Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir bayramlaşmasında gündem ‘İstanbul’

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, il başkanlığı binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törene İstanbul seçimi için verilen mesajlar damgasını vurdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İstanbul çalışmalarında detayları aktarırken, “YSK’nın aldığı kararla Binali Yıldırım mağdur oldu” ifadelerini kullandı. Sürekli, "23 Haziran'a kadar yılmadan, usanmadan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için çalışacağız. İnşallah 31 Mart'ta mağdur edilen Binali Yıldırım, 23 Haziran'da başkan olacak" dedi. AK Parti İzmir bayramlaşmasında gündem ‘İstanbul’
AK Parti İzmir bayramlaşmasında gündem ‘İstanbul’
Haberler / Yerel Politika
1 Haziran 2019 Cumartesi 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Teşkilatı, il başkanlığı binasında bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Bayramlaşma törenine İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar ve Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK PArti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İl eski başkanlarından Bülent Delivcan ve İsmail Katmerci, il yöneticileri, belediye başkanları,  kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Törene 23 Haziran İstanbul seçimi için verilen mesajlar damgasını vurdu. 

“HAMZA DAĞ İSTANBUL TOPLANTISINDA”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın İstanbul seçimi kapsamında toplantıya katıldığı için gelemediğini dile getirirken, “Genel Başkan Yardımıcımız Hamza Dağ sadece sizlerle birlikte olmak için buraya gelecekti ancak Cumhurbaşkanımız İstanbul seçimi için değerlendirme toplantısı yapacağı için acil olarak oraya hareket etmek zorunda kaldı sizlere selamını iletti. Hepsi İstanbul’da Binali Yıldırım’ın 23 Haziran’da hakkını alması için çalışıyorlar. Gece gündüz demeden alınteri döküyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi. 

AK PARTİ İZMİR’İN ‘İSTANBUL’ İÇİN YOL HARİTASI 

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın İstanbul seçiminde izleyeceği yol haritasını açıklayan Başkan Sürekli, YSK’nın aldığı kararla Binali Yıldırım’ın mağdur olduğunu savundu. Başkan Sürekli, “23 Haziran’da hak yerini bulacak. Binali Yıldırım Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. İstanbul çalışmalarıyla ilgili bir şey söylemem gerek. Bir İstanbul’da Binali Yıldırım’a destek için çalışacağız bayram tatili yok. İl ve ilçe başkanlıkları açık olacak. Herkes eş, dost, akraba ve hemşehri gruplarından arama yapacak destek isteyecek. 23 Haziran’a kadar durmadan, yılmadan, bıkmadan Binali Yıldırım için çalışacağız. 31 Mart’ta mağdur edilen Binali Yıldırım 23 Haziran’da kazanacak. Aslında YSK’nın aldığı karar ile mağdur olan Binali Yıldırım'dır. Oyların hepsi sayılsaydı Binali Bey başkandı. CHP’nin itirazları ile reddedildi ve oylar sayılmadı. Geçersiz oylar sayıldı fark eridi, 30 binlerden 12 bin 750'ye indi. Eğer oyların hepsi sayılsaydı Binali Yıldırım büyük bir farkla başkan seçilmiş olacaktı. Ama olsun yine de milletin iradesiyle,  İstanbulluların tercihiyle Binali Bey o koltuğa oturacak” diye konuştu. 

AK PARTİ TATİLCİLERİ MERCEK ALTINA ALACAK 

Başkan Sürekli, tatil için İzmir’e gelenlerin İstanbul seçiminde oy kullanmaları için çalışma yapacaklarını ifade ederken, “İstanbul’dan buraya gelen arkadaşlarımız var. Tatil için buraya gelenlerin geri dönmesi için takibimizi yapalım. Her ilçede komisyonlar kuruluyor, biz hiçbir seçmenin oyunun ziyan olmasını istemiyoruz. Tatilciler konusunda çalışmaları yapacağız” dedi. 

“31 MARTI İSTANBUL’DAN SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

31 Mart yerel seçimlerinin değerlendirmesini İstanbul seçiminden sonra yapcaklarını belirten Başkan Sürekli, “31 Mart seçimlerini rahatça konuşup irdeleyemedik ancak öncelikli hedefimiz İstanbul seçimi. Daha sonra tüm ilçelerimizde seçimin değerlendirmesini yapacağız. Neyi iyi yaptık neyi kötü bunları rapor haline getireceğiz ve 2024’e hazır hale getireceğiz. 31 Mart’ta herkes görevi yaptı. Seçim sürecinde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Teşkilat üzerine düşeni yaptı. Hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz” şeklinde konuştu. 

MENDERES, TEMMUZ’DAN SONRA 

Menderes’te boşalan ilçe başkanlığına atamanın Temmuz ayında yapılacağını açıklayan Başkan Sürekli, “Menderes’te boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna yeni ilçe başkanımızı Temmuz ayından sonra atayacağız. İhmal ettiğimiz değerlendirmeleri yapacağız. Biz bir olacağız beraber olacağız. Birlikte İzmir olacağız. Birlikte Türkiye olacağız. Ama unutmayın önce 23 Haziran. Gönlümüz ve çalışmalarımız Binali Yıldırım için” dedi. 

“İSLAM ALEMİNİN GÖZÜ İSTANBUL’DA“

İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da İstanbul seçimine vurgu yaparken “Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum bayramınızı kutluyorum. Gerçekten bizim 17 yıldır mensup olduğumuz çok büyük  bir aile. Makam mevki ne olursa olsun bizim için en büyük güzellik AK Parti’nin üyesi olmak. Bununla övünüyoruz ve sonuna kadar da övüneceğiz. Bayramımızın vatanımıza milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm gözler İstanbul sçeiminde. Sadece bizim değil  tüm İslam Aleminin gözü kulağı İstanbul’da, inşallah biz İstanbul’u yeniden kazanacağız. Dün İstanbul’daydık çalışmalarımız devam ediyor. Bayramlaşma münasebetiyle müsaade istedim Binali beyin hepinize selamları var. İstanbul’da kim var ulaşalım. Bu seçimin önemini anlatalım ve dua edelim” ifadelerini kullandı. 

NASIR’DAN AK BELEDİYECİLİK VURGUSU 

Törende konuşan İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Erdemliler hareketinin kıymetli üyeleri değerli dava arkadaşlarım, yeni il başkanımız ve yeni yönetimiyle bu davanın değerli temsilcileriyle gönül birliği yaparak, ilmik ilmik işleyerek inşallah 2023 yılında bu güzel şehri AK Belediyecilikle tanıştıracağız. Ramazan bayramınızın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı. 

“2K, 2B VE ALİAĞA”

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Cumhur İttifakı’nın kazandığı ilçelerde yerel yöneticiliğin fark yaratacağını vurgularken, “Öncelikle yeni yönetimimize hayırlı çalışmalar diliyorum. Biz 2K 2B bir de Aliağa ile 5 diyoruz. Kınık, Kiraz, Bayındır, Bergama ve Ailağa ile İzmir’de yerel belediyecilik nasıl yapılır bunu İzmir’e göstereceğiz. Cumhur İttifakı’nın kazandığı ilçelerde göstereceğiz” dedi.

ÖZGÜR HIZAL’DAN ENGELLERİ AŞACAĞIZ MESAJI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK PArti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti’nin önüne çıkan tüm engelleri aştığını vurgurlarken, “ Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.  İnşallah ilerleyen süreçte Bayraklı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı bu sahneye davet edeceğiz. İl Başkanımızın önderliğinde bu zaferleri göreceğiz. Biz 17 yıl boyunca güzel işler yaotık. Önümüze çok engeller çıkardılar tüm engelleri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde aştık. İstanbul’da da önümüze engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Ama tüm engellere rağmen 23 Haziran İstanbul seçiminden zaferle çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

BÜLENT DELİCAN’DAN TEŞKİLATA MESAJ

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican konuşmasında teşkilata mesajlar verirken, “AK Parti bizim ailemiz. Bu ailenin içine geldiğimiz zaman bütün dertlerimizi unutuyoruz. Çünkü bu aile sahip çıkar. Bu aile sizinle beraber olur. AK Parti ailesini can dostlarım gibi görüyorum.  Görevler gelip geçicidir. Siyaset uzun solukludur, bazı bölgeleri kaybetmiş olabiliriz daha sonra yine kazanırız. Milletimiz bize kızmış olabilir. Örneğin 7 Haziran seçimlerini hatırlayın. O yüzden kimse canını sıkmasın. İstanbul seçimini birlik beraberlik içinde alacağız. 23 Haziran’da İstanbul’da Binali  bey ile tekrar kazanacağız. Tekrar diyorum çünkü biz zaten kazanmıştık. Bu teşkilat vatandaşla ne kadar çok irtibatta olursa o kadar sırtımız yere gelmez. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi. 

KATMERCİ MUHALEFETE YÜKLENDİ

Önceki dönem İzmir milletvekilleri adına konuşan İsmail Katmerci,  İstanbul seçimine vurgu yaparken muhalefet partilerine yüklendi. Katmerci, “Hiçbir bayramı atlamadım. Ben Ak Parti’yi kendi ailem gibi görüyorum. Sizler benim kardeşim, evladım, torunumsunuz. O yüzden AK Parti’nin yeri bende çok farklı. AK Parti’nin oyu biraz düşüne içim eriyor. AK Parti’nin yaptığı  icraatlarla da gurur duyuyorum. AK Partili olmak elbette ki bir ayrıcılık. Diğer partilere bir bakın AK Parti’den başka hizmet eden var mı yok. Muhalefet sadece konuşuyor hangi projeyi ortaya koydu. En büyük zaferleri de şaibeli İstanbul seçimi. Kazandık diye havaya girdiler. Ana muhalefet yarım yamalak bir başarı gösterdi hemen şımardı.  AK Parti’nin yerinde olsa ne yaparlar acaba. Biz İzmir’de olsak bile İstanbul’daki tanıdıklarımızdan bir oyu istemeliyiz. 23 Haziran seçimi bizim için çok önemli. İzmir’de olmasına rağmen İstanbul seçimini etkileyecek güce sahiptir. Hepinizin bayramını kutluyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası