Ege Postası
Geri

AK Partili kadınlardan isim değişikliği tepkisi: Uygun bulmuyoruz!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, belediye bünyesindeki "Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'nun isminin "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu" olarak değiştirilmesini uygun bulmadıklarını belirtti. AK Partili kadınlardan isim değişikliği tepkisi
AK Partili kadınlardan isim değişikliği tepkisi: Uygun bulmuyoruz!
Haberler / Yerel Politika
15 Haziran 2019 Cumartesi 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyükdağ, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin haziran ayı ilk oturumunda üyesi olduğu "Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu"nun isminin "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu" olarak değiştirilmesini teklif ettiklerini bildirdi.  

Komisyonun isminin CHP'li üyelerin önerisi doğrultusunda "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu" olarak değiştirilmesinin oy çokluğuyla kabul edildiğini ifade eden Büyükdağ, kadını ve aileyi ilgilendiren meclisteki bir çalışma grubunun bu şekilde isimlendirilmesini doğru bulmadıklarını vurguladı.

Büyükdağ, şöyle konuştu: 

"İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan 'Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'nun asıl amacı, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik gelişmeleri izlemek ve meclisi bilgilendirmektir. Bu bağlamda 'Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'nun isminin TBMM’de olduğu gibi 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliği' olarak değiştirilmesini talep ettik. Ancak, isim değişikliği belediye meclisinde komisyonun ismi CHP'li üyelerin teklif ettiği 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' olarak değiştirildi. Toplum yapısına zarar verecek muhtemel sonuçlara yol açabilecek bu değişikliği uygun bulmuyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası