Ege Postası
Geri

AK Partili Dağ’dan CHP'li Özkan’a sert yanıt: Cevap vermeye gerek yok zaten

İzmir’de bazı camilerden Çav Bella adlı parçanın çalmasının ardından başlayan tartışmalar sürerken, durumu sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı. Sürece dair açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, tutuklanan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ile ilgili durumun yargı kararı olduğunu ve itiraz süreçleri de bulunduğunu söyledi.
AK Partili Dağ’dan CHP'li Özkan’a sert yanıt: Cevap vermeye gerek yok zaten
Haberler / Politika
23 Mayıs 2020 Cumartesi 00:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TV 35 Ana Haber Bültenine konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, İzmir’de bir daha bu tür provokatif durumların yaşanmaması dileğinde bulunduktan sonra sürece dair tespitlerini İzmirlilerle paylaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, mevkidaşı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın sosyal medya hesabından yaptığı, “Banu Özdemir suçsuzdur. Onu kurban seçenler suçluları korumaktadır. İzmir’de camilerimize sahip çıkamayanlar serbest. Ama olanı anlatıp müftülük uyuyor mu demek suç. Banu Özdemir’i sadece trolleriniz istiyor diye tutukladınız. Ayıp. CHP hukukçu zulmüyle de, trol zorbalığıyla da, cami provokasyonunu siyaset aracı yapanlarla da mücadelesini sürdürecek. Canileri, tecavüzcüleri adli kontrol şartıyla salıp bir masumu, cezaevine gönderen adaletinizi seveyim. Trollerin paralel Adalet Bakanlığı mı va? Onlar ne derse oluyor. Banu Özdemir’i değil suçluları yakalayın. Yoksa yakalayamaz mısını? Troller mi istemiyo? Camilerden İzmir’de müzik yayını yapan alçaklar ki? Telsiz frekanslarını kim kullanıyo? Neden onlar yakalanmıyor da bu aczi soran Banu Özdemir tutuklanıyor. İzmir adliyesine kimler baskı yapıyo? Adliye trol yönetimine mi geçt? İnfial müzik yayınına değil de Özdemir’e m? İzmir adliyesine hiç yakışmadı. Banu Özdemir’i kurban seçtiniz. Camilerden müzik yayını yapan alçakları serbest bırakıp Banu Özdemir’i tutuklamaya sevketmek ve yandaş trollere tutuklandı diye yaydırmak, sonra infial oldu deyip tutuklamak adalet değil. Kınıyorum” şeklindeki mesajına yanıt verdi.

Cevap vermeye bile gerek yok zaten

Hamza Dağ’ın Özkan’a yanıtı, “Tuncay Özkan’ın bu ifadelere bakacak olursak, cevap vermeye bile gerek yok zaten. Adli kontroller bir hukuki altyapı dahi olmadan yazılmış tweetler. Onun için bunu çok dikkate alıp da yorum yapmak bence doğruya götürmez” şeklinde oldu.

Kınanmış olması güzel şey ancak..

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürece dair kınama ve açıklamalarını da değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP’li yetkililerden tutuklanan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ile ilgili disiplin soruşturması başlatıldığına dair bir açıklama duyma beklentilerinin olduğunu açıkladı.

Disiplin soruşturması haberi duymak isterdik

Hamza Dağ, “Bunlar da güzel şeyler. Bizim yapmış olduğumuz ilk tepkilerden sonra, bu noktada yapılan işler, hem suç duyurusu hem bunun lanetlenmiş ve kınanmış olması güzel şeyler. Ama söylemekle icraat çok daha önemli. Yani işin söyleminden ziyade icraatı çok daha önemli. Açıkçası bugün bu ana kadar en azından bu konuda provokasyonun ilk başlangıç noktası olan, halen büyük ihtimalle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olan kişi ile ilgili bir disiplin soruşturması başlatıldığına dair haberi de bizler duymak isterdik. Bunu duyduğumuzda da bu ifadelerin karşısında bir samimiyet olduğunu da net bir şekilde söyleyebilirdik. Ama bu da bir gelişmedir. Bunun bir suç duyurusu olması ve bu provokasyonların bir daha şehrimizde, ilimizde yaşanmaması noktasında beyan ortaya konulması önemlidir. Ama daha samimi hareketleri beklemek de bizlerin beklentisidir.

HAMZA DAĞ’IN AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI:

Biz de olayı duyar duymaz sosyal medya aracılığıyla, kanaatlerimizi hem İzmirli hemşehrilerimizle hem Türkiye kamuoyu ile paylaşmıştık. Kabullenilmesi mümkün olmayan bir olay. Ramazan-ı Şerif’te böyle bir provokasyonu kim ya da kimler düşünmüş ve bunu hayata geçirmişlerse, açıkçası bunu hem kınamak hem de bunlarla ilgili yasal süreci takip etmek hepimizin vazifesidir. İlk andan itibaren bu olayın duyulmasının ardından hem müftülük hem emniyet hem yargı çalışmasını yapıyor.

Manidar paylaşım

Tüm siyasi partiler de benzer noktada açıklamalar yaptı. Açıkçası şu anda sızmayla ilgili süreçler ortaya konuyor. Tabi bir eski il başkan yardımcısının daha yetkili ve ilgili kurumların haberi olmadan bu olaydan haberdar olup yapmış olduğu bu paylaşım ve bu paylaşımla bunu Türkiye’nin duymuş olması ve oradan yola çıkarak bir sürecin başlamış olması manidar. Ben ilk haberi aldığımda ilimizdeki ilgili bürokrat arkadaşı aradığımda, ‘Bu nedir, bununla ilgili ne var'’ dediğimde, onların dahi yeni duyduğu bir süreçte açıkçası burada bizim yani bu durumu daha bir işlem yapmadan, eski de olsa bir il başkan yardımcısının bununla ilgili paylaşım yapması düşündürücü.

Yargının bir kararı

Yargı kararı. Yargının süreç içerisinde yapmış olduğu bir işlem. Kendi ifadesi nedir, nelere değinilmişti? Yargının dosyaya göre vermiş olduğu bir karardır. Ama asıl üzerinde durulması gereken husus, burada İzmir üzerinden birilerinin İzmir’e ısrarla bir rol biçme çabalarının bir uğraşı olarak görüyoruz.

Cevap vermeye bile gerek yok

Tuncay Özkan’ın bu ifadelere bakacak olursak, cevap vermeye bile gerek yok zaten. Adli kontroller bir hukuki altyapı dahi olmadan yazılmış tweetler. Onun için bunu çok dikkate alıp da yorum yapmak bence doğruya götürmez.

İtiraz süreçleri var

Ben burada özellikle alınmış tutuklama kararını, tabi ki bunun süreçleri var, bir itiraz süreçleri var, itiraza üst mahkeme karar verecektir. Ama asıl provokasyonu tertipleyenlerle ilgili gerekli çalışma ilgili birimlerimiz tarafından yapılıyor. Mevcut tveeti paylaşan arkadaşla onların bağı ve bağlantısı önümüzdeki günlerde herhalde bir şekilde çıkarılacaktır, çıkartılması için çaba sarf edilecektir.

Muhalif köşe yazarlarının İzmir’e rol biçme çabasından…

Diğer taraftan İzmir’e  bir rol biçme çabasından hem İzmirli bazı siyasetçilerin hem de İzmir üzerinde sürekli muhalif gazetelerde köşe yazarlığı yapan gazetecilerin vazgeçmesi lazım. Açıkçası bu İzmir’e rol biçme, ısrarla farklı bir noktaya doğru götürmeye götürme. Bunun da ne yazık ki uzun süredir organize noktaya gittiğini görüyoruz. Biz iyi biliyoruz, İzmir kendi milletinin değerlerine, bu ülkenin ve milletimizin değerlerine bağlı bir şehirdir. Bağlı bir şehir olarak da kalmaya devam edecektir.

Kınanmış olması güzel şey ancak…

Bunlar da güzel şeyler. Bizim yapmış olduğumuz ilk tepkilerden sonra, bu noktada yapılan işler, hem suç duyurusu hem bunun lanetlenmiş ve kınanmış olması güzel şeyler. Ama söylemekle icraat çok daha önemli. Yani işin söyleminden ziyade icraatı çok daha önemli. Açıkçası bugün bu ana kadar en azından bu konuda provokasyonun ilk başlangıç noktası olan, halen büyük ihtimalle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olan kişi ile ilgili bir disiplin soruşturması başlatıldığına dair haberi de bizler duymak isterdik. Bunu duyduğumuzda da bu ifadelerin karşısında bir samimiyet olduğunu da net bir şekilde söyleyebilirdik. Ama bu da bir gelişmedir. Bunun bir suç duyurusu olması ve bu provokasyonların bir daha şehrimizde, ilimizde yaşanmaması noktasında beyan ortaya konulması önemlidir. Ama daha samimi hareketleri beklemek de bizlerin beklentisidir.

İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz

İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Yani İzmir’imizde yaşanmaz. Bundan sonra da bütün herkesin, özellikle de kanaat önderi noktasında olan şehrin önünde olan, şehrin milletvekili, belediye başkanı olan arkadaşlarımızın çok  daha konuşmalarına, bu konudaki mesajlarına dikkat etmeleri, ilimiz için ilimizdeki huzur ve sükunun devamı için kıymetlidir diye düşünüyorum. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası