Ege Postası
Geri

50 bin mahkumun el emeği bu fuarda

Türkiye’de 61 ceza infaz kurumundaki atölyelerde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürün ve el sanatları, İzmir’de düzenlenen fuarla satışa sunuldu.
50 bin mahkumun el emeği bu fuarda
Haberler / İzmir
22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İşyurtları Ürün ve El Sanatları İzmir Fuarı; Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın katılımıyla, Karşıyaka ilçesi Bostanlı sahilinde açıldı. Bosatanlı pazaryeri karşısındaki fuarda, 61 ceza infaz kurumunda açılan atölye ve tesislerde meslek öğrenmek amacıyla üretime katılan hükümlü ve tutukluların yaptığı, gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenerek satışa sunuldu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nın da katıldığı fuarda, eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verilerek ayrıca elektronik izleme uygulamaları ile ilgili çalışmalar anlatıldı.

Çalışmalar kapsamında hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin vatandaşların beğenisine sunulması, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen temel eğitim ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi ve ilgili kurumlarla sürdürülen işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Fuar açılışına Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Dr.Vehbi Kadri Kamer, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ayhan Aygün, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, kent protokolünden temsilciler, yargı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Fuar,  26 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası