Ege Postası
Geri

AK Paritili İnan'dan Erdoğan'a hakaret çıkışı: Bu rezilliğe, bu terbiyesizliğe kayıtsız kalanlar...

CHP’nin genç meclis üyesi Dila Koyurga’nın Erdoğan’a hakaret tweetlerine ortaya çıkaran AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan TV35 Gün Ortası Haber Bülteni’ne katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.
AK Paritili İnan'dan Erdoğan'a hakaret çıkışı: Bu rezilliğe, bu terbiyesizliğe kayıtsız kalanlar...
Haberler / Yerel Politika
27 Mayıs 2020 Çarşamba 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Senen Gökdağ’ın sorularına yanıtlayan AK Partili İnan “Bu tweetler ortaya çıktığı zaman Dila hanım sosyal medya hesabını kapattı ve az çok bu işlerden anlayan birisi olarak  ID’sini değiştirdi. Burada büyüklerden öğrendiği gibi aldatmaca yoluna girdi. Bu hakaretler edilmiştir bu tweetler atılmıştır” diyerek, CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in ‘Var olduğu söylenen’ savına karşı çıktı.

‘Mesele CHP’nin kurumsal olarak bu olaya nasıl yaklaşacağıdır’ diyen AK Partili İnan ‘Gezi zamanında Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde küfür ve hakaret edenlere talcid dağıtan bir CHP teşkilatı vardı ama bu doğru bir tutum değil. Bu rezilliğe bu terbiyesizliğe kayıtsız kalanlar da bu günün sonunda ahlaksızlığa ortak olacaktır. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları olarak CHP İzmir il teşkilatından ivedilikle gerekeni yapmalarını bekliyoruz’ diye konuştu.


Eyüp Kadir İnan’ın TV 35’e yaptığı açıklamalar şöyle;

Senem Gökdağ: Bu hakaret içerikli tweetler hakkında neler söylemek istersiniz'

Eyül Kadir İnan: Öncelikle biz bu tweti atmakta imtina ettik. Ama mevzu geçen kişinin Karabağlarda genç meclis üyesi görev yapması olması ve CHP’de aktif olarak gençlik kolları il sekrteteri olarak görev yapması ve son derece edepsizce ve terbiyesizce paylaşım olarak önümüze düşünce biz bunun kendisi tarafından  tahammül edilemeyeceği ve geçtiğimiz günlerde ezanımıza yapılan saygısızlık ve liderimize de böyle terbiyesizce küfür olunca CHP’nin bu iki şahsın sorgulamasını ve harekete geçmek için böyle bir paylaşımda bulunduk. Ben AKP İzmir İl Gençlik kolları olarak tüm teşkilatımız adına bu küfrü ezanımıza yapılan saygısızlığı ve diğer il başkan yardımcılarının dün gece bu paylaşımla ortaya çıkan paylaşımları esefle ve şiddetle kınıyorum.

Senem Gökdağ: CHP İzmir  İl başkanı Deniz Yücel’in bir açıklaması oldu. ‘Soruşturma açılacak ama var olduğu söylenen tweetler’ dedi. Net midir bu tweetlerin varlığı'

Eyüp Kadir İnan: CHP bunu hep yapıyor ama bu konuda lütfen bunu yapmasın. Tek kendilerini akıllı diğerlerini aptal yerine koymak ahlaki bir davranış değil. Sosyal mecradan bahsediyoruz ben bir gençlik kolları başkanıyım sosyal medyada en çok zaman geçiren sosyal oluşumların başında geliyorum bunu bu şekilde açıklamak hem seçmene hem muhaffaklarımıza hakarettir kendilerini zeki sanmasınlar. Bu tweetler ortaya çıktığı zaman Dila hanım sosyal medya hesabını kapattı ve az çok bu işlerden anlayan birisi olarak  ID’sini değiştirdi. Burada büyüklerden öğrendiği gibi aldatmaca yoluna girdi. Bu hakaretler edilmiştir bu tweetler atılmıştır. Mesele CHP’nin kurumsal olarak bu olaya nasıl yaklaşacağıdır. Biz İzmir’de siyaset yapıyoruz gençler olarak büyüklerimizden öğrendiğimiz aldığımız örnekler tecrübeler var. Bu küfürlere hakaretlere CHP ortaya koyacakları yaklaşımlarla gençlere örnek olmalıdır bu küfürlere sahip çıkarak gençlere böyle mi örnek olacaklar. Biz kınamalarını disiplin soruşturmasını hatta istifa çağrısını bekliyoruz. Ama aksine bu küfürlerin hakaretlerin tehdit ve şantaj dolu içeriklerin ve bir hanımefendiye yakışmayacak şekilde tweetleri ve içerikleri sahiplenme yoluna girerlerse hem siyaset ahlakı bakımdan hem toplum terbiyesi açısından çok yanlış bir harekete imza atmış olacaklar ama bu konuda refleks göstereceklerini sanmıyoruz. Ama önceki Banu Özdemir konusunda yine kınadılar ama ertesi gün çark ederek sahip çıktılar umarım böyle neticelenmez.

Senen Gökdağ: Aktif siyaset yaptığından bunu ifşa edilmesi uygundur dediniz doğru mudur'

Eyüp Kadir İnan: CHP İzmir’in aktif siyasetçisi olan  yöneticiler bu toprakların değerlerine savaş açmayı ve hakareti siyaset sanıyorlar Siyaseti ahlak namına içlerinde zerre kaygı varsa bu iki üyeyle ilişkilerini derhal sonlandırmalıdır diğer türlü İzmir’deki Siyasete çok kötü bir emsal bırakacaklar.

Senem Gökdağ: İstifa beklentisi içerisinde misiniz'

Eyüp Kadir İnan: Buna benzer bizim partimizde şeyler yaşanmadı ama daha farklı istisnalar oldu Kadıköy’deki bir gençlik kolları üyemiz çok yanlış bir paylaşımda bulundu kavanoz içinde bir mermi paylaştı ve biz onu direkt ihraç ettik istifasını aldık. Bizim siyaseten sorumluluklarımız var Siyasetin tek limanı ahlaktır diyen bir bilincimiz var. 17 yaşında söylemiş Dila hanım bende aktif siyasete 17 yaşında başladım. Büyüklerden öğrendiğimiz sorumluluğun ne denli ölçülü olduğunu biz biliyoruz. Gezi zamanında Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde küfür ve hakaret edenlere talcid dağıtan bir CHP teşkilatı vardı ama bu doğru bir tutum değil. Bu rezilliğe bu terbiyesizliğe kayıtsız kalanlar da bu günün sonunda ahlaksızlığa ortak olacaktır. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları olarak CHP İzmir il teşkilatından ivedilikle gerekeni yapmalarını bekliyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası