Ege Postası
Geri

AK Partili Hızal’dan 2020 yılı mali bütçesine eleştiri: Elle tutulur projeler bekledik

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında 2020 yılı performans programı ve bütçe görüşmelerinde gergin anlar yaşandı. Bayraklı Belediyesi’nin 2020 yılı mali bütçesini sert sözlerle kalem kalem verdiği örneklerle eleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Bayraklı’yı 5 yıl sonra farklı noktalardan görebileceğimiz performans raporu bekledik. Ama tam tersi 2020 yılı bütçesi ve performans raporuyla karşı karşıya kaldık” dedi. AK Partili Hızal’dan 2020 yılı mali bütçesine eleştiri
AK Partili Hızal’dan 2020 yılı mali bütçesine eleştiri: Elle tutulur projeler bekledik
Haberler / Yerel Politika
11 Ekim 2019 Cuma 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi’nin 2020 yılı performans programı ve bütçesi mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyenin 2020 yılı mali bütçesi 315 milyon TL olarak belirlenirken AK Partili Özgür Hızal, bütçeye sert eleştiriler getirdi. Kalem kalem örnek vererek 2020 bütçesini eleştiren Hızal, Biz somut, elle tutulur projeler bekledik, Bayraklı’yı 5 yıl sonra farklı noktalardan görebileceğimiz performans raporu bekledik. Ama tam tersi 2020 yılı bütçesi ve performans raporuyla karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

“HER BİR TOPLANTININ MALİYETİ 5 BİN LİRA”

AK Partili Hızal, Bayraklı Belediyesi’nin meclis toplantılarının her birinin bedelinin 5 bin lira olduğunu ifade ederken, kamulaştırma bedeli için ayrılan bütçeyi örnek göstererek eleştirdi. Hızal, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ‘Çocuk ve genç kenti Bayraklı’ vizyonunu hatırlatırken, “Bayraklıyı çocuk ve genç kenti haline getirmek gibi bir hedef koydunuz. Ancak bu hedefi gerçekleştirmek için performansta ve bütçede ne gibi adımlar attınız. Mesela, diyorsunuz ki meclise ait gündem ve tutanakları hazırlayıp, çoğaltarak meclis üyelerine dağıtmak, kurumumuz web sitesinde gündem karar özetlerinin yayınlanmasını sağlamak, şeffaf hesap verilebilir çalışma anlayışımız gereği olarak meclis çalışmalarının tamamının kamuoyuna ve çalışanlara duyurulması önem arz etmektedir. Bu ilanları yapabilmek için 2020 yılındaki tahmin edilen bütçe 155 milyon lira. Yılda 26 meclis toplantısı yaptığımızı düşünürsek bir meclis toplantısının ilanı Bayraklı Belediyesi’ne yaklaşık 5 bin liraya denk düşecek. Bizim maillerimize, sms ile gönderilen hesaplardan bahsediyoruz 5 bin lira. Bu meclisini tutanakların ilanı bu belediyeye 5 bin lira. Yine çok yakın zamanda görüştüğümüz stratejik plan, yine yılbaşında görüşeceğimiz faaliyet ve performans raporunun hazırlanarak belediyeye gelmesinin maliyeti önümüzdeki yıl 300 bin lira. Bu raporların belediyeye maliyeti 300 bin lira olacak toplam da ne yaptı 450 bin lira. Ortaya koyduğunuz bir vizyon var, bayraklıyı önümüzdeki yıllarda çocuk ve genç kenti yapmak gibi hedefiniz var. Peki buna ilişkin olarak yaklaşık 500 bin lira saydığım işlemlere para harcayan Bayraklı Belediyesi, çocuk ve genç kenti vizyonunu gerçekleştirmek adına kamulaştırma bedeli olarak ne kadar ayırdığını tahmin edebileniniz var m? Bir milyon lira ayırmış sadece yüzde 50 fazlası bu hedefi bu şekilde mi gerçekleştireceği? Aslında bu küçük örnek bile hazırlanan performans raporunun sadece kâğıt üzerinde denk bir bütçe olduğunu gösterir hayata geçirilmesinin çok zor olduğunu gösterir” diye konuştu.

“BİZ ASLINDA HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ BURAYA YAZMA DURUMUNDA KALDIK “

Hızal, bütçe taslağındaki sokak sağlıklaştırma ve çevre düzenlemelerini eleştirirken, “Sayfa 71’de 2020 yılı içerisinde tarihi dokuyu yansıtan sokak sağlıklaştırma ve çevre düzenleme projelerinin yüzde 20’si gerçekleştirilmesi düşünülmektedir. Yaklaşık 200 bin liralık bit bütçe yine buna benzer bir çalışma 150 bin lira yine bir çalışma daha var 150 bin lira bütçe ayrılmış. Peki, bu 3 projede ne yapılaca? Etüd, bilirkişi ekspertiz gideri, bu ne demektir biliyor musunu? Biz aslında hiçbir şey yapmayacağız buraya yazma durumunda kaldık” dedi.

“YATIRIMLARI BÜYÜKŞEHİR’DEN BEKLERSEK…”

Hızal, yatırımların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden beklenmesi halinde 5 yıl sonunda aynı sorunların devam edeceğini savunurken, “Büyükşehir’den beklersek yine sayfa 69’da Bayraklı Çarşı Sevgi Yolu için 418 bin lira gibi bir bütçe ayrılmış. Bu çarşının sorunları giderilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’dan hariç 29 belediyesi daha var. Biz eğer Bayraklı olarak bütün yatırımları büyükşehirden beklersek 5 yıl sonra yine aynı soruları tartışır, aynı konuları konuşuyor olacağız” şeklinde konuştu.

“BİZ SOMUT, ELLE TUTULUR PROJELER BEKLEDİK”

Bayraklı’yı 5 yıl sonra farklı noktalardan görebileceğimiz performans raporu beklediklerini ifade eden Hızal, “Bayraklı Belediyesi’nin bir adet ambulansla yapacağı hasta nakil gideri yaklaşık bir milyon 132 in lira bunu da merak ediyorum. Sizin vizyon hedeflerinizin gerçekleşmesi konusunda bütçe taslağında çok ciddi sorunlar olduğunu görüyoruz. En büyük sorunumuz ulaşım. Ancak sizin yeni yolların açılması noktasındaki toplam bütçeniz yaklaşık yüzde bire bile denk gelmiyor 315 milyon lira içerisinde 3 milyon lira. Çocuklara ve gençlere önem verdiğinizi söylüyorsunuz, çocukların zamanını geçirdiği parklarla ilgili ayırdığınız bütçe 37 milyon lira. Ancak yeni parkların yapılmasıyla ilgili ayırdığını bütçe genel bütçenin yüzde biri bile değil. Çünkü faaliyet raporunu konuşacağımız zaman bu parkların bakımı yaklaşık 20 milyon lira ile yaptık deme olasılığınız çok yüksek. Biz somut, elle tutulur projeler bekledik, Bayraklı’yı 5 yıl sonra farklı noktalardan görebileceğimiz performans raporu bekledik. Ama tam tersi 2020 yılı bütçesi ve performans raporuyla karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası