu.

İzmirliler, İzmir’e giren ilk Türk ordusunun karargah olarak kullandığı bu evi ziyaret etti. Çalışma odası, yatak odası, toplantı odası gibi bölümleri olan evin her odasını gezen İzmirliler, aynı zamanda Atatürk’ün giydiği ceket, gömlek, şapka, eldiven, tespih gibi eşyaları da görme fırsatı yakaladı. 13 Şubat 1923’te İktisat Kongresi’nin gerçekleştiği evi dolaşan ziyaretçiler, Atatürk ve silah arkadaşlarının bal mumu heykellerini hayranlıkla izledi. Geçmişten izler taşıyan müze, gün sonunda 3 bin 636 kişiyi ağırladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası