Ege Postası
Geri

Baran: Biz her yerdeyiz

Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran, "Engelliler olarak her yerdeyiz!" diyerek Engelliler Haftası için dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Baran: Biz her yerdeyiz
Haberler / İzmir
13 Mayıs 2019 Pazartesi 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran bir açıklama yayımladı.

Türkiye'de ve İzmir'deki engelli sayısının yüksekliğine vurgu yapan Baran, "Geçmişte uzun yıllar boyunca engellilerimiz toplumda ne yazık ki adeta yok sayıldı. Yerel yönetimlerin şehircilik anlayışından tutun da, AVM'lerden özel sektör hizmetlerine kadar birçok noktada yapılan faaliyetlerin engellilerin de faydalanabileceği hale getirilmesi ekstra bir masraf, bir külfet olarak görüldü. Oysa ki kendisi de engelli bir birey olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, biz her yerdeyiz. Otobüs duraklarındayız, iş yerlerindeyiz. Kimi zaman veznede, kimi zaman farklı bir hizmetle karşınızdayız. İşçiyiz, işvereniz, emekçiyiz, toplumun bir ferdiyiz. Bu nedenle eşit yurttaşlık haklarından adil şekilde faydalanmak da en büyük hakkımız." dedi.

Karşıyaka'da Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Engelsiz İzmir Komisyonu'nun kurulmasının mimarı olan Baran, "Engelliler olarak sosyal hizmetler potası altında eritilmeden, doğrudan doğruya söz sahibi olduğumuz günlerin gelmesi en büyük mutluluklarımızdan. Kendi adıma diyebilirim ki, AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi'nde yıllar boyu çalışmamın ardından, bugün de yerel yönetimlerde vatandaşlarımıza hizmet etmek boynumun borcudur. Yaklaşık bir aylık sürede daha önce yapılmayanları yaptık, esas yapacaklarımızsa şimdi başlayacak. Bu vesileyle mübarek Ramazan Ayı'na da denk gelen Engelliler Haftası bir kez daha kutlu olsun." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası