Ege Postası
Geri

Başkan Görmez: Büyükşehir, Torbalı'yı Halep'e çevirdi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ,“Biz artık  bu işte bir  art niyet arıyoruz. Bu yapılanlar Torbalı Belediyesi ile ilçe halkını karşı karşıya getirme operasyonudur” Başkan Görmez'den Büyükşehire sert tepki
Başkan Görmez: Büyükşehir, Torbalı'yı Halep'e çevirdi
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Nisan 2018 Çarşamba 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında Torbalı’da başlatılan altyapı yenileme çalışmalarının bitirilmemesini sert sözlerle eleştiren Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Torbalı şu haliyle savaşın yıktığı Halep’i andırıyor. İlçeyi resmen yıktılar, ne bizim müdahale etmemize müsaade ediyorlar, ne de kendileri yapıyorlar. Bu tamamen hizmeti eziyete, eziyeti algı operasyonuna dönüştürme operasyonudur.  Ayıptır, günahtır. İlçede ekonomik, sosyal hayatı bitirdiler, vatandaş evinden çıkamıyor, esnaf dükkanını açamıyor”  dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU)  tarafından Torbalı ‘da yapılan içme suyu şebekesi yenileme kazıları ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz biçimde etkilemeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine Torbalı Belediyesi’nce yapılan  yol düzenleme girişimlerine ,“Kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, müdahale edemezsiniz, Torbalı Belediyesi’nin buna yetkisi yok” diyen İZSU’nun tavrı ilçe sakinlerini çileden çıkarıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü tarafından Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilen 30.11.2017 tarihli bir yazıda, ilçede 270 kilometre uzunluğunda su şebekesi yenileme çalışmasına başlandığı, kazı yapılan alanların yine yüklenici firmalarca onarılacağı belirtilerek, ilçe belediyesinin herhangi bir onarıma ya da müdahaleye yetkili olmadığı vurgulanıyor.    

BAŞKAN GÖRMEZ: ART NİYET ARIYORUZ

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesini sürekli uyardıklarını,  ancak sistemin çok ağır işlediğini belirterek  “Su, kanalizasyon ve diğer altyapı şebekelerinin yenilenmesi oldukça önemli, değerli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Önemli olan bütün bunlar yapılırken, zaman planlaması, mevsimleri ve olası sorunları da öngörmektir.  Ağır işleyen, plansız, programsız ve zamansız kazılar, vatandaşımızı mağdur ediyor. Zor bir mevsim geçirdik. Kışın ortasında ilçe çamur deryasına dönmüştü. Şimdi tozdan kimse  penceresini açamıyor. Vatandaş isyan ediyor. İZSU’nun kazıp bıraktığı yollar nedeniyle  kentte ticari hayat bitme noktasına geldi" dedi. Görmez açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

SORUMLU TUTULDUĞUMUZ BU UYGULAMAYA MÜDAHALE ETME YETKİMİZ YOK

"İzmir Büyükşehir Belediyesi bize diyor ki  ‘kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok’. Gelgelelim kendileri de bu konuda kıllarını kımıldatmıyorlar.  Özetle hizmet eziyete çevriliyor. Biz artık bu işte bir art niyet arıyoruz. Bu yapılanları Torbalı Belediyesi ile vatandaşı karşı karşıya getirme operasyonu olarak görüyoruz. Çünkü gerçeği bilmeyen kimi vatandaşlar yolları bizim kazdığımızı ve o şekilde bıraktığımızı düşünüyor. İZSU’nun bu olumsuz tavrını Torbalı Belediyesi’ne kan kaybettirme operasyonu olarak algılıyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞKANIN PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYADA PATLADI

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’ in kendi sosyal medya hesabından “İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TORBALI’YI HALEP’E ÇEVİRDİ” başlıklı paylaşımı ve ilçeden onlarca fotoğrafın yer aldığı görüntüler kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı, yorumlandı. İşte o paylaşım:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı’da aylardan beri titizlikle sürdürdüğü bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Hizmeti eziyete, eziyeti çirkin siyasette çevirdiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi'nin sınırlı bütçesiyle asfaltladığı, parke taşı döşediği stabil hale getirdiği kilometrelerce yolu, bulvarı, kaldırımı alt yapı bahanesiyle kazıyor. Kazdıkları yerleri onarmıyorlar, bizim de müdahale etmemize müsaade etmiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hedefi, kazılan yollarla ilgili olarak Torbalı Belediyesi’ni zan altında bırakmaktadır. Maalesef halkımızın bir kısmı bu gerçeği bilmediği için asfaltlanmış yolları İzmir Büyükşehir Belediyesinin kazdığından habersiz şekilde tepkilerini bize yönlendiriyorlar. Hizmeti; tek kelime ile eziyete, eziyeti ise siyasi ranta, çukur siyasetine çevirip bizi zor durumda bırakan bu çirkin uygulamaya HEP BİRLİKTE İSYAN ediyoruz. Torbalı’yı iç savaştaki Halep’e çeviren bu çirkin siyaseti kınıyoruz. Sadece İzmir’in değil Türkiye’nin en önemli ticaret merkezinde yaşamı bloke eden, vatandaşlarımızı evlerinden çıkamaz, penceresini açamaz hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bu kasıtlı tutumundan vazgeçmeye, vatandaşlarımızın sağlıklı yaşama hakkına saygılı olmaya davet ediyorum”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası