Ege Postası
Geri

Adliye çalışanı 2 kişi tutuklandı!

İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 96 adliye personelinden, işlemleri tamamlanan 63 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 61 kişinin bir bölümü savcılıkça, diğerleri ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adliye çalışanı 2 kişi tutuklandı!
Haberler / 3. Sayfa
1 Ekim 2016 Cumartesi 19:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir merkezli olarak Manisa, Konya ve Kütahya olmak üzere 4 ilde, geçen 26 Eylül'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinasyonunda, Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur tarafından yürütülen soruşturmada, İzmir Adliyesi'nde görev yapan 101 adliye personelinden 76'sı gözaltına alındı. Polis, daha sonra 20 kişiyi daha gözaltına aldı, böylece sayı 96'ya yükseldi. Çoğunluğu kadın olan bu şüphelilerden bazılarının cep telefonlarında Bylock haberleşme programı olduğu, soruşturma dosyalarıyla ilgili örgüte bilgi verdikleri iddia edildi.
 


Gözaltındaki 96 kişiden 9'u önceki gün emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünün ardından 9 şüpheli olayı soruşturan savcıya ifade verdi. 6 şüpheli savcılık tarafından, 3 şüpheli ise çıkartıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyette dün işlemleri tamamlanan 54 kişi daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin bir kısmı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 12 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. ByLock kullandıkları tespit edilen 2 kişi tutuklandı. 

Bugün kadar adliyeye sevk edilen 63 kişiden 61'i adli kontrol şartı ve savcılık kararıyla serbest bırakılmış oldu. Emniyette işlemleri devam eden 33 kişinin de adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası