Ege Postası
Geri

Başkan Kılıç o görevden alma sonrası ilk kez konuştu

Buca Belediye Başkanı CHP'li Erhan Kılıç, görevden aldığı yardımcısı Serkan Kalmaz hakkında ilk defa konuştu. Başkan Kılıç sessizliğini bozdu
Başkan Kılıç o görevden alma sonrası ilk kez konuştu
Haberler / Yerel Politika
7 Kasım 2019 Perşembe 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e yakınlığıyla bilinen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, görevden aldığı başkan yardımcısı Serkan Kalmaz hakkında sessizliğini bozdu.

Kılıç’ın, Kalmaz’ı görevden alması Tunç Soyer’e yakınlığıyla bilinen İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın sert tepkilerine neden olmuştu. Görevden alınma sonrası Serkan Kalmaz’ın Büyükşehir şirketlerinden birinin yönetim kuruluna alınacağı iddia edilmişti.

Bir radyo programında konuşan Başkan Kılıç, konunun belediyenin kendi iç işleyişiyle ilgili olduğunu belirtti ve kararın siyasi olmadığını özellikle vurguladı;

Kılıç’ın, Serkan Kalmaz’la ilgili açıklamaları şöyle:

“Belediye başkanı, başkan yardımcısı atar, değişiklik olur. Doğal bir durum. Kararımızın siyasi olarak değerlendirilmesinin hiçbir mantığı yok. Kendi iç işleyişimizle ilgili bir durum. Her belediyede başkan yardımcısı atanır, sonrasında değişebilir. 1 ay öncede belediye başkan yardımcısı getirdik Buca’ya… Görevden aldığımız da oldu.

Vekilimiz açıklamasında kendini tam anlatamamış da olabilir. Belediyenin iç işleyişindeki durumla ilgili vekilin karışması teknik olarak doğru değil. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Öyle bir şey söylediğini, düşünmek istemiyorum. Vekilimiz yanlış anlaşılmıştır. Bizim verdiğimiz bir karar. Buca halkının oylarıyla seçildik. Yasa tarafından biz verilen bir yetki var. Başkan yardımcısı atanır, görevden de alınabilir. Siyasi bir şey aramak mantıksız.

Siyasi bir şey arıyorsak Genel Başkanımızın belediye başkanlarına yönelik  söylemleriyle çelişiriz.

Murat vekilimiz bizim vekilimiz... Tunç  Başkan’la senkronize çalışıyoruz. Tunç Bey İzmir için bir şans…Hepsi hiyerarşik olarak bizim üstümüzde... Görevden alma kararımızın siyasi bir durum olduğunu düşünmek bile zul!”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası