Ege Postası
Geri

Bahçeli'den 'parlamenter sistem' açıklaması

''Güçlendirilmiş parlamenter sistem'' önerilerine karşı makale kaleme alan MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu yöndeki çağrılara ''Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırır'' sözleriyle tepki gösterip "Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı" eleştirilerine de yanıt verdi.
Bahçeli'den 'parlamenter sistem' açıklaması
Haberler / Politika
12 Ocak 2021 Salı 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi büyük bir boşluğu doldurdu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem çağrıları ise çaresizliğin ispatı.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı ve yeni kurulan partiler tarafından dile getirilen ''İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem” önerisine bu sözlerle tepki gösterdi.

SİYASETTE TARAFSIZLIK TARTIŞMASI

Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı tartışmasını hatırlatarak, "Kimsenin siyasi partiye üyelik hakkı engellenmemeli" dedi.

''CUMHURBAŞKANI'NIN TARAFSIZLIĞI ALDIĞI GÖREVLE İLGİLİDİR''

etikhaber.com isimli internet sitesine açıklamada bulunan MHP lideri Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

''Geçmişte Cumhurbaşkanı’nın kağıt üzerinde kalan tarafsızlığı uygulamada yarattığı sorunlar nedeniyle birçok tartışmanın da dinamiği olmuştur. Anayasamızda Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı yaptığı görevle ilgili olarak zaten vardır ve esas olan da bu olmalıdır. Cumhurbaşkanı dahil herkesin temel haklarından olan siyasi partiye üye olabilme özgürlüğü engellenmemelidir."

''PARLAMENTER SİSTEM KUVVETLER AYRILIĞINI ORTADAN KALDIRIR''

Bahçeli, yeni sistemin katı kuvvetler ayrılığı sağladığını söyleyerek parlamenter sistem ile bu durumun ortadan kalkacağını da şu sözlerle savundu:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı katı kuvvetler ayrılığı ortadan kalkacak, hükümet Meclis çoğunluğundan çıkacağı için yürütme yasama üzerinde tahakküm kuracaktır. TBMM’nin etkinliği azalacak, kısa ömürlü ve istikrarsız hükümetlere, koalisyonlara yeniden zemin hazırlanmış olacaktır. Parlamenter hükümetler halkın doğrudan gücüne değil dolaylı gücüne dayanmaktadır."

Bahçeli, sistem değişikliği için gerekli anayasal çoğunluğun, değişikliği talep eden partiler tarafından sağlanamadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geri dönüş olmayacağını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası