Ege Postası
Geri

Balçovalı mağdurlardan ilginç eylem: Bu sefer de ruh çağırdılar!

Kefen giydiler olmadı, imar duasına çıktılar olmadı… Kamuoyunda Balçovalı Arsa Mağdurları olarak bilinen 5 bin imarzede bu sefer çareyi ruh çağırmakta buldu. Konak’ta yine ilginç bir eylemin altına imza atan mağdurlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek toplu mesaj kampanyası başlattı. Konak'ta ilginç eylem
Balçovalı mağdurlardan ilginç eylem: Bu sefer de ruh çağırdılar!
Haberler / İzmir
1 Ekim 2016 Cumartesi 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 40 yıllık imar mağduru Balçovalı mağdurlar avukatları Mustafa Kemal Turan önderliğinde Konak’ta toplanarak kamuoyuna seslendi. Yaptıkları basın açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili ve Büyükşehir eski Meclis Üyesi Murat Bakan’ı hedef alan mağdurlar yaptıkları gösteride merhum Büyükşehir Başkanı Hacı Hasan Paşa’nın ruhunu çağırarak yardım istedi. Renkli anlara sahne olan eylemin ardından Balçovalı Arsa Mağdurları İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’a toplu mesaj göndererek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talebinde bulundular.

KONAK’TA RUH ÇAĞIRDILAR!

Konak’ta bulunan SGK İl Müdürlüğü önünde toplanan Balçovalı Arsa Mağdurları, 40 yıllık çilelerini yine farklı bir mizansenle anlattı. Giydikleri beyaz kefenler ve aralarından seçtikleri medyum ile ruh çağırma seansı gerçekleştiren Balçovalı Mağdurlar, yaşadıkları imar sorunlarının çözülmesi için İzmir’in eski belediye başkanlarından Hacı Hasan Paşa’dan yardım istedi. Eylemde kamuoyuna seslenen ve imar eşitliği talep eden Avukat Mustafa Kemal Turan, eski belediye meclis üyelerinden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı hedef alarak şu açıklamayı yaptı: “Nasıl oluyor da bir meclis üyesi hem aynı holdingin avukatlığını üstleniyor, hem de imar komisyonu başkanlığı yapıp imar planlarına onay veriyo? Yaşanan bu durum kamu hukukunun çökmesi demektir. Kendisine soruyoruz, neden bu kurumun vekaletini aldı? Çık ve kamuoyuna açıkla. Bu işi hayır olsun diye mi yaptı? Eğer öyleyse gel hayır olsun diye bizim sorunumuzu çöz… Bu konuyla ilgili olarak kendisi hakkında bin kişi suç duyurusunda bulunacağız. Bunun hesabını Cumhuriyet Savcılığı soracak. Aziz Kocaoğlu bu durumu nasıl açıklayacak'”

 MURAT BAKAN’A SUÇ DUYURUSU YAPACAKLAR

Avukat Turan sözlerinin devamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden gelen son tazminat kararını da hatırlatarak, alacakları tazminatların ilgili devlet kurumlarına ve yetkililere rücu edilmesi için talepte bulunacaklarını vurgulayarak, “Mağduriyetimize sebep olanların, bunu yapanların yanına kar kalmayacak. Alacağımız tazminatların hesabını çatır çatır soracağız. Kamuyu bu hale getirenlerden hesap soracağız” dedi. 

KİMSEYE SESLERİNİ DUYRAMADILAR, ESKİ BAŞKAN’DAN YARDIM İSTEDİLER

BAMİD (Balçovalı Arsa Mağdurları İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Avukatı Mustafa Kemal Turan, 40 yıldır çözüm bekledikleri imar ve tapu sorunlarına sessiz kaldığını savunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını manidar bulduklarını dile getirdi ve “Burada 4 bin tapu bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki dönüşüm çalışmaları sistemin iflas ettiğinin göstergesidir. Orada devletten çalan, imar kanununa uymayanların yaptıkları kaçak yapıları ödül gibi kentsel dönüşüme sokanlar, bizi resmen salak yerine koymaktadır. Bu durum kaçak yapılaşmanın önünü açmaktır. Daha boş arsada bizim sorunumuzu çözemeyen aynı İzmir Büyükşehir Belediyesi nasıl dönüşüm yapaca? İlk önce bizim sorunumuz çözülmeliydi” şeklinde konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU’NA TOPLU MESAJ GÖNDERDİLER

Balçovalı Arsa Mağdurları basın açıklamasının ardından, işgal yıllarında Yunanistan’a kaçan İzmir’in eski belediye başkanı Hacı Hasan Paşa’nın ruhunu çağırarak yardım talebinde bulundu. Yüzlerce vatandaşın yaptıkları bu ilginç eylem Konak’taki vatandaşların büyük ilgisini çekerken, son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’a cep telefonlarıyla “Aziz Bey nered? Biz buradayız, görüşmek istiyoruz” şeklinde toplu mesaj gönderdi ve eylemlerine son verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası