Ege Postası
Geri

Başkan Şahin’den Soyer’e Kadifekale tepkisi

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Kadifekale’de açılacak üretici pazarına ‘Pagos’ ismini vermesine sert tepki gösterdi. Başkan Şahin, “İzmir Çakabey’in memleketi, babalarının memleketi değil, Türk’e ve Türkçe’ye olan tavırlarını anlamıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Şahin, Soyer’in 100 günlük performansı için elle tutulur bir icraatının olmadığını savunurken yönetime getirdiği isimleri de eleştirdi. 'Hasan Tahsin olsun dediğimizde ortalığı ayağa kaldırmışlardı'
Başkan Şahin’den Soyer’e Kadifekale tepkisi
Haberler / Yerel Politika
19 Temmuz 2019 Cuma 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kadifekale’de açılacak üretici pazarına ‘Pagos’ ismi verilmesine sert tepki gösterdi. Başkan Şahin, Soyer’i sert sözlerle eleştirirken, “Üretici pazarı açıyorsunuz adını Yunanca’dan koyuyorsunuz. Yüzyıllardır Türk yurdu olan Kadifekale isminin neyini beğenmediniz” ifadelerini kullandı. Başkan Şahin, Soyer’in 100 günlük performansı için “Elle tutulur somut hiçbir şey göremedik, sadece şov” dedi. 

“İZMİR ÇAKABEY’İN MEMLEKETİ BABALARININ DEĞİL”

Başkan Şahin, Kadifekale’de açılacak üretici pazarının ismine sert tepki gösterirken, “Reklamlarda görünce biz çok üzüldük. Kadifekale’de açılacak üretici pazarına ‘Pagos’ pazarı adını koymuşlar. Bin yıllık Türk toprakları burası kimse bizim topraklarımız üzerinde, Yunan yahut başka izler aramasının mantığı yok. Yıllardır buraya Kadifekale deniliyor. Bu arkadaşların Türk ismini kabullenmesi için kaç bin yıl daha geçmesi gerekiyor. Biz Konak için adı Hasan Tahsin olsun dediğimizde ortalığı ayağa kaldırdılar. O gün ortalığı ayağa kaldıranlar bugün Pagos ismine ses çıkarmıyor. Bizim isteğimiz oraya Türkçe bir isim verilsin. İzmir Çakabey’in memleketi burası babalarının memleketi değil. Atatürk’ün partisinin içinde gerçekten milli, devletçi, bayrakçı olan insanların olduğunu blidiğim bir partinin yetkililerin Türk’e ve Türkçe’ye olan tavırlarını anlamıyorum. Çok marifetmiş gibi şehrin dört bir yanına ‘Pagos’ açılıyor afişleriyle donatmışlar” dedi. 

“VAZİFESİNİ YERİNE GETİRMİYOR”

Soyer’in 100 günlük performansını değerlendiren Başkan Şahin, “100 günde elle tutulur bir şey yok. Aşk, sevgi, LGBTİ hep bu lafları duyduk. Atılan somut bir adım yok. Daha bir şey görmedik. Belediyelerin vazifesi insana hizmettir. Belediyeler insana hizmet etti diye ne güzel hizmet etti demeyiz. Devlet belediyeye her vatandaş başına kaynak ayırıyor. Ancak bizim için vazife eksikliği var, vazifesini yerine getirmiyor, 100 günde bir şey görmedik sadece şov” diye konuştu. 

“DİYET BORCUNU ÖDEMEK ZORUNDA”

Soyer’in yönetim kadrosunu eleştiren Başkan Şahin, “Biz seçim öncesi beş benzemez dedik. Bu beş benzemezin yönetimi de beş benzemez olacak. Birbirlerine karşı diyet borcu var bunu ödemek zorunda o yüzden her yerden yönetici getiriyor” ifadelerini kullandı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası