Ege Postası
Geri

Başkan İnce'den TV35'te flaş açıklamalar: Gerekirse 24 saat orada duracağız

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce TV 35'e konuk oldu. Güzelbahçe’de yapılacak olan go kart pistine onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararına karşı çıkan Başkan Mustafa İnce, durumu protesto edenlerle birlikte söz konusu alanda kurulan çadırda 24 saat duracağını açıkladı.
Başkan İnce'den TV35'te flaş açıklamalar: Gerekirse 24 saat orada duracağız
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2020 Cumartesi 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ve süreç hakkında bilgi veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, doğal karakteri korunması gereken sözkonusu zeytinlik alanı daha önce mühürlediklerini anımsatarak, Bakanlığın verdiği karara saygılı olduklarını ancak sözkonusu kararın yanlış olduğunu söyledi.

Durum düzeltinceye, yatırımcı pist yapımından vazgeçinceye kadar Güzelbahçelilerle birlikte çadırda olacağı sözünü veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Oradan ne zaman iş makinaları, kamyonlar çekilirse biz de öyle çekileceğiz. Yine gelirse yine gideceğiz. Gerekirse 24 saat duracağız. Belediye başkanlığı görevini vekaleten belediye meclis üyelerimiz de yapabilir. Arkadaşlarımıza görev veririz, onlar bu işi yürütürler, biz de belki oradan plajda değil ama Yelki Ovası’nda tatilimizi tatil gibi değil eylem gibi gerçekleştiririz. Ben de burada bunu söylemek istiyorum; bizim bu yaptığımız işlemleri, sosyal medya aracılığıyla, bazıları halkı isyana teşvik etmek olarak değerlendiriyor. Biz İzmirli, Güzellbahçeli olarak haklarımızı savunuyoruz orada. Yaptığımız mücadele budur” şeklinde mesaj verdi.

KONUŞMANIN SATIR BAŞLARI:

Biz belediye başkanları olarak kanunlara göre iş yaparız. Toplumu birleştirici, barış içinde işlemler yapmamız lazım. Herkesten de bunu bekleriz. Bu doğrultuda görev ve yetkilerimiz var. Bunları gerektiğinde kullanırız. Söz konusu yatırımcı Güzelbahçe’de doğal karakteri korunacak bir alanda, go kart pisti yapmak istediğini, bir buçuk yıl önce böyle bir girişimde bulunmuştu, söylemişti. Bu plan belediye meclisi tarafından uygun görülmedi. Ama bir yetkili kurum da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Bakanlık böyle bir planı uygun görüp onayladı. Bizim burada bu planla ilgili onaylanmasıyla ilgili ne kadar görüşümüz aynı doğrultuda değilse de, bakanlığın bu onayını da görmezden gelemeyiz. Buna saygılıyız.

Hukuksal mücadelemiz de sürüyor

Yani şu anda ne kadar karşı olsak da, zeytinlik alan, bir süre sonra çoğunluğu asfalt pistten oluşan, muhtemelen onların tabiriyle go kart eğitim araçlarının ama büyük yarışlarının da içinde yer alabileceği kadar genişlik ve büyüklükteki bir pist ile karşı karşıya kalacaksınız. Bizim itirazımız şu anda sürüyor, hukuksal anlamda.

Mührümüze sahip çıkacağız

Biz burayı plan onaylanmadan önce mühürledik. Kaçak imalat var diye. Mühürlü alanda bunların değişebilmesi için, mührü yapan kuruma başvurup bu mührü söktüreceksiniz. Sökmediler. Hukuki haklarınızı arayacaksınız. Onu da yapmış yatırımcılar. Bize de yürütmeyi durdur kararı denmemiş. Bizi bu konuda şu safhaya kadar haklı görmüş. Ama siz bir kurumdan burada asfalt dökebilirsiniz yazısına karşılık geliyorsunuz bu işlemi yapıyorsunuz. Belediyenin mührünü kırıyorsunuz, içeriye gireceksiniz ve bu işlemi uygulayacaksınız. Bunun için kamyonlarınızı, makinalarınızı getirmişsiniz. Bana burada tek çare kalıyor. Mührüme sahip çıkmak.

İnşaat ruhsatı almadan buraya girmen doğru değil

Dün bütün gün oradaydık. Orada çadırlarımızı da kurduk. Şu anda orada bu nöbeti bekleyen insanlar var. Biz diyoruz ki yatırımcıya, orada şu anda mühürle ilgili yapman gereken işlem, belediyeden inşaat ruhsatını almak. İmar planı değişikliği yapmış olabilirsin. Ama inşaat ruhsatı almadan buraya girmen zaten doğru değil. hukuksal işlem yap. Yaptığın işlem huzur getirsin bir yere. Hukuka saygılıyız. Ama alana girilmesi yanlıştır. Bunu engellemek için yaptığımız çabalar, kamuyu artık kullanamayacağımız boyuta geldi. O zaman dedik ki, söz vermiştik, ceketimi çıkaracağım, Güzelbahçeli Mustafa İnce olarak bu mührün, bu kamyonun önüne geçeceğim, bunun altına yatacağım. Gereğini yapacağım dedim. Bunun mücadelesini veriyorum. Onun için nöbetteyim. Bu nöbetimi sürdüreceğim.

‘Sana misafir geldik, yanlış yapıyorsun’ dedim

Yatırımcı orada iken kendisine de ilettim. Sana misafir geldik, bak burada yanlış yapıyorsun, dedim. Bunları yapman gerekir dedi. Bizi gel çadırımızda ziyaret et, bize çay ikram et dedim. Biz burada senin başını sokabileceğin bir yerin var, biz dışarıdan taşıyarak su getireceğiz buraya. Sen kamyonlarını buradan çekinceye kadar biz buradayız, dedim. Senin misafiriniz ama biz seninle misafir gibi davranmak istiyoruz. Kavga etmeden davranmak istiyoruz. Hukuki işlemi uygulamak istiyoruz. Senin arazine biz girmiyoruz. Senin de makinelerinle girmene izin vermiyoruz. Bizim mücadelemiz oradaki doğal dokuyla ilgili. Plan bizce yanlıştır. Bizim gibi yetkili bir kurum onaylamış, saygılıyız. Bundan sonra da inşaat ruhsatını alsın, biz kanunlar nezdinde yapmamız gerekeni yaparız. Ama ben başkan olarak, bu  ceketimi çıkardığımda, Güzelbahçeli Mustafa İnce olarak, bu yatırımın yıllar sonra bu bölgeye bir şey katacağı kanaatinde değilim.

Gerekirse 24 saat orada duracağız

Geleceğim, dedi. Umarım bizim tarif ettiğimiz işlemleri yapar. Yapmazsa biz zaten orada olacağız, direnişe devam edeceğiz. Oradan ne zaman iş makinaları, kamyonlar çekilirse biz de öyle çekileceğiz. Yine gelirse yine gideceğiz. Gerekirse 24 saat duracağız. Belediye başkanlığı görevini vekaleten belediye meclis üyelerimiz de yapabilir. Arkadaşlarımıza görev veririz, onlar bu işi yürütürler, biz de belki oradan plajda değil ama Yelki Ovası’nda tatilimizi tatil gibi değil eylem gibi gerçekleştiririz. Ben de burada bunu söylemek istiyorum; bizim bu yaptığımız işlemleri, sosyal medya aracılığıyla, bazıları halkı isyana teşvik etmek olarak değerlendiriyor. Biz İzmirli, Güzellbahçeli olarak haklarımızı savunuyoruz orada. Yaptığımız mücadele budur.

Çamlı’da küçük sıkıntı aşılacak

Güzelbahçe bu evreyi güzel atlattı. Ama Seferihisar yolu üzerinde şirin bir köyümüz var, Çamlı Mahallemiz. Orada bir düğün sonrasında oluşan vakalar dolayısıyla korku yaşandı. Kimse merak etmesin. İlçe sağlık müdürlüğü, jandarma teşkilatı, kaymakamlığımız ve belediye tedbirleri aldı. Evde müşayede altındalar. Dört  beş kişi karantinada. Onun dışında her yer açık. Evdeki süreci vatandaşlarımızın atlatacağına inanıyoruz.

Bardacık Festivali'ni erteledik

En büyük sorunumuz Bardacık Festivali. İnanılmaz kalabalıklar oluyor. Kooperatif başkanımız, muhtarımız vatandaşlarla görüştü. Bu kalabalığın yaratacağı korona virüs riski nedeniyle bu sene bunu atlatalım, burada yeni kalabalıklar oluşturmayalım dedik. Bu sene de Bardacık’ta ürün o kadar bol ki. Bu sene Bardacık Festivali’ni gelecek yıla erteliyoruz, sağlık tedbirleri kapsamında. Etkinliğimiz bu sene Covid 19 kurbanı oldu. Ama her şeyin başı sağlık. Biz Bardacık alımlarına başlayacağız.

İktidar yolundaki yeni kadroları belirledik

Bir kurultay delegesi olarak Ankara’da bu heyecanı bir kez daha yaşadık. Bu zor şartlarda genel merkezimiz gerçekten özellikle basın tribünlerini ve salonu o kadar güzel tertip etmişti ki. İktidara hazırız. Her an bir erken seçim olmayacağını bilemezsiniz. İktidara hazır bir partinin yeni kadrolarla bu işe girmesi gerekiyordu. Yeni seçilen PM üyelerimiz, YDK üyelerimizle birlikte iktidar yolunda yürüyeceğimiz yeni kadroları belirledik. MYK üyelerimizi de belirleyeceğiz. Biz belediye  başkanlarıyız. Vatandaşın emrindeyiz, CHP’nin bir neferiyiz. Biz AK Partiliye de MHP’liye de İYİ Partili’ye de HDP’liye de hizmet ediyoruz. PM üyelerimize, milletvekillerimize, genel başkanımıza destek olmayı sürdüreceğiz. İlk yapılacak seçimlerde iktidarın belediye başkanı olmak istiyoruz.

İzmir bunu hak ediyor

Çok değerli isimler var İzmir’de. Sayın Rıfat Nalbantoğlu ilk belediye başkanı olduğumuzda benim il başkanımdı. Zaten Ednan Arslan benim ilçe başkanımdır. En zorlu günleri birlikte yaşadık. Siyasi yol arkadaşlığı yaptık. PM üyesi olması çok çok önemli. Selin Sayek Böke ve diğerlerini saymaya gerek yok. Devrim Barış Çelik ona keza. YDK’ya seçilen Mahir vekilimiz dahil olmak üzere İzmir’in temsilinde sorunlarımızı dile getirmede çalışma yapacaklardır. Bizler de onlara destek olacağız. Ben hepsini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Umarım hepsi MYK’ya da girer. Çok çok seviniriz. İzmir bunu hak ediyor. Oyun en büyük kısmını alıyoruz İzmir olarak. Yönetimdekilerin de çok şey katacağına inanıyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası