Ege Postası
Geri

Altınordulu İlke'nin hedefi Tokyo

Altınordu'nun milli modern pentatloncusu İlke Özyüksel, hedefini 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olarak belirledi.
Altınordulu İlke'nin hedefi Tokyo
Haberler / Spor
12 Haziran 2019 Çarşamba 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rio’da 2016’da yapılan olimpiyatlarda önemli deneyim elde ettiğini, Tokyo öncesi hazırlık sürecinin çok başarılı geçtiğini belirten İlke Özyüksel, “Önümde olimpiyat kotası için üç önemli yarışma var. Bu ay sonunda Tokyo’da Dünya Kupası Finalleri’ne katılacağım. 11 Ağustos’ta İngiltere’de Avrupa Şampiyonası, 4 Eylül’de ise Macaristan’da Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğim. Tokyo’da birinci olup, İngiltere’de ilk 8, Macaristan’da ilk 3’e girersem olimpiyat kotasını önemli ölçüde alacağım" dedi.

Dünya Kupası’nın ilk dört ayağını ilk 10 içerisinde tamamlayıp istikrarlı çizgisini koruduğunu ifade eden olimpik milli sporcu, “Avrupa’da tanınan, ilgiyle takip edilen ve her zaman ilk 10 içerisinde yer alan bir sporcuyum. Bu çizgimi koruyup, önümüzdeki üç şampiyonadan da hedeflediğim derecelerle ayrılmak istiyorum. Sezon yeni açılmasına rağmen şu anda tatmin edici derecelerle Tokyo’ya doğru adım adım ilerliyorum. Günde en az 10-12 saat çalışmak, iyi dinlenmek, iyi beslenmek, iyi uyumak gerekiyor. Altınordu Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’ın sağladığı imkanlar, moral ve destek bu süreçte beni zirvede tutuyorö diye konuştu.

ÖZKAN IŞIĞI GÖRDÜ

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile iki yıl önce Ankara’da Spor Bakanlığı ziyaretinde tanıştığını hatırlatan İlke Özyüksel, “Gözümdeki ışığı ve içimdeki enerjiyi hissedip beni Altınordu’ya kazandırdı. O günden bu yana iki dünya rekoru kırdım, dünya kupasında ikincilik ve üçüncülük, Avrupa şampiyonasında ise birincilik ve üçüncülük elde ettim. İki yıla sığdırdığım bu başarı grafiğini şimdi daha da yukarıya taşımanın, Tokyo’da olimpiyat madalyası almanın vakti geldi" yorumu yaptı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası