Ege Postası
Geri

AK Partili Nasır’dan Cemil Tugay’a ‘Atakent’ yanıtı: Asıl suçlu kendileri

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Atakent’teki arazi üzerinden AK Parti’ye seslenen ve “O satışın hatalı olduğunu ağızlarından duymak istiyorum” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yine aynı arazi üzerinden yanıt verdi. Atakent satışında hiçbir hata olmadığını, spor alanı imarının eğitim alanı olarak değiştirilmesinin hata olduğunu ifade eden Nasır, Bahsettikleri gibi bir hata söz konusu değil hiçbir şekilde. Onlar kendi hatalarını örtmek için böyle bağırıp çağırıyorlar, bu eylemleri yapıyorlar ve yanlış hareket ediyorlar” dedi.
AK Partili Nasır’dan Cemil Tugay’a ‘Atakent’ yanıtı: Asıl suçlu kendileri
Haberler / Yerel Politika
19 Ekim 2020 Pazartesi 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karşıyaka’da TOKİ arazi satışı tartışmaları dinmiyor. Geçtiğimiz aylarda TOKİ’nin Mavişehir’deki rekreasyon alanını satışa çıkarması Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok STK ve odadan tepki görmüştü ve iktidar rant elde etmekle suçlanmıştı.

Mavişehir arazisinin yankıları dinmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Atakent’teki spor alanı imarlı özel alanın imar planını eğitim olarak değiştirmesi AK Parti kanadından büyük tepki görmüştü. İzmir’de iktidar olan parti CHP ve İzmir siyasetinin muhalefet partisi AK Parti arasında söz konusu iki arazi üzerinden başlayan tartışma ve gerginlik hala devam ediyor.  

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Mavişehir satışına ses çıkarmazken Atakent’teki arazinin imar değişikliğine tepki göstermelerine anlam veremediğini ifade etmişti.  Başkan Tugay, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın TOKİ’nin Mavişehir’deki açık spor alanı imarlı alanın satışını iptal etmesi konusunda satışa muhalefet eden belediye başkanlarına hitaben “TOKİ’nin orada elde edilecek gelir ile dar gelirli vatandaşlara konut inşa edebilirdi. Vebali engel olan belediye başkanlarının boynundadır” sözlerine cevaben “Bu alanlar halka hizmet için ayrılmış alanlar. Bu alanları ticari rant elde edilecek yerlere çevirmek nereden çıkt? 3-4 yıl önce Atakent’teki araziyi özel satmasalardı şu anda orada spor yapılacaktı. Özel okul olmayacaktı. Hatalı olan kendileri. O satışın hatalı olduğunu ağızlarından duymak istiyorum” demişti.

Tugay’ın çıkışına Vekil Nasır’dan tepki gecikmedi. TOKİ’nin arazileri imarına uygun yapılanma koşuluyla özelleştirdiğini belirterek Atakent satışında hiçbir hata olmadığını söyledi. Nasır, “Bahsettikleri gibi bir hata söz konusu değil hiçbir şekilde. Onlar kendi hatalarını örtmek için böyle bağırıp çağırıyorlar, bu eylemleri yapıyorlar ve yanlış hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BU MANTIĞI ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL”

TOKİ’nin arazi satışlarından elde ettiği gelirle halka hizmet edecek ve değer katacak yapılar inşa ettiğini söyleyen Nasır, “TOKİ arazileri sattığında imarına uygun olarak yapılanma koşuluyla satıyor. TOKİ, Atakent’teki arazi de satmasaydı tarzı bir mantık olur m? Bu mantığı anlayabilmek mümkün değil. Biz şunu söylüyoruz. TOKİ oradaki ya da başka yerdeki arsayı sattı. İzmir’deki hastaneyi, Göztepe Stadı’nı ve 20 bin konutu yaptı. 455 daire yaptı. Yüzde 80’i dönüşecek bir memlekette imarlı bir arsa var ve o arsa da TOKİ’ye ait. TOKİ bunu satıyor, işletmeci bunu alıp  imar doğrultusunda işletme açacak ve İzmir’e bir değer katacak. Ama sen tam tersi bir şey yapıyorsun, mevcut spor alanını eğitim alanına çevirttiriyosun. Asıl suçlu kendileri. Onlar onu örtmek için orada sorun yapıyorlar. Açıklarını kapatmak için öyle bir davranış sergiliyorsunuz” dedi.

“TOKİ’NİN YAPTIKLARI SAYMAKLA BİTMEZ”

Konutların yapılması için TOKİ’nin satış yapması gerektiğinin altını çizen Nasır, “TOKİ satacak ki konutlar yapılsın. Çorak arazi mi kalsı? Hastaneyi kim yapacak, okulları kim yapacak, sağlık ocaklarını nereye yapacaklar! TOKİ’nin yaptıkları saymakla bitmez. Böyle konuşmalar bile işten ne kadar uzak olduklarını anlatıyor. Atakent mevzu 1997 yılında olan bir şey. Şu an devlete ait araziler var. Gerektiğinde onları ne yapacağız... TOKİ veya Özelleştirme İdaresi, Hazine... Bugün 10 milyona yakın satışı var. Onları değerlendiriliyor. Dönüşü de vatandaşa hizmet olarak oluyor. Bahsettikleri gibi bir hata söz konusu değil hiçbir şekilde. Onlar kendi hatalarını örtmek için böyle bağırıp çağırıyorlar, bu eylemleri yapıyorlar ve yanlış hareket ediyorlar. Oradaki o arazinin satılmaması ve oradaki gelir kaybından kaynaklı çok büyük bir sorumluluk altındalar” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası