Ege Postası
Geri

Başkan Arda’ya Kılıçdaroğlu’nun ‘13 madde’ hatırlatması!

Gaziemir Belediyesi’nin Sayıştay’ın kararına dayanarak aldığı toplu sözleşme iptali kararı devam ederken, Tüm Yerel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık yeni açıklamalarda bulundu.
Başkan Arda’ya Kılıçdaroğlu’nun ‘13 madde’ hatırlatması!
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Mart 2020 Perşembe 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan toplu iş sözleşmesi ile belirlenen ücretlerin ödenmesini talep etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 13 maddelik açıklamaya Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya hatırlatarak sözleşme iptali kararının yürürlükten kaldırılması istendi.

Şube Başkanı Özgür Işık’ın açıklaması ve Halil Arda’ya daveti şöyle:

“Bilindiği üzere Gaziemir Belediyesinde Tüm Yerel-Sen 2 Nolu Şube olarak imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmemiz tek taraflı olarak yürürlükten kaldırılmıştır. Biz gerek şube gerekse tüm sendika bileşenlerimiz olarak bu  uygulamayı asla kabul etmedik. Uzunca bir süredir bu noktada çalışan arkadaşlarımızın hakları ve haklı talepleri için eylemlerimizi sürdürüyoruz. Memurlarımızın bu taleplerinin yerine gelmesi ve tek taraflı bu iptalin yürürlükten kaldırılması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ülkemizin şuanda koronavirüs ile mücadelesinde göstermiş olduğu birlik beraberliği, Gaziemir belediye başkanından da belediye çalışanları için bekliyoruz.

Bu yaşanan ekonomik ve psikolojik bunalımda belediye başkanının hakkımız olan toplu sözleşme ücretini ödemesini talep ediyoruz.!

Yaşam koşullarının ekonomik  olarak giderek daha da zorlaştığı, insanların korkularla yaşadığı, memur eşlerinin işlerinden olduğu, aile birliğinin sarsıldığı bu dönemde; Belediye Başkanı sayın Halil Arda’nın bu uygulamasından vazgeçmesini, emekçinin yanında olmasını istiyoruz. Koronavirüs salgınına karşı CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 maddelik önerisini görmezden gelemezsiniz.

Şu anda Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları, vatandaşlar, emekçiler, iş dünyası her anlamda yardım için seferber olmuşken, Gaziemir belediye başkanı yapılan bu seferberliğe ve parti politikalarına karşı hareket etmektedir.

Başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ,İzmir milletvekillerine, İzmir il başkanına buradan çağrıda bulunuyoruz!  

Tüm ülkemizde bu salgına karşı birlikte hareket etme bilincinin  yükseldiği bir dönemde memur arkadaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi en büyük talebimizdir.

Gaziemir Belediye Başkanımızı bu kara günleri; doğru bir adım atmak adına bir fırsat olarak değerlendirmesini ve sürecin daha da uzamamasını temenni ediyoruz.”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası