Ege Postası
Geri

AK Parti’nin ‘heykel’ protestosuna CHP’den ‘trajikomik’ göndermesi

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, Buca Belediyesi tarafından yapılan parka Bekir Çoşkun adının verilmesi ve heykelinin dikilmesini protesto etti. Heykel tartışmalarının ardından gerçekleştirilen protesto tepkileri de beraberinde getirdi. Buca’daki vatandaşlar protestoyu AK Parti’nin kararlarıyla çelişkili bulurken, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, protestoya tepki gösterdi. Yapılan açıklamadaki “ağaçlar kesiliyor” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Taş, “Bu kadar çevre katliamı yapan, doğada insana, hayvana ya da herhangi bir canlıya saygı duymayan üslupları varken böyle şeyleri söylüyor olmaları bana trajikomik geliyor” dedi.
AK Parti’nin ‘heykel’ protestosuna CHP’den ‘trajikomik’ göndermesi
Haberler / Yerel Politika
21 Ocak 2021 Perşembe 16:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Ekim ayında usta gazeteci Bekir Coşkun’un adının ölümsüzleştirilmesi için Buca Belediye Meclisi’nde bir önerge verilmiş ve Menderes Mahallesinde yapımı devam eden parka “Bekir Coşkun Parkı” adının verilmesini oy birliğiyle kararlaştırmıştı.

Parkın adının kararlaştırılmasını ardından Aralık ayı meclisinde parka usta kalemin bir de heykelinin konulacağı duyurulmuştu.

Ancak kararın kamuoyuna yansımasının ardından AK Parti ve CHP arasında heykel tartışmaları başlamış ve ipler gerilmişti.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, parka Bekir Coşkun’un heykelinin yapılmasını,  “Adınızı 'Cumhuriyet HEYKEL Partisi' yapın da rahatlayın. 'HALK' ile alakanız yok ne de olsa” diyerek CHP’yi eleştirmişti. Özalan’a CHP’den yanıt ise CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan gelmişti. Arslan, "Parti ismi önerisine gelince sadece “Kalkınma Partisi” size yeter. Zaten “adaletle” işiniz yok" demişti.

Yaşanan tartışmaların ardından ise hem park kararının hem de heykel kararının meclisten AK Parti’nin de ‘Evet’ oyları ile oy birliğiyle geçtiği ayrıntısı basında yer bulmuştu. Bunun üzerine AK Partili yönetcilerin heykel eleştirileri boşa çıkmıştı.

Basında yer alan haberlerin ardından Genel Merkez’den tlimat geldiği iddiasıyla Ocak ayı meclisinde, karar değiştiren AK Partili meclis üyeleri önergeye verdikleri ‘Evet’ oyunu geri çekmişlerdi

AK PARTİ’DEN BEKİR COŞKUN PARKINDA PROTESTO

Öte yandan konuyla ilgili bir süre sessziliğini koruyan  AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, dün parkın bulunduğu alanda bir protesto gerçekleştirdi. Buca İlçe teşkilatı üyeleri ve yönetcileri ellerinde taşıdıkları dövizlerle park alanına gelerek alanda bir basın açıklaması yaptı.  

Açıklamayı yapan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, alanda ağaçların kesildiğini iddia etti.

Bekir Coşkun’un AK Parti seçmenine hakaret ettiğini ifade eden Kalfaoğlu, “Bize demokrasiye, AK Parti'ye, iktidara, hükümete hakaret etmiş bir insandır. Bu insanın heykeli buraya konamaz” demişti.

PROTESTODA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Öte yandan, kulislerde basına yansıyan “heykel” tartışmalarının ardından Genel Merkez’in meclis üyelerine oylarını geri çekmeleri yönünde talimat verdiği konuşulurken protestoda kullanılan dövizlerdeki ifadeler de dikkat çekti.

“Bekir Coşkun’dan AK Parti seçmeni için ‘İnek gibi çoğunluk’” ifadelerinin yer aldığı döviz vatandaşların gözünden kaçmadı.

CHP İLÇE BAŞKANI’NDAN JET YANIT

Öte yandan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ise yapılan protestoyu Egepostası’na değerlendirdi. Yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerin bazılarının yanlış olduğunu söyleyen Başkan Taş, bazı ifadelerin ise “ironik ve trajikomik” olduğunu söyledi.

Protestoda konuşan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’nun ağaçların kesildiği yönündeki iddialarına yanıt veren Başkan Taş, “Orada bahsedildiği gibi bir ağaç kesimi yok. Hakan Başkan nerede yaşıyor, olaya nasıl bakıyor ben anlamış değilim ama orada aksine ek olarak dikilmiş 30 fidan var. Ayrıca isimlerden rahatsız oluyorlar sanırım. Bu, belediye meclisinden geçmiş bir karar. Açıklamada çevre halkının rahatsız olduğuna dair bazı şeyler söylüyorlar. Öyle bir şey de söz konusu değil. Aksine bize gelen bilgiler memnuniyet üzerine. Onlar zamanında sağlık meslek lisesi içerisinde ciddi bir ağaç kıyımı yaptılar. Ağaç kesimi derken orasıyla karıştırıyorlar burayı sanırım”

“BURADA BUDAMA ÇALIŞMALARI YAPILIRKEN ARKADAŞLAR MENEMEN’DE TOMBALA ÇEKİLİŞİNDEYDİLER”

AK Parti’nin protestosunda taşınan dövizler hakkında da “trajikomik” ifadelerini kullanan Başkan Taş, “Taşıdıkları pankart da ironik ve trajikomik. Bu kadar çevre katliamı yapan, doğada insana, hayvana ya da herhangi bir canlıya saygı duymayan üslupları varken böyle şeyleri söylüyor olmaları bana trajikomik geliyor. Bir de ağaç budamayı ağaç kesmekle karıştırıyorlar. Budamak ağacı güçlendirir, kesmek yok eder. Ağaçları yok edenlerin budayıp güçlendirenlere bunları söylemeleri de ayrıca trajikomik. Birtakım iddialarla çıkıyorlar ama arkası ve altı boş. Herhalde burada budama çalışmaları yapılırken arkadaşlar Menemen’de tombala çekilişindeydiler” dedi.

“AKP İLE İLGİLİ ŞAŞIRMA DUYGUMU YİTİRMİŞ DURUMDAYIM”

Kalfaoğlu’nun “CHP heykel siyasetinden vazgeçmelidir” sözlerini de değerlendiren Başkan Taş, “Ben bu açıklamaya şaşırmadım. Çünkü ben AKP ve arkadaşların bakış açısıyla ilgili şaşırma duygumu yitirmiş durumdayım. Sanata, sanatçıya ve bilime ne taraftan baktıkları hepimiz tarafından biliniyor. Heykel bir sanat ve heykeltraşlık da sanatçılık. Ben sanata ve sanatçıya düşmanlıklarını bildiğim için bu sözleri beni çok şaşırtmadı. Bu ilçede pandemi yaşandı. CHP’li belediye sokaklarda birçok çalışma yaptı. Biz arkadaşları hiçbir yerde görmedik. İki ağaç güçlensin diye budanırken ve 30 fidan da dikilirken buradaki rahatsızlık n? Heykel mi isim mi ağaç mı” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA AKP’NİN BİR YERDE BİR EYLEM YAPTIĞINI GÖRÜYORUM”

Başkan Taş, Ak Partili mevkidaşının söylediği “Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının heykelini istemiyoruz” sözlerine ilişkin ise şunları söyledi; “Şu çok şaşırtıcı: Biz sokaklarda, Gezi’de taleplerimizi haykırırken ‘Biz halkız’ derken bundan rahatsızlık duyan ve ‘Şu kadar insanı evlerinde zor tutuyoruz. Gidin evlerinize’ diyen zihniyet eline pankart almış ve sokağa çıkmış. Öncelikle bunun demokrasi adına kendi içlerinde bir adım olduğunu düşünüyorum. Hayret. Ben ilk defa AKP’nin bir yerde bir eylem yaptığını görüyorum. İkincisi de şu: Bekir Coşkun’a ve özellikle bir basın insanına ‘demokrasi düşmanı’ demek yakışmıyor. Yakışmayan üslup ve cümleler kullanıyorlar. Altı boş bunların. Bu iş böyle olmuyor.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası