Ege Postası
Geri

AK Partili vekilden Soyer'e 'Ayak oyuncusu' benzetmesi

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP’li milletvekilleri tarafından TOKİ ile ilgili yapılan açıklamalara tepki göstererek, “ayak oyuncusu arıyorsanız Büyükşehir Belediye Başkanınıza bakın” ifadelerini kullandı.
AK Partili vekilden Soyer'e 'Ayak oyuncusu' benzetmesi
Haberler / Yerel Politika
7 Ağustos 2020 Cuma 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TOKİ’nin Sosyal devlet anlayışı ile millete ve ülkeye hizmet eden bir kurum olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Sosyal Devlet anlayışı ile dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızı konut sahibi yapabilmek ve insanımızın hayat kalitesini ve koşullarını iyileştirmek amacıyla kurulan bir devlet kurumunu ayak oyuncusu olarak nitelendirmek siyasi ahlak ile bağdaşmamaktadır. AK Parti olarak ülkemizin dört bir yanını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’mızın hayata geçirdiği projelerle süslemişken, kar amacı bile gütmeyen bir kurumu siyasi malzeme yapmak, başta TOKİ ile ev sahibi olan dar gelirli vatandaşlarımıza haksızlıktır. Dar gelirli vatandaşlarımızın en büyük umudu olan TOKİ bunun yanında kentsel dönüşüm yoluyla kentlerimizi modern bir çehreye kavuşturmak, tarihi kent merkezlerinin korunarak yenilenmesini sağlamak, sosyal donatıları ve Millet Bahçeleri ile şehirlerimizi yeni hayat alanlarına kavuşturmak gibi görevler de üstlenmiştir. Ayrıca, ülkemizin her yerinde okullar, hastaneler, stadyumlar, sosyal ve kültürel amaçlı tesisler, kamu binaları ile hizmet binaları inşa ederek ülkemize ve milletimize büyük hizmetler yapmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Parsel Parsel satış görmek isteyenlerin mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar geçmişine bakmaları gerektiğini hatırlatan Kırkpınar, “Yapılan açıklamalarda TOKİ’nin hükümetin ayak oyuncusu olduğu ve İstanbul’dan sonra İzmir’in de parsel parsel satıldığı iddia edilmiş. Buradan kendilerine sormak ve hatırlatmak istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Seferihisar’ı parsel parsel satarken kimin ayak oyunculuğunu yapıyord? Genel Başkan Yardımcısı nezdinde İzmir’deki CHP’li belediyeleri asansör rantiyesine dönüştürenlerin TOKİ üzerinden hükümetimizi eleştirmesi gerçeklerden ne kadar uzak ve samimiyetsiz olduklarını bir kez daha göstermiş oldu. Milletimiz kimin neyi ve nereleri parsel parsel sattığını, nereleri rant kapısına dönüştürdüğünü çok iyi bilmektedir. Buradan CHP’li sayın vekillere ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa söze bakılmaz’ diyerek bu tür asılsız ve mesnetsiz ifadelerle bizi millete hizmet yolundan ayrı koyamayacaklarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası