Ege Postası
Geri

AK Partili Kaya'dan CHP'li Selvitopu'na yanıt: Adliye koridorlarında koşuşturmaktan unutmuş olabilir, hatırlatalım

Mahkeme, Karabağlar’daki 6 mahalleyi kapsayan 74 hektarlık alanla ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planları iptal etmesinin ardından Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu'nun yerel yönetimler olarak kentsel dönüşümle ilgili süreçlere dahil edilmiyoruz açıklamasına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yanıt verdi. Kaya, "Üniversiteye dava aç ve engelle, kentsel dönüşüme dava aç ve engelle, spor tesislerine dava aç ve engelle, Karabağlar'a yapılacak tüm yatırımların karşısında ol, Bakan ile görüş, Bakan Yardımcısı ve bürokratlarla görüş, sonra da çıkıp 'sürecin içerisine dahil edilmiyoruz' de." sözleriyle yanıt verdi.
AK Partili Kaya'dan CHP'li Selvitopu'na yanıt: Adliye koridorlarında koşuşturmaktan unutmuş olabilir, hatırlatalım
Haberler / Yerel Politika
6 Ağustos 2020 Perşembe 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Karabağlar’daki 6 mahalleyi kapsayan 74 hektarlık alanla ilgiyi yaptığı 1/1000 ölçekli uygulama imar planları iptal edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin sağlık gelişmesi için mücadele ettiklerini vurgulayarak, kentsel dönüşüm süreçlerine mutlaka yerel yönetimlerin de alınması gerektiğini belirterek, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın belediyenin yargıya başvurmasıyla ilgili sözlerine “Mesleği avukatlık olan Sayın Kaya’ya hukuk öğretecek değiliz. Sapla samanı karıştıran açıklamalarını doğru bulmuyorum” sözleriyle yanıt verdi.

AK Partili Kaya, Selvitopu'nun açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi. Kaya, Selvitopu'nun kentsel dönüşüm süreçlerine mutlaka yerel yönetimlerin de dahil edilmesi gerektiği savına "Nisan 2017'de bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki ile Ankara'da bir araya gelerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunan kendisi değil mi!" dedi.

Kaya'nın açıklamaları şöyle;

"CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı sayın Selvitopu, kentsel dönüşüm süreçlerine yerel yönetimlerin alınmadığını öne sürmüş. Nisan 2017'de bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Mehmet Özhaseki ile Ankara'da bir araya gelerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunan kendisi değil mi!

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. CHP'li sayın Selvitopu sürekli dava açıp adliye koridorlarında koşuşturmaktan unutmuş olabilir, hatırlatalım. Bakan Yardımcısı ve bürokratlar ile defalarca görüştünüz, hatta iki hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değil miydiniz!

Üniversiteye dava aç ve engelle, kentsel dönüşüme dava aç ve engelle, spor tesislerine dava aç ve engelle, Karabağlar'a yapılacak tüm yatırımların karşısında ol, Bakan ile görüş, Bakan Yardımcısı ve bürokratlarla görüş, sonra da çıkıp "sürecin içerisine dahil edilmiyoruz" de.

Daha iki gün önce Karabağlar'da kentsel dönüşüm bölgesinde muhtar ve vatandaşlarımızla buluştuk. Gördük ki, vatandaş sizin istemezükçülüğünüzden, dava açma hastalığınızdan bunalmış, bıkmış. Daha önce de söyledim, kentsel dönüşüm üzerinde siyaset yapılacak bir malzeme değildir."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası