Ege Postası
Geri

8.Gün'de yaklaşan ilçe kongreleri masaya yatırıldı... Vizyonu olmayan adam kim'

Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, 8. Gün’de Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir ve Bornova ilçelerindeki delege seçim sonuçları ve gerçekleşecek olan ilçe kongrelerinde ismi geçen başkan adaylarını değerlendirdi. 8.Gün'de yaklaşan ilçe kongreleri masaya yatırıldı
8.Gün'de yaklaşan ilçe kongreleri masaya yatırıldı... Vizyonu olmayan adam kim'
Haberler / Yerel Politika
10 Aralık 2019 Salı 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TV 35 ekranlarında yayınlanan 8. Gün programında gündemi değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir ve Bornova’daki olası başkan adaylarını ve süreci değerlendirdi.

Kendi mahallesinde seçim kaybetmiş adamdan bahsediyorum

Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın delege seçimlerinde kaybettiğini savunan Mithat Umutoğulları, “Ben mi yanlış hatırlıyorum, Sandal kaç kez seçildikten sonra İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in yanına gitti. Sen ilçenin kapısını açmamışsın. Bu kadar örgütü dışlamış bir başkanın ne işi va? Kendi mahallesinde seçim kaybetmiş bir adamdan bahsediyoruz. Geçen dönem rica minnetle onu yazdırdık Hasan Karabağ’a. Bizi kırmadı yazdı. Cemalettin Alper, Karabağ disipline verildikten sonra ona operasyon yapılacak demiştim. Alper, Karabağ’ı disipline vermemiş olsaydı Sandal bu kadar rahat davranır mıydı'” diye sordu.

Bornova’da Nalbantoğlu kendi mahallesinde bile seçilmedi

Mithat Umutoğulları, Bornova’da adı sıkça geçen Rıfat Nalbantoğlu’nun kardeşinin eşi de olan Selma Nalbantoğlu’nun kendi mahallesinde dahi seçim kazanmadığını vurgulayarak, “Bornova en donanımlı siyasetçilerin olduğu yer. Şahsi kanaatim soyadının Nalbantoğlu olması en büyük handikabı. En etkili isimlerden birisi Rıfat Nalbantoğlu. Neyi oluyo? Abisinin eşi. Bitti. Yarın Nalbantoğlu çıkıp da Selma Nalbantoğlu’nu desteklerse demeyecekler mi burası aile şirketi m? Bir sürü donanımlı isim var. Niye sana yakın isim. Etik olarak yanlış” dedi.

Gaziemir’de vizyonu yok dediğin adam…

Gaziemir’deki durumu değerlendiren Mithat Umutoğulları, Belediye Başkanı Halil Arda’nın mevcut ilçe başkanı deneyimli siyasetçi Kasım Özkan’ı vizyonsuz olarak nitelemesini sert bir dille eleştirdi.

Umutoğulları, Özkan’ın belediye başkanlığı ve ilçe başkanlıkları dahil partinin son 20 yılına damgasını vuran deneyimli isimlerden biri olduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Belediye başkanı ilçe danışma kurulu toplantısında Kasım Başkan benden daha fazla çalışmıştır, bir alkışlayın dedi m? Dedi. Ne değişti yirmi gün sonra ben kendime yakışan, vizyonu olan bir ilçe yönetimi istiyorum dedi.  Bu adam gelmiş çalışmış, seçimi kazandırmış mı san? Vizyonu olmayan adam ki? Kasım Başkan üç dönem belediye başkanlığı, arkasından ilçe başkanlığı yapmış. Vizyonu yok mu yani. Konuştuğun adam partinin son yirmi yılında, adam altmış beş yaşında, üst düzey görevler almış birisi. Senin partide neyin var belediye başkan? Bu partiye birazcık vefanız varsa Kasım Özkan’ı tekrar o koltuğa oturtun.”

Karşıyaka’da kimse Ali Engin’i gözardı etmesin

Karşıyaka’da Ali Engin’in ağırlığına vurgu yapan Adem Nakçı, “En büyük parçası oranın 28 kişilik bir grup olur. Ali Engin Barış Erel’de diretir. Serdar Yavaşoğlu listeyi delmiş. Elde iki üç isim var. Serdar Koç,  Adnan Alabay, Sedrettin Coşkuner , Serdar Yavaşoğlu, Barış Erel isimleri var. Barış Erel siyasetin cinliğini bilir, iyi hocalarla çalıştı. Rıfat Nalbantoğlu total bakıyor işe. Cemil Tugay, Mustafa Özuslu, Ali Engin, Rıfat Nalbantoğlu isimleri belirleyici olacak. Ali Engin masaya oturur. Ali Engin’i kimse gözardı etmesin” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Umutoğulları: Ortak aday olarak gösterildi. Dolayısıyla Serdar Sandal’ın karizmasının yerle bir olduğunu düşünüyorum. Önceki başkanı düşün. Sandal’ın ciddi çizildiğini düşünüyorum. Pınar Susmuş cephesine bakalım.

Nakçı: Cemal Eroğlu, Songül Gök, Metin Güler de var.

Umutoğulları: Selçuk Ayhan önerisi muhtemelen Rıfat Nalbantoğlu’ndan gelmiştir. Çünkü Bayraklı’da ne kadar aday olamayacak isim varsa Serdar Sandal bunlara yanaşıyor. Garip bir şey. Adamı çekiyor yani. Olmayacak kişileri çekiyor. Nasıl belediye başkanı olduğuna da şaşırdım.

Nakçı: Bu kadar isim sayıyoruz. Selçuk Ayhan iyi il başkanıydı, insanlığına kişiliğine bir şey demem. Ama karşısında sert bir muhalefet var.

Umutoğulları: Selçuk Ayhan jenerasyonu sağlamdır ama. Deniz Baykal’ın karşısına çıkıp il kongresini kazanan adamdır Selçuk Ayhan.

Nakçı: Bayraklı’da başkanlık seçiminden gelen doğal gerginlik var. Songül Gök sandık kurmak istedi kurdurmadılar. Sabote ettiler. Pınar Susmuş bu kadar adını çıkardı, eyvallah mı çekecek'

Umutoğulları: Serdar Sandal’ın örgütsel bir gücü yok. Kaybedeceği kesin. Karizması yerle bir olmuş durumda.

Nakçı: Hasan Karabağ’ı gözardı edebilecek mi'

Umutoğulları: Karabağ bu dönem seçime müdahale etmeyecek. Onu iyi tanıyorum. Gözlemleyecek. Bakın işte Bayraklı bu diyecek. Sonucu belli olan kongreler vardı eskiden. Selçuk Ayhan’ın ne işi va? Aziz Kocaoğlu’nun adam bulamayınca Alaattin Yüksel’i getirip il başkanı yapması gibi. Sandal’ın da kurtarıcısı gibi Selçuk Ayhan. Sandal partinin örgütünden gelen biriyim diyor. Ben mi yanlış hatırlıyorum, Sandal kaç kez seçildikten sonra ilçe başkanı Cemalettin Alper’in yanına gitti. Sen ilçenin kapısını açmamışsın. Bu kadar örgütü dışlamış bir başkanın ne işi va? Kendi mahallesinde seçim kaybetmiş bir adamdan bahsediyoruz. Geçen dönem rica minnetle onu yazdırdık Hasan Karabağ’a. Bizi kırmadı yazdı. Cemalettin Alper Karabağ disipline verildikten sonra ona operasyon yapılacak demiştim. Alper, Karabağ’ı disipline vermemiş olsaydı Sandal bu kadar rahat davranır mıyd? Alper’e bu kozu cebinde tutacaksın demiştim. Kozu cebinde tutup, Alper’e Karabağ’ı disipline verdirdiler, ardından Alper’e operasyon yaptılar dediğimde bunu kast etmiştim. Hiç mi vicdanın sızlamadı senin Serdar Sandal. Bir buçuk ay boyunca yanında gece gündüz yanında durdu ilçe başkanı. Nezaketen bile sen aday mısın, olacak mısın diye sormuyorsun. Sonra çıkıp aklımdan kadın aday geçiyor diyorsun. Ahde vefa yok m? Vekillik il başkanlığı yapmış yetmiş yaşındaki adamı 20 yıl sonra getirip ilçe başkanlığı adayı gösteriyorsunuz. Adam sırf partisi zarar görmesin diye gelip adam oluyor. Yazık değil mi adam? Gelecek Songül Gök ile yarışacak. Şampiyonlar ligindeki adamı amatör ligdeki adamla yarıştırıyorsun. Bayraklı’da bu işi yürütecek bir tane adam yok m? Sen önce örgütün nabzını yokla.

Karşıyaka’da hala adam yok. İlçe başkanı da belediye başkanı da hala sır gibi saklıyor. Niy? Siz kendi beceriksizliğinizi niye insanlara ödetiyorsunuz kardeşi? Günahı ne insanların. Hasan Karabağ’ı taklit etmeye çalışıyor Serdar Sandal. Abi senin misyonun, kalibren yetmez. Karabağ’ın bir karizması var.

Nakçı: Uzlaşı adayı Selçuk Ayhan. 15 kişilik yönetim kurulunu nasıl yazacaksın. Ki Ayhan’ı iyi tanıyorum, kendine liste dayatılırsa yapmaz. Delegede zaten kayıptasın. Aldın delegelerin içinde Cemalettin Alper’in kaç delegesi var'

Umutoğulları: Yarın Cemalettin Alper çıkıp adayım dedi ne yapacaksı? Adayım derse ne olacak şimdi. Ya da el altından senin çıkardığın adaya destek verirse ne yapacaksı? Demek ki siyaset onun düşündüğü gibi olmuyor. Kurucu başkanlık yapmış adamı hala bu masada konuşuyorsak. Alaattin Yüksel’in aday olduğu kongreyi düşün, Aziz o gün kaybetti. O gün ne dedik, Aziz Kocaoğlu seçimi kaybetti dedik. O kavga kimseye yaramadı. O gün beş oyla kaybedenler aslında kazanmıştı.

Serdar Sandal’ın yaptığı en güzel şey ne biliyor musun, kendinden önceki başkanı nasıl kötülerim. Tek yaptığı bu. Adam AK Parti’den alıyor, Menderes. Onların bile ağızlarından bir şey çıkmaz iken CHP’li belediye başkanı kendi partisinden aldığı başkanlığında şu kadar borçla aldık diye billboardları açıyorsun. Geldi kapıları açtı. Ne old? Vatandaş niye yukarı çıkamıyor. Öyle şov yapmakla olmaz. Hasan Karabağ AK Parti’ye çalışmışmış. Çalışır mı hiç AK Parti’ye. Oturduğu koltuğu Karabağ’ın yaptıklarına borçlu. CHP’liler bile orada iki dönem başkanlığı kazanacağına inanmıyordu. Sekiz aydır ne yapmış Bayraklı’da. Kafeleri kapattı. Bana bir tane örnek göster. Yaptığın ne va? Bayraklı köy belediyesi oldu. Bu kesin. Vizyon sıfır. Kot pantolon giymez bir belediye başkanı kardeşim. Kot pantolon kot mont giyerek belediye başkanlığı yapılmaz. Önce halkına saygın olacak. Dört yıl sonra biz yine burada olacağız. Bugüne kadar kimseden özür dilemek zorunda kalmadık. Hangisi çıkmadı söylediklerimizin. Deniz Gezmiş’in heykelini Yamanlar’dakim yaptırd? Hasan Karabağ. Kaç kere gitt? Yapacaksın 29 Ekim, cumhuriyet bayramlarını ulusallarda yayınlanacak. Lafla sözle devrimcilik olmuyor. Sandal’dan daha iyi devrimi, sosyalizmi konuşacak kapasitem var. Yaşamına bak önce yaşamına.

Bornova’ya geçelim. Bornova kapalı kutu şu anda. Hala adaylar konuşuluyor. Ama kimse adayları sahiplenmiş değil. Rıfat Nalbantoğlu, Belediye başkanı bilmiyorum diyor. Kim biliyor. Şifresi nerede'

Nakçı: Mahir Polat yapısı bir, Ertürk Çapın yapısı iki, Nevzat Başkan Aziz Kocaoğlu yapısı üç, mevcut başkan yapısı dört, Asım Güven ve yapısı beş. Orada beş bilinmeyenli denklem var. İki yapı var güçlü. Mahir Polat yapısı, göçmen yapısı. Öteki tarafta belediye başkanı yapısı.

Umutoğulları: Selma Nalbantoğlu ismi çok konuşuluyor. Ama kendi mahallesinde seçimi kaybetti.

Nakçı: Selma Abla, donanımlıdır. İyidir.

Umutoğulları: Bornova en donanımlı siyasetçilerin olduğu yer. Şahsi kanaatim soyadının Nalbantoğlu olması en büyük handikabı. En etkili isimlerden birisi Rıfat Nalbantoğlu. Neyi oluyo? Abisinin eşi. Bitti. Yarın Nalbantoğlu çıkıp da Selma Nalbantoğlu’nu desteklerse demeyecekler mi burası aile şirketi m? Bir sürü donanımlı isim var. Niye sana yakın isim. Etik olarak yanlış. Nalbantoğlu başından bu yana direksiyonun başında. Nalbantoğlu olmasaydı Selma Nalbantoğlu aday olabilir miyd? Kendi mahallesinde seçim kaybetti ya, bitti. Ne işi var ilçe başkanlığında. Ertürk Çapın var bir de. Her dönem aday olur ama bir gücü yok. Mahir Polat Ulaş Polat Mustafa İduğ ve Kamil Okyay Sındır. Kilit bu isimler. Bunlar kimi istiyo? Gürol Türkmentepe ismi var. Ama onun handikapı Foça. Keşke oradan aday olmasayd? Türkmentepe siyasi duruşuyla ilçe başkanlığı yapar. Ama bir şey olma çabası kötü. Belediye başkanı olamadın ama buradaki konjoktör uyarsa seni ilçe başkanı yapar. Tuncay Özkan ile kafa yapısı yakın. Selma Nalbantoğlu’nun iki handikapı seçimi kaybetmesi ve Rıfat Nallbantoğlu’nun akrabası olması.

Sürekli bir büyükşehir yapısı diyoruz ya; Nalbantoğlu’nun listeler üzerinde etkisi oluyor. Beş delegesi olanla da bir delegesi olanla da görüşüyor. Rıfat Nalbantoğlu’nun da gücünün yetmediği yerde büyükşehir başkanı Tunç Soyer telefonu kaldırıp senin burada olmanı istiyorum demediği sürece Rıfat Nalbantoğlu tıkanır.

Sırada Gaziemir var.

Nakçı: Gaziemir’de dengeler allak bullak. Ali Rıza Türkmen sosyal medyadan açıkladı. Mevcut Kasım Başkan henüz bir şey açıklamadı. Eskiden güçlü olan Umut Tekin, Yüksel Demirsoy renk vermedi. Birsen Şenol’dan sinyal yok. Belediye başkanının mevcut ilçe başkanıyla birlikte olmayacağını düşünüyorum.

Umutoğulları:  Belediye başkanı ilçe danışma kurulu toplantısında Kasım Başkan benden daha fazla çalışmıştır, bir alkışlayın dedi m? Dedi. Ne değişti yirmi gün sonra ben kendime yakışan, vizyonu olan bir ilçe yönetimi istiyorum dedi.  Bu adam gelmiş çalışmış, seçimi kazandırmış mı san? Vizyonu olmayan adam ki? Kasım Başkan üç dönem belediye başkanlığı, arkasından ilçe başkanlığı yapmış. Vizyonu yok mu yani. Senin yaptığın şey daha körfeze gitmedi. Konuştuğun adam partinin son yirmi yılında, adam altmış beş yaşında, üst düzey görevler almış birisi. Senin partide neyin var belediye başkan? Umut Tekin Yüksel Demirsoy’u eleştiriyorsun, imza vermekle suçluyorsun. Kararlar alınırken o toplantılarda sen de varsın. Bir belediye başkanı müdahil olursa ve yeteneği yoksa, işte böyle yüzüne gözüne bulaştırırsın. Ne işin var senin delege seçimlerinde ya. Kazansan ne olur kazanmasan ne olur. Kasım Özkan, şahsi kanaatim, Halil Arda için inanılmaz elini rahatlatacak biri. Nazik, kibar biri. Partili. Krizleri güzel yönetmiş. Başka biri olsaydı. Ali Rıza Türkmen kimin adamıyd? Halil İbrahim Şenol Yüksel Demirsoy için çalıştı. Türkmen şimdi nerede mevcut belediye başkanının yanında. Yani güç neredeyse orada. Çekirge gibi zıplamış oradan oraya. Başkasını bırakıp giden adam seni elli kere bırakır gider. Umut Tekin ve Yüksel Demirsoy’un yerinde olsam vizyonu olmayan ilçe başkanı var ya, arkasında dururum ona. Bu partiye birazcık vefanız varsa Kasım Özkan’ı tekrar o koltuğa oturtun.

Karşıyaka’ya gelelim.

Umutoğulları: Karşıyaka kongrenin kaderini belirleyecek ilçelerden birisi. Karşıyaka’daki hesap ilçe kongresi hesabı değil. 72 il delegesi.

Nakçı: Karşıyaka’da 72’nin 72’sinin bir yere gittiği görülmüş müdür'

Umutoğulları: Benimle uyumlu biri olsun diyor mevcut belediye başkanı. Ali Engin il delegasyonunu bize versinler diyor. Belediye başkanı ilçeyi isteyecek. Onlar da ilçeyi sana verelim il delegasyonunun büyük kısmını bize ver diyecekler.

Nakçı: Karşıyaka’da kimse, eski siyasetçiler var ya, hiç kimse matematik yapmıyor. Başkan da matematik yapmıyor. Mavi liste 300 delege ile çıkmış değil m? Üçte birinin oyu Ali Engin’de mavi listede. Adnan Alabay sadece beyaz listede değil ki. Cevat Durak mavi listede var mıdır vardır. Cihan Türsen’in de var.

Umutoğulları: Cevat Durak kurultay delegesi olmak oradan da PM’ye girmek istiyor. Adnan Alabay ilçe başkanı olmazsa ilde  devam edecek. Cihan Türsen belediye başkan adayı olmayınca gitti. Onun da hesabı yok. Tek hesabı olan mevcut belediye başkanı. Serdar Koç ismi sayın başkanın istediği talep edilen isim diyorlar. Uzlaşı olursa Serdar Koç üzerinde, ekonomik özgürlüğü olan bir isim. Bu adam ailece de zengin. Karşıyaka’da bu vizyonu taşıyabilecek, kavgalara kafa takmayacak, bir adam bulursan yürürsün. Ama parti içinde iki yıl sonrasının hesabını yapan birini bulursan işte o zaman yandın.

Nakçı: En büyük parçası oranın 28 kişilik bir grup olur. Ali Engin Barış Erel’de diretir. Serdar Yavaşoğlu listeyi delmiş. Elde iki üç isim var. Serdar Koç,  Adnan Alabay, Sedrettin Coşkuner , Serdar Yavaşoğlu, Barış Erel isimleri var. Barış Erel siyasetin cinliğini bilir, iyi hocalarla çalıştı. Rıfat Nalbantoğlu total bakıyor işe. Cemil Tugay, Mustafa Özuslu, Ali Engin, Rıfat Nalbantoğlu isimleri belirleyici olacak. Ali Engin masaya oturur. Ali Engin’i kimse gözardı etmesin. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası