Ege Postası
Geri

Akşener: Mutfaktaki yangın her hükümeti düşürür

Mersin'de kadınlara hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Mutfak yangını her hükümeti düşürmüştür. Siz şimdi bu kulağı çekeceksiniz. Eğer çekmezseniz, 31 Mart’tan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız" dedi.
Akşener: Mutfaktaki yangın her hükümeti düşürür
Haberler / Güncel
15 Şubat 2019 Cuma 05:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yerel seçim çalışmalarına devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersinli vatandaşlarla bir araya geldi.

Mersin’de büyük ilgiyle karşılanan Akşener, partisinin il başkanlığını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaretini ardından Mersinli kadınlar ile bir araya geldi. Akşener yaptığı konuşmada, "Mutfak yangını her hükümeti düşürmüştür. Siz şimdi bu kulağı çekeceksiniz. Eğer çekmezseniz, 31 Mart’tan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız" ifadelerini kullandı.

Yoğun katılımın nedeniyle salonun dolduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın açılış konuşmasıyla başladı.

"Yağmurlu bir güne rağmen bu kadar coşkulu bir insan seli ile Mersin buluştu. Ben inanıyorum ki 31 Mart akşamı, 1 Nisan güneşinin hazırlığını yapacağız" diyerek sözlerine başlayan Kocamaz, "Halkı hiçe sayanlara karşı Mersin verilecek en güzel cevap olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz'ın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mikrofona geldi.

Yoğun tezahüratların eşliğinde sahneye çıkan Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bugün buraya il teşkilatımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın, adayımız demiyorum inşallah kazanacak, daveti üzerine geldim. Özellikle hanımefendilerle birlikte olmaktan duyduğum heyecanı paylaşmak isterim, hoş geldiniz.

Burhanettin Başkanım, ben böyle yerlerde konuşmaya alışkın değildim. Böyle güzel yerlerde normalde elektriği keserlerdi. Hanımlar dikilir cep telefonlarını çıkartır “konuş bacı” derlerdi.

Bir seçime gidiyoruz, iktidar partilerine göre Türkiye’nin bekasının oylanacağı bir seçim gibi takdim ediliyor.”

“MECLİS’TEKİ O KONUŞMALARA KARGALAR GÜLER”

"Türkiye’nin elbette bin yıldır devam edecek bir tehditler zinciridir. Türk’ün bulunduğu yerde Türk’ü elbette rahat bırakmazlar. Ama beka sorunuyla ilgili hesabı bu millet, bu kadınlar ne zaman halletti; İstiklal Savaşı ile halletti. Ter verdi, kan döktü. Bu coğrafyada ilelebet hür yaşayacağını dosta düşmana gösterdi.

Biz bu hafta Meclis’te beka meselesi ile ilgili araştırma önergesi verdik. Gizli oturum istediler sizlerle paylaşamam ama konuşulanlara kargalar güler.

Beka meselesinin yerel seçimlerle alakası yoktur ama beyefendilerin bir koltuk bekası sorunu olabilir. Bu seçimde biz muhtar, belediye başkanı seçeceğiz. Bu seçimde biz inşallah Burhanettin Başkan’a “devam” diyeceğiz."

“MUTFAK YANIGINI HER HÜKÜMETİ DÜŞÜRDÜ”

"Mutfak yangını her hükümeti düşürmüştür. Siz şimdi bu kulağı çekeceksiniz. Eğer çekmezseniz, 31 Mart’tan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız. 4 yıl boyunca seçim yok; ne Sayın Cumhurbaşkanı’nın ne de yardımcısının koltuk derdi yok.

3600’ü ilk söyleyen benim, asgari ücreti biz gündeme getirdik şimdi zammı yaptılar. Arkasından yüzde 10 emekliye zam yapıldı. Kendine yaptığın zam kadar emekliye de yap diyoruz. Şimdi EYT’leri Türkiye gündemine getiren, her iddiaya varım seçime giderken sizi çağırıp “ne istiyorsun” diyecekler. Bunu da sağlayan bizim partimiz.

Hanımlar evlere girecek, kapı zili çalacaksınız. Havuz medyasını seyreden kardeşlerimiz elbette ki etkilenecektir. Onları bilgilendirmek kadınlarımızın görevidir. Sizden rica ediyorum. Bu siyasi yolculukta maaş almayan, aday olmayan sizler için, Türkiye’nin geleceği için."

Akşener'in konuşmasının ardından adaylarla sahnede toplu fotoğraf çektirdi.

“İDRİS NAİM ŞAHİN GÜNDEMİMİZDEN DÜŞTÜ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mersin’de yerel medyaya konuştu. Ordu için İdris Naim Şahin’in adaylığının gündemden düştüğünü belirten Akşener, iktidarın halkı kutuplaştıran dilini eleştidi:

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Burhanettin bey seçildiği takdirde Türkiye’nin bekası tehdit altına mı girece? Böyle bir şey olabilir m? İki kişinin koltuğunun bekası ile ilgili korkusu var. Burhanettin bey seçildiği takdirde sayın Cumhurbaşkanının koltuğu tehdit altına girmeyecek.

Bu milletin yüzde 50’sine iktidar partisinin hakaret etme hakkı yoktur; bu son derece yanlıştır. Cumhur İttifakı’na oy veren bir arkadaşımız bizim için düşman değildir. Burhanettin beye oy veren bir vatandaşımız da onlar için düşman olmamalı.

Son derece seviyesiz, çirkin, vatandaşa hakaret eden bir dil var. Bunu ortadan kaldıracağız. Ben grup konuşmalarında buna çok dikkat ediyorum. Arkadaşlarımız projelerini anlatarak seçmeni ikna etmeye çalışacaklar. Her seçilen belediye başkanı başımızın tacıdır.

Milletin parasıyla yapılmış o parayı katarlılara nasıl satarsını? Ama biz kulaklarımızı tıkayacağız, arkadaşlarımız hizmetlerini anlatacaklar.

İsraf yapmayacaklar. Sadece hırsızlıktan değil, israftan da söz ediyorum. Lüks arabalara binmeyecekler, çocukları zenginlikten uçmayacaklar. Bizim belediyecilik hizmetlerimizin örneğin Mersindir ve Burhanettin Kocamazdır. Benim çarşamba günü açıklayacağım manifestonun örneği burasıdır.

Arkadaşlarımız özellikle il teşkilatımız ve Ordu’nun bizim için önemli kanaat önderleri başlangıçta bir çekimserlik oldu. CHP kendi adayını açıkladı. Hilmi Güler ittifakın adayı oldu. Sayın Şahin bize nezaket ziyaretinde bulundu. Kendisi adaylık için olumlu baktı. Bugün adaylık konusu gündemden düştü. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi Ordu’ya alabilecek bir insandır. Ama süre çok kısaldı. Arkadaşlarımız tamamen İdris Naim Şahin’ e kanalize olduğu için kendi içimizden bir aday çıkaracağız.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası