Ege Postası
Geri

Alsancak Devlet yenilendi

İzmir'deki Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi yaklaşık beş aydır poliklinik ve klinik katlarında yapılan yenilenme çalışmalarıyla yeni yüzüne kavuştu.
Alsancak Devlet yenilendi
Haberler / İzmir
6 Aralık 2016 Salı 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Poliklinik ve klinik katlarında yapılan yeniliklerle zeminler anti statik, anti bakteriyel PVC ile kaplanırken tüm koridorlar, hasta ve poliklinik odaları boyanarak yıpranmış durumda olan tüm oda kapıları standartlara uygun boyutlarda yeni kapılarla değiştirildi. Hastane yönetimi tarafından duvarların soğuk havasından çıkarak daha sıcak bir ortam sağlaması amacıyla renklendirilmesine karar verildi. Koridorlar doğa manzaralı duvar kâğıtlarıyla kaplanırken; duvarlar çoğunluğunu hastane çalışanlarının çektiği resimlerden oluşan tablolarla süslendi.

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Yöneticisi/Başhekimi Op. Dr. Birol Durukan "Yapılan araştırmalar sonucunda, sağlık tesislerindeki uygun mimari tasarımın, endişeyi ve umutsuzluğu yatıştırdığı, korkuları azalttığı, stresle başa çıkma konusunda yardımcı olduğu ve iyileşme sürecini hızlandırdığı belirlenmiştir. Doğal manzara ve seslerin kullanımının ağrı kontrolünde etkin bir yöntem olduğu, endişeyi azalttığı, cerrahi müdahale sırasında rahatlama sağladığı, kan basıncını ve kalp atış hızını olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir. Yaptığımız düzenlemelerin, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'nun, gerek fiziksel özellikleriyle iyileşme sürecine katkıda bulunabilen, gerekse toplumu sağlıklı zamanlarında da kendilerine yönlendirebilme becerisiyle donatılmış olan, iyileştiren hastaneler oluşturma konusundaki hedefleriyle birebir örtüştüğünü gördük. Bu uygulamaları yaparken kendimizden de birşeyler katmak istedik. Çalışanlardan duvarlara asılmak üzere kendi çektikleri fotoğrafları getirmelerini istedik. Bu fotoğraflardan uygun olanları seçerek tablo şekline getirdik. Fotoğrafların altına çeken personellerimizin isimlerini yazdık. Çalışanlarımız zamanının çoğunu hastanede geçiriyor. Duvarlarda kendi fotoğraflarını görmek hem motivasyonlarını arttırıp çalışma ortamlarını benimsemelerini ve kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacak, hem de hastanede onlardan birer anı kalmış olacak. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası