Ege Postası
Geri

9 yıl arayla, aynı yerde, aynı şekilde öldüler

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, freni boşalan kum yüklü hafriyat kamyonun kontrolden çıkarak kahveye girmesi sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Ölenlerden Hasan Küçükdemir'in babası Veli Küçükdemir'in, 9 yıl önce bir otomobilin aynı kahveye girip çarpmasıyla hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hasan Küçükdemir'in, babasının öldüğü kazada olay yerinde olduğu, o kazadan sağ kurtulduğu, ancak 9 yıl sonra, aynı yerde, aynı şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. 9 yıl arayla, aynı yerde, aynı şekilde öldüler
9 yıl arayla, aynı yerde, aynı şekilde öldüler
Haberler / 3. Sayfa
18 Nisan 2019 Perşembe 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Onur Mahallesi'nde dün saat 18.30 sıralarında, iddiaya göre, 7399/17 Sokak'ta ilerleyen Özcan Ç.'nin (55) yönetimindeki 06 EB 499 plakalı kum yüklü kamyonun freni boşaldı. Kontrolden çıkan kamyon 7371 Sokak'taki kahvehaneye girdi. Kazada, inşaatta bekçilik yaparak geçimini sağlayan 2 çocuk babası Haki Küçükdemir (51) ile kömür ocağından emekli olduğu öğrenilen 5 çocuk babası Hasan Küçükdemir (59) hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisi sürerken, kamyonun binanın ana kolonuna çarpması nedeniyle, yıkılma tehlikesine karşın bina boşaltıldı. Kahvehaneye giren kamyon, vinç yardımıyla çıkartıldı. Kazada yaralanan kamyon şoförü Özcan Ç. ise hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

9 YIL SONRA BABASI İLE AYNI KADERİ YAŞADI

Öte yandan, kazayla ilgili bir detay ortaya çıktı. 2010 yılında da İ.Y. (40) idaresindeki bir otomobilin frenlerinin boşalması sonucu kahvehaneye girdiği ve kazada yaralanan Veli Küçükdemir'in (78) kaldırıldığı hastanede öldüğü öğrenildi. Veli Küçükdemir'in öldüğü bu ilk kazada, Hasan Küçükdemir'in de kahvehanede olduğu ve o zaman yaralanmadan kurtulduğu belirtildi. 9 yıl önce aynı şekilde meydana gelen kazada ölen Veli Küçükdemir'in, dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada ölen Hasan Küçükdemir'in babası ve Haki Küçükdemir'in ise amcasının oğlu olduğu ortaya çıktı.

'KAMYON GELİYOR KAÇIN'

Kahvehane sahibi Ali Küçükdemir (37), kaza anını DHA muhabirine anlattı. Küçükdemir, "Ben evden kahvehanenin önüne indim, 'sigara içeyim' dedim ve o sırada sokağa baktığımda, hafriyat kamyonu yerinden kalktı ama kalkmasıyla fren sesi bir oldu. Geriye döndüm 'kamyon geliyor kaçın' dedim. Benim bağırışımla kahvehanede bulunan 20-25 kişi sağa sola kaçtı, kamyonun gelmesi zaten 10 saniye sürdü. 10 saniye içerisinde kamyon içeriye daldı, arkadaşlar müdahale etmeye kalktılar, zaten 2 kişi o sırada kamyonun altındaydı. Kamyonun altında kalanlar yakınlarımdı. Amcamın oğlu Hasan ile Haki Küçükdemir altında kaldı. Daha  önce de bir kaza meydana geldi, Veli Küçükdemir amcam olur, zaten Hasan Küçükdemir de Veli Küçükdemir'in oğludur. İkisi de aynı kaderi paylaştılar" dedi.

Olayın görgü tanıklarından Hakan Saka, AA muhabirine, kazadan kısa süre önce kıraathaneden ayrıldığını söyledi. 

Saka, "Yeni çıkmıştım ki çığlık sesleriyle arkamı döndüğümde kazayı gördüm. Herkes bir tarafa kaçıştı. Gelip baktığımda iki kişi kamyonun altında kalarak can vermişti. Olayda hayatını kaybeden kuzenler 9 yıl önce de aynı kıraathanedeki benzer bir kazadan yara almadan kurtulurken, Hasan Küçükdemir'in babası Veli hayatını kaybetmişti." diye konuştu. 
Aydın Mertyüz ise kazada hayatını kaybeden komşusu Hasan Küçükdemir'in, babasıyla aynı kaderi paylaşmasının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. 
Öte yandan kamyon şoförü Özcan Ç.'nin (55) tedavisinin ardından gözaltına alındığı ve polis merkezindeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

BİNADA OTURANLAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, freni boşaldığı öne sürülen kamyonun girdiği kahvede Haki Küçükdemir ile amcasının oğlu Hasan Küçükdemir'in öldüğü 6 kişinin de yaralandığı kazanın ardından, kolonları hasar gören 3 katlı binada oturanlar tahliye edildi. Burada oturan 2 aile, bazı eşyalarını yanlarına alıp, geçici süreliğine yakınlarının yanına taşınırken, binanın durumu belediye ekiplerinin yapacağı çalışmanın ardından netlik kazanacak.

KAHVEDE HASAR BÜYÜK 

Öte yandan, kamyonun girdiği kahvede İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını tamamladı. Kahvedeki masa ve sandalyelerin devrildiği, içerisinin harabeye döndüğü görüldü. Kaza sırasında kahvenin önündeki bir ağaç da devrildi.

'ÇOCUKLARA ÇARPMAMAK İÇİN DİREKSİYONU KIRDIM'

İki kişinin öldüğü kazaya yol açan Özcan Ç., hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Emniyete götürülen Özcan Ç.'nin, buradaki ifadesinde, olayın bir anda gerçekleştiğini belirterek, "Kahvenin yakınındaki inşaattan çıktım, kamyonda az yük vardı. Yokuştan inerken, bir kere frene bastım; ancak ikinci bastığımda frenlerin tutmadığını fark ettim. Yan taraftaki binalara çarparak, duramadım; çünkü kamyonun etrafında çocuklar vardı. Onlara çarpmamak için direksiyonu sola kırdım" dediği öğrenildi. Özcan Ç. (55), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Haki Küçükdemir ile amcasının oğlu Hasan Küçükdemir'in cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Yamanlar Cemevi'ne götürülen kuzenlerin cenazeleri, buradaki törenin ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Haki Küçükdemir ile Hasan Küçükdemir'in yakınları, cenaze töreninde büyük üzüntü yaşadı. (DHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası