Ege Postası
Geri

AK Parti Buca'da kriz böyle aşıldı! 'İhraç edileceğimize, istifa ederiz'

Buca Belediyesi AK Parti Grubunda “denetim komisyonu” çatlağı sonrası grup kararına uymadıkları gerekçesiyle haklarında disiplin soruşturması başlatılan meclis üyeleriyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Grup kararını delen Ünal Ömür ve Mustafa İnce Denetim komisyonundan istifa etti. 'İhraç edileceğimize, istifa ederiz'
AK Parti Buca'da kriz böyle aşıldı! 'İhraç edileceğimize, istifa ederiz'
Haberler / Yerel Politika
24 Ocak 2020 Cuma 18:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı AK Parti Buca’da kriz yaratmıştı. Denetim komisyonu seçimleri için grup içerisinde yapılan seçimde AK Partili meclis üyeleri Ünal Ömür, Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce “adayız” deyince ortalık karışmıştı. Mecliste yapılan oylamada CHP’lilerin oylarıyla komisyona Ünal ve İnce seçilmişti.

Öte yandan Ünal Ömür, Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce grup kararına uymayıp denetim komisyonunu seçimlerinde aykırı davrandıkları gerekçesiyle, Memduh Kaymaz ise kredi oylamasında grup kararına uymadığı için, Mustafa Solmaz da oylama zamanında dışarı çıktığı için disipline gönderilmişti.
Grup kararına uymayan meclis üyeleri Mehmet Adıyaman, Mustafa İnce ve Ünal Ömür “kesin ihraç istemiyle”,  Solmaz ve Kaymaz ise kınama cezası almaları talep edilerek oy çokluğu disipline sevk edilmelerine karar verilmişti.

DİSİPLİNE GİDEN ARKADAŞLARININ ARKASINDA DURDULAR

AK Parti il yöneticilerinden oluşan disiplin komisyonu çalışmalarını sürdürürken flaş bir gelişme yaşandı. Komisyondan henüz karar çıkmazken, disipline gönderilen 5 meclis üyesine Ziya Aksu ve Abdürrahim Ertaş’ın da eklendiği öğrenildi. Sayıları 7’yi bulan meclis üyeleri, “Arkadaşlarımızı partiden ihraç ederseniz hepimiz istifa ederiz” tavrını aldıkları ileri sürüldü. 

7 meclis üyesinin “İhraç edileceğimize, istifa ederiz” dedikleri bunun üzerine İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin de “Olur mu öyle şey. İstifa etmeyin” dediği ve orta yol bulunarak, Ünal Ömür ve Mustafa İnce’nin Denetim komisyonundan istifa etmeleri için ikna edildiği belirtildi.

İstifa gelişmesi üzerine disiplin komisyonunun da cezayı yumuşatacağı ve  meclis üyelerini “ihraç etmek” yerine kınama cezası vereceği öne sürüldü.

İstifa eden Ömür ve İnce’nin yerine Şubat ayı meclis toplantısında iki yeni isim önerilecek.14 meclis üyesi bulunan AK Parti Grubu ikiye bölünmüş durumda her iki gruptan birer kişi denetim komisyonuna seçtirilecek.  Böylece uzun zamandır aşılamayan kriz sonlandırılacak. 

Öte yandan kredi oylamasında grup kararına uymayan Memduh Kaymaz ile oylama zamanında dışarı çıktığı için disipline gönderilen Mustafa Solmaz’a da “uyarı” cezası çıkacağı ileri sürüldü.

İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Bu arada Buca Belediyesi Meclis üyeleri ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanlığından açıklama geldi. 

Açıklamada; ‘’İsmi geçen üyeler, İl Yönetim Kurulunca, kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak, İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Süreç devam etmektedir’’ denildi.

Buca Belediyesi AK Parti meclis üyeleri ile ilgili AK Parti İl Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Meclis üyeleri, İl Yönetim kurulunca, kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak, İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Disiplin Kurulu çalışmalarına yeni başlamıştır. Süreç sonunda çıkan kararı, kurul, kamuoyu ile paylaşılacaktır.’’ denildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası