Ege Postası
Geri

AK Parti'de Şengül mevkidaşlarını ziyaret etti! Başkanların seçim tahminleri

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün bayramlaşma ziyaretlerinin ilk durağı MHP oldu. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, seçimlerin ikinci tura kalmayacağını ve ikinci turda biteceğini söyledi. MHP’li Başkan Karataş, seçimin ikinci tura kalması durumunda ne yapacakları sorusuna, “İkinci tura kalırsak sayın Muharrem İnce’nin Özgür Özel’in söylediklerine dikkat kesilelim. Kimden destek istediklerine iyi bakalım. Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir siyasi adayın, anlayışın kimlerle yola koyulacağını iyi irdeleyin. Bence soruyu onlara yöneltin” yanıtını verdi. AK Parti'de Şengül mevkidaşlarını ziyaret etti
AK Parti'de Şengül mevkidaşlarını ziyaret etti! Başkanların seçim tahminleri
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2018 Cumartesi 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ramazan Bayramının ikinci günü İzmir’deki siyasi partilerin il başkanlarıyla bayramlaşmaya ayırdı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün ilk durağı Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş oldu. Karşılıklı bayramlaşmadan sonra basın mensuplarına değerlendirme yapan il başkanları ittifakın ilk turda kazanacağı mesajını verdi.

KARATAŞ: KİMSE İKİNCİ TUR HAYALİ KURMASIN

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Uzun yıllardır aynı doğrultuda düşünen aynı beklentisi olan Türk milletinin bekası olan siyasi partilerin inanış ve anlayışların bir ve beraber olması zaten bekleniyordu. Bu ittifakın Türk milletinden yana olacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızı yüksek oranda bir oyla seçtireceğiz. Türk milletinin buna ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Kimse ikinci tur hayali kurmasın. İlk turda bitecektir seçim. Dolayısıyla Türk devletinin karşı karşıya kaldığı sıkıntılar daha rahat aşılacaktır. Zaten ülkeyi yöneten hükümet kararlılık içinde. Bunu memnuniyetle izliyoruz” dedi.

KARATAŞ: İKİNCİ TURA KALIRSA, KİMDEN DESTEK İSTEDİKLERİNE İYİ BAKALIM,

Gazetecilerin seçimin ikinci tura kalması durumunda ne yapılacağı yönündeki sorusu üzerine MHP İl Başkanı Karataş bu kez, şu yanıtı verdi:

“İkinci tura kalırsa il başkanlarına soru yöneltmeyin. Net duruşumuz ortada. Bir kararlılığımız ortada. İkinci tura kalırsak sayın Muharrem İnce’nin Özgür Özel’in söylediklerine dikkat kesilelim. Kimden destek istediklerine iyi bakalım. Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir siyasi adayın, anlayışın kimlerle yola koyulacağını iyi irdeleyin. Bence soruyu onlara yöneltin. Türkiye’nin milli bütünlüğü adına yola koyulmuş birilerinin terör örgütlerinin uzantısı olan siyasi partinin temsilcilerinden birini yardımcısı yapılacak. Bu konuda son derece kaygılıyız. Ama bu ikinci tura kalmayacak.”

AYDIN ŞENGÜL: TERÖR ÖRGÜTÜ VE MUHALEFETİN SÖYLEMLERİ BENZERLİĞİ DİKKAT ÇEKİCİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, halkın sağduyulu ve her şeyin farkında olduğunu vurgulayarak, terör örgütleri ve muhalefetin söylemlerinin benzer olduğunu söyledi:

“Halkımız gayet sağduyulu. Her şeyin farkında olan ve ona göre de sandıkta zaten gereken yanıtı verecektir. Terör örgütünün ve muhalefetin söylemlerinin benzerliği dikkat çekici. Onun arka planını sorgulamak lazım. Kime sırtlarını dayamışlar ve nereden talimat alıyorlar. Biz milli ve yerli ittifak derken, Türkiye bağımsızlık mücadelesi veriyor. 24 Haziran önemli bir merhale” dedi.

ŞENGÜL: SON BİR HAFTADA İKİNCİ BAYRAMIMIZI KUTLAYACAĞIZ

AK Parti İl Başkanı Şengül, MHP’nin Türkiye’nin her sıkıntılı zamanında ülkenin önünü açan bir tavır sergilediğini de kaydederek, son bir haftada ikinci bayramı kutlayacaklarını dile getirdi:

“Ülkenin önü ne zaman tıkansa MHP her zaman yol açmıştır. Kendi siyasi çıkarlarından önce vatanın ve milletin çıkarlarını düşünmüştür. AK Parti de öyledir. Biz artık emir alan değil ülkenin çıkarlarını düşünen bir ittifakız. Onun için siyaset yapıyoruz. Vatandaşımız da ikinci sınıf vatandaş olmak istemiyor. Köklerine bağlı tarihine bağlı bir anlayışız. Bazıları utanıyor tarihinden. İnşallah adım adım geliyoruz ilerliyoruz. Son bir haftada ikinci bayramımızı kutlayacağız inşallah.”

ŞENGÜL: KAZANAN HALK OLACAK, CUMHUR İTTİFAKI OLACAK

Ziyaretin başlangıcında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Ramazan bayramının seçime denk gelmesi. Seçim atmosferini daha hoşgörülü sakin ve huzur içinde geçmesini sağladı. MHP ile beraber ittifak olarak seçime giriyoruz. Bu işbirliğinin verdiği hoşgörü ve diyalog var. Seçim sahalarına da yansımış durumda. Gerçi MHP kendi kampanyasını AK Parti de milletvekili bazında kendi kampanyasını yapıyor. Cumhurbaşkanlığında ortak kampanya yapıyoruz. Ara ara sahada da karşılaşıyoruz. Umarım bu hoşgörü ortamı birlik ortamı sandığa yansıyacaktır. Geçen hafta partimize karşı PKK terör örgütü devamı HDP saldırılarının atmosferi germe çabalarına karşın hoşgörü içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazanan halk olacaktır. Cumhur ittifakı olacaktır” şeklinde bir konuşma yaptı.

KARATAŞ: İTTİFAKI ZATEN ARZU EDİYORDUK

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti’ye yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başladı. Karataş, “Sizlere başsağlığı diliyorum. Yapılan saldırı ve şehitler nedeniyle üzgünüz. Menfur hadisenin tekrar yaşanmamasını diliyoruz. Tekrar yaşanmamasını diliyoruz. Ramazan ayı hoşgörü ayı. Birlik ve beraberliğin yaşandığı kırgınlıkların yaşandığı bir ay. Diğer seçimlerden farklı bir seyir izledi bu seçimler. Daha çok gündüz çalışmakla beraber akşam iftar ve gece sahur bitinceye kadar bu kampanya sürdürüldü. Biz inanarak bu ittifakın içinde yer aldık. Zaten arzu ettik ittifakın oluşmasını. Milli mutabakat çıkışı ile yola koyulduk. Biz Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı FETÖ ve PKK benzeri terör gruplarının yanı sıra diğer taraftan bunlara sürekli destek veren küresel güçlerin baskısının ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir birlik ve beraberlik istedik. Bölünmez bütünlükten yana olan bir ittifakın yanayız. Bunun için yola koyulduk. Yaptığımız saha çalışmasında da bunu görüyoruz.

Gerek FETÖ gerek PKK ile mücadele edilmekte. Cerablus ile başlayıp  Afrin’de noktalanan şu anda Irak’ın kuzeyinde harekat söz konusu. Bu bataklığın kurutulacağı kanaatindeyiz. Kandil’e Türk bayrağının dikilmesi önemlidir. 24 Haziran’dan sonra Türkiye’de gerekli güvenlik sağlandıktan sonra ekonomik seyrin de daha olumlu olacağını ve daha huzurlu olunacağı kanaatini taşıyoruz.”

DENİZ YÜCEL: BİRİNCİ TURDA KAZANILMASI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün MHP’den sonraki durağı CHP oldu. Seçimin ilk turda mı ikinci turda mı biteceği sorusunu yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Her iki partinin hedefleri var. İlk turda Muharrem İnce’yi görmek istiyoruz. Ama yapılan anketlerde birinci turda kazanılması mümkün görünmüyor. İkinci tura kalacağını düşünüyoruz” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

ŞENGÜL: GERGİNLİĞE PİRİM VERMEDEN SEÇİMİN TAMAMLANMASINI DİLİYORUM

CHP İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisine karşı saldırıyı kınadığını, seçimin gerilimsiz bir ortamda bitmesi temennisinde bulunarak, şunları söyledi:

“Her siyasi partinin kendine göre programı var. Sonuçta benim söylediğim bir şey var. Her siyasi parti kendi bakış açısına göre en iyi şeyi yapıyor. Hepimizin farklı söylemleri olabilir ama ortak paydamız partimize hizmet etmek. Hoşgörü içinde devam ediyor. Gerginliğe pirim vermeden bu seçimin tamamlanması. Sayın Kocaoğlu ile biz çok eski tanışırız. Mecliste yine CHP milletvekilleri ile çalışma imkanımız oldu. Belki ekranın karşısına çıkıldığı anda herkes kendi görüşünü söylüyor ama arkada çok hoş görüşmeler oluyor. Seçimin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Partimize karşı saldırıları kınıyorum. Eminim ki CHP de kınıyordur. Ortamı germeye gerek yok. Söyleyecek lafı olan çıkar söyler. Birisi şiddete başvuruyorsa söyleyecek şeyi kalmamış demektir. Biz de İzmir’e yakışır şekilde seçim kampanyası yürütmeye kararlıyız. İnşallah aynı şekilde iki ana muhalefet partisi olarak CHP’nin öyle düşündüğünü söyleriz. Birbirimizi eleştirebiliriz ama arka tarafta birbirimizle görüşmeliyiz. Yaşça sizden büyük olduğum için bayramınızı kutlamaya geldim. Sizleri de bekliyoruz.”

DENİZ YÜCEL: SİYASET ÇOK GERİLDİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de ziyaretten memnun olduğunu dile getirerek, siyasetin çok gerildiğini, bu tür hareketlere ihtiyaç olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

DENİZ YÜCEL: HEM GEÇMİŞ OLSUN HEM BAŞINIZ SAĞOLSUN

İl Başkanı Yücel, Suruç’ta yaşanan üzücü olay nedeniyle başsağlığı dileğinde bulundu:

“Çok mutlu oldum. Duygulandım. Bunlar siyasette özlediğimiz hareketler. Tavırlar. Çünkü siyaset son yıllarda çok gerildi. Siyaset bu ülkeye ve kente hizmet için yapılıyor. Bizim düşüncelerimiz farklı olsa da herkesin kendine göre çizdiği doğru yol var. Önümüzde bir seçim var. Şu ana kadar gerilim yaşamadık. Ama Suruç’ta yaşanan olaydan dolayı biz de üzgünüz. Size hem geçmiş olsun diyoruz hem başsağlığı diliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin soğuk kanlı olmaya ve hoşgörülü olmaya ihtiyacı var, hepimizin ortak çabası bu ülkeye hizmet etmek. 24 Haziran seçimlerinden ülkemizin güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Bir dahaki bayram inşallah biz sizi ziyaret edeceğiz.”

AK PARTİ'DEN İYİ PARTİ'YE ZİYARET

Kutuplaşmanın Türkiye’ye zarar verdiğini ifade eden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, “Çok mutlu oldum, çok sevindim çünkü artık gerçekten kutuplaşmanın olmadığı bayramlar yaşayalım. Yıllardır siyasetle uğraşıyoruz. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Tatlı bir rekabet olsun. İnşallah ülkemiz için hangisi hayırlısı ise o şekilde sonuç olsun” diye konuştu.

ÖMER AZ: BAŞKANIN SELAMI VAR

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ömer Az da, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün programlarıyla nedeniyle gelemediğini kaydederek, “Başkanın selamı var. Genel başkan yardımcısının programı nedeniyle gelemedi. Ramazan Bayramı hoşgörü bayramı. Herkes kendi görüşleri doğrultusunda çalışmalarını yapıyor. Herkesin hakkında hayırlısı olsun” dedi.

ÜKÜNÇ: MEMLEKETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLAN HER SONUÇ BİZİ DE MUTLU EDER

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç de, seçimin birinci ya da ikinci tura kalıp kalmayacağı hakkında bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirterek, “Alınacak her sonuç umarım hayırlı olur. Memleketimiz için hayırlı olan her sonuç bizi mutlu eder” değerlendirmesini yaptı.

İZMİR DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEMİŞ BİR KENT

İl Başkanı Ükünç, İzmir’de Tire ilçe başkanlarına ziyaret ile genel başkan ve eski il başkanı Yıldırım Ulupınar’ın araçlarına saldırı dışında ciddi bir saldırıyla karşılaşmadıklarını dile getirerek, “Tire ilçe başkanımıza bir saldırı olmuştu. Onun dışında bir şey yok. Genel başkan gelmeden önce aracı geliyor, iki gün önce kurşunlanma durumu oldu. Yıldırım Beyin aracı da bilyeli tabanca ile kurşunlandı. İzmir’de rahatız. Demokrasiyi özümsemiş bir kent” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkan yardımcılarından oluşan bir heyet İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ü makamında ziyaret ederek bayramlaştı. Hakan Yıldız, Ömer Az, Erkan Taş’dan oluşan AK Partili heyeti kapıda karşılayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti. Ükünç, kutuplaşmanın olmadığı bayramlar yaşama dileğinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası