Ege Postası
Geri

Akademisyenlere FETÖ operasyonu

İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Ege Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.  Gülen'in çekirdek kadrosundaki profesör aranıyor
Akademisyenlere FETÖ operasyonu
Haberler / İzmir
1 Ekim 2016 Cumartesi 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması sonrasında Ege Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere yönelik operasyon düzenlendi. İzmir, Balıkesir, Manisa ve Ankara illerinde düzenlenen operasyonda aralarında profesörlerinde bulunduğu 15 akademisyen gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların bir bölümünün FETÖ'nün haberleşme uygulaması 'ByLock' sistemini kullandıkları, bir bölümünün de daha önce açığa alınmış olduğu belirtildi. Soruşturma dosyasında toplam 23 isminin bulunduğu, 8 kişinin halen arandığı açıklandı.

'GÜLEN'İN ÇEKİRDEK KADROSUNDAN' PROFESÖR FİRARDA

Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan Kimya Bölümü eski öğretim üyelerinden Prof. Zafer Aybars'ın, geçen nisan ayında okuldan ihraç edildiği belirtildi. İhraç edildikten sonra da yurt dışına gittiği tespit edilen Zafer Aybars'ın, Fethullah Gülen'in örgütü kurduktan sonraki yıllarda yanında bulunan çekirdek kadro içerisinde yer aldığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası