Ege Postası
Geri

Balıkesirliler Demokrasi Nöbeti'nde buluştu

Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Balıkesirliler akın etti. Üç yıl önce FETÖ/ PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine izin vermeyerek sokağa dökülen Balıkesirliler, yıl dönümünde yine sokağa çıkarak 251 şehidi yad etti ve nöbet tuttu.  
Balıkesirliler Demokrasi Nöbeti'nde buluştu
Haberler / Ege
16 Temmuz 2019 Salı 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

15 Temmuz temalı fotoğraf sergisiyle Milli İrade Meydanı’nda başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında, 15 Temmuz’la ilgili yazdıkları şiirleriyle derece alan; Efekan Çakır ve Mehmet Can Bilgen’e Vali Ersin Yazıcı tarafından ödülleri takdim edildi. Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası’nda derece giren Balıkesirli sporcular için de ödül töreni gerçekleştirildi. Sporcular ödüllerini; Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldılar.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilen şehitleri anma programına katılarak ardından Balıkesir’e gelen 15 Temmuz Ankara Gazisi aynı zamanda Ankara Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Muammer Polat “Dünyanın gıpta ile baktığı şanımızla kazandığımız 15 Temmuz Zaferi’nin 3. yılı kutlu olsun. Öncelikle 15 Temmuz 2016’da bayrağını, vatanını, ezanını canı pahasına savunarak şahadete erişen 251 şehidimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. O gece Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ikamet etmekteydim. 15 Temmuz gecesinin ehemmiyetini yanımızda şehit düşen arkadaşlarımızın ailelerini ziyaret ederken öğrendim. Cumhurbaşkanımızla görüştüm bugün, Balıkesir’e geleceğimi söyledim kendisinin Balıkesir’e selamları var. 15 Temmuz, FETÖ’nün milletimiz ve tüm milli unsurlara karşı bir saldırı başlangıcıydı. Eğer ki hain darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı Anadolu’nun Afrin’den bir farkı kalmayacaktı. Geldiler, denediler ve geldikleri gibi gittiler.” dedi.

“O GÜNE SEBEP OLAN ŞEYLERİ HİÇ UNUTMAYIN”

Günün anlam ve önemini binaen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

“FETÖ/ PDY Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden 3 yıl sonra aynı gün aynı saatte bir aradayız. Hüzünlüyüz, 251 şehidimiz var, sevinçliyiz bu millet tüm dünyaya bir daha antidemokratik bir uygulama ve kendi istedikleri gibi ülkemizi yönlendiremeyeceklerini iradesiyle gösterdi. Bu ülke demokratik bir ülke, savcılarımız görevlerinin başında,  valilerimiz görevlerinin başında. Her ne kadar hain varsa onları gerektiği şekilde cezalandıracak devlet iradesi millet iradesi görevinin başında. 15 Temmuz gecesi biz, sizler kadar şanslı değildik. Çünkü o gün Balıkesir’de değildik. Biz; Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Esnaf Odası, Büyükşehir Meclis üyeleriyle, Balıkesir ilişkilerini geliştirmek üzere Bosna Hersek’e gitmiştik, orada saat bir saat önde buradan. Saat 9 suları gibi bir yemekte protokolle bir aradayken telefonlar geldi. Anladık ki bir hain darbe girişimi oluyor. Bununla ilgili öncelikle Balıkesir Valimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü Balıkesir gerçekten stratejik öneme sahip bir yer. İki hava alanı var, tankçı birliği, piyade birliği var. Merkez hariç 18 ilçesinde askeri birliği var. Balıkesir’de hainler hiçbir şekilde hareket edemedi.Bizim de bulunduğumuz yerde içimiz içimize sığmıyor, sürekli belediyeyi arıyoruz. Vatandaşlarımıza meydanlara gelmek üzere mesaj atılmasını söyledik. Zabıtamız, Karesi bölgesinde anonslar yaparak vatandaşlarımızı meydanlara davet etti. Allaha hamdolsun Balıkesir’de tatsız bir hadise olmadan 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekten Balıkesir’in iradesiyle milli şuuruyla güzel bir şekilde atlattık. O günü asla unutmamalıyız ama o güne sebep olan şeyleri hiç unutmamalıyız, derslerimizi almalıyız. İnsan iradesi kendi aklını başka bir yere verdiğinde nelerin olabileceğini ve kendi askerimizin, kendi uçağımızın, kendi milletimizin üstüne mermi sıkabileceğini unutmamamız lazım. Eğitimde buna dikkat etmemiz gerekiyor, çalışırken buna dikkat etmemiz gerekiyor. Kendiliğinden mi oluyor b? İşte dış güçler dediği şeyler bazen gezi olayları gibi bazen 15 Temmuz gibi farklı şekillerde kendilerini gösterebiliyorlar.”

“BU MİLLET ONA İNANDI”

Dünyanın en değerli gayrimenkulü Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşadığımızı belirten Başkan Yılmaz “Bu bizim vatan bildiğimiz yerde çok milletin gözü var.  O yüzden her zaman güçlü olmak zorundayız. Her zaman ordumuz dimdik olmalı. Her zaman akil insanlarımızın devlet iradesinin çok güçlü olması gerekiyor. Evlatlarımızı yetiştirirken, kendi iş âleminde yaşarken milletimiz için güçlü olabilecek alt yapıyı daima güçlü tutmamız lazım. Milletimiz daima uyanık olmalı. İçimizden satılmışlarla, bizi vurmaya çalıştıklarında güçlü bir orduyla güçlü bir siyasi kadroyla güçlü bir devlet teşkilatıyla hızlı bir şekilde demokratik bir şekilde cevap verebilecek güçte olmamız lazım. En güçlü erki bunun siyasettir. Siyasetçilere çok görev düşüyor. İşte, bir lider her şeyin herkesin bittiğini planladığını zannettiği anda Aziz Milleti’mi meydanlara davet ediyorum dediğinde bu millet; sağcısı, solcusu inanarak bu darbe girişimine çok samimi bir şekilde çok hızlı bir şekilde engellemiştir, lider böyle olur. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bizlere böyle 40 yıldır hazırlanmış, teşkilatlanmış her şeyiyle donanımıyla devletin her yerine girmiş bir teşkilatı milletimi meydanlara davet ediyorum çağrısıyla ona herkes inandı.” dedi.

“BALIKESİRLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Başkan Yılmaz konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bu millet gençlerinden özür dilemeli. Bakıyorduk gençlerimize bunlar vatanını sevmez bunlar bayrağını bilmiyor, bunlar devlet nedir bilmiyor diyorduk ama bunları diyenlerin hepsini gençlerimiz utandırdı. O gün her yerde kimisi cami avlusundan kimisi eğlenceden kimisi farklı yerlerden çıkıp o tankların önünde siz bunu yapamazsınız, anti demokratik bir darbe girişimi yapamazsınız deyip karşısında çıplak elleriyle durdu. Ben milletimle gurur duyuyorum. Türk olmaktan ve bu cumhuriyetin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Ben Balıkesirli olmaktan gurur duyuyorum. Hepinizin de gurur duyacağı bir şehir olması için arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalışıyoruz, geleceğimiz aydınlık geleceğimiz huzurlu olsun, geleceğimizi dünyanın en güçlü devleti olsun diye gece gündüz arkadaşlarımızla siyaseti malzeme yapıp asıl derdimiz milletimize hizmet olmak koşuluyla çalışıyoruz. Ben tüm hemşerilerime bu 15 Temmuz akşamı gösterdikleri iradeden dolayı üç yıldır 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak üzere gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum.”

“KUVA-Yİ MİLLİYE ŞEHRİNDEN GEÇİT YOK”

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, 15 Temmuz 2016 gecesi sokağa çıkarak demokrasisine sahip çıkan Balıkesirlilere minnettar olduğunu söyleyerek “Bu şehrin insanları ilk önce harekete geçiyor. Kurtuluş Savaşı’nda da böyleyleydi, 15 Temmuz hain kalkışma sırasında da böyle yaptı Balıkesirli hemşehrilerim. O gece burada toplanan topluluk 50 yaşındaki Ersin Yazıcı’nın o gece alacağı bazı kararları daha rahatlıkla halkını arkasında görerek daha rahat almasını sağladı. O yüzden bu güzel şehrin insanlarına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hayatımdaki en önemli gece, 15 Temmuz 2016 gecesiydi. Ne yapacağımı tam bilemediğim karmakarışık duygular içerisinde ama bu vatana bağlılığımdan asla şüphe etmeden bazı kararlar aldım. Zor bir geceydi, bu şehrin valisi olarak almam gereken kararlar vardı. Korkmadan şehrine milletine sahip çıkan bir vali olarak yapmam gerekenleri yaptım. İnşallah bir daha bu tür günleri bir daha yaşamayız. Bu ülkeyi zapt etmeye çalışan, hayal eden hainlere geçit yok, hele ki Kuva-yi Milliye şehrinden asla yok. Buradan 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 insanımıza dua ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından şehitlerin ruhu için dualar edilerek, Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Sâlâ okunmasıyla program sona erdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası