Ege Postası
Geri

Başkan Sandal’dan ‘kent kimliği’ vurgusu: Symrna’yız biz

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, TV35 ana Haber bülteninde Bayraklı Belediyesi’nin çocuklara umut olan TVBek projesine ve Bayraklı planlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kent kimliği vurgusu yapan Başkan Sandal, “Symrna’yız biz” dedi.
Başkan Sandal’dan ‘kent kimliği’ vurgusu: Symrna’yız biz
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ekim 2020 Salı 19:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Hafta İçi her gün sabah 9.00-11.00 arasında TV35 ekranlarında yayınlanan ve gönüllü öğretmenlerin ders anlattığı Bayraklı Belediyesi’nin hayata geçirdiği ulusal çaplı proje TVBek, dersleri tableti ve bilgisayarı olmayan öğrencilere umut ışığı oldu.

TV35 Ana Haber bülteninde projeye ilişkin detayları paylaşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çocukların ve gençlerin her zaman öncelikleri olduğunu söyledi. Sandal, “Her zaman dediğim gibi bir çocuğu kurtarınca bir aileyi kurtarırsınız” ifadelerini kullandı.

Bayraklı’ya ilişkin başka projelerinden de bahseden Başkan Sandal, kent kimliğinin önemine vurgu yaparak, “Karşıyaka, Bornova ya da Konak ile anılan bir ilçe olmak istemiyoruz. Biz, İzmir’in adını taşıyoruz. Smyrna’yız biz” diye konuştu.

TVBek projesinin hayata geçirilme sürecinden bahseden Başkan Sandal, “Pandemi sürecinde okula gidemeyen, bilgiye erişemeyen çocukların sorunları hep gündemdeydi. En önemli sorun da tableti ve bilgisayarı olmayanlardı. Biz ivedi olarak tablet, bilgisayar ve internet sorunlarını çözmeye çalışınca sorunun daha derin olduğunu ve bu şekilde çözemeyeceğimizi gördük. Ardından gönüllü öğretmenlerle birlikte televizyon kanalıyla bu işi yaparsak Türkiye genelinde bütün çocuklara ulaşmış oluruz diye düşündük ve bu işe başladık. Her zaman dediğim gibi bir çocuğu kurtarınca bir aileyi kurtarırsınız” dedi.

“PROJEYİ BÜYÜTEBİLİRİZ”

Projenin başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Başkan Sandal, “Sanırım projeyi biraz daha büyüteceğiz. Bu proje bir gönüllülük projesi. Biz belediye olarak sadece destek oluyoruz. İleriki süreçlerde 8.,12. sınıf ve mezunlara verdiğimiz takviye derslerle birlikte bazı rehberlik dersleri de verilecek. İlerleyen süreçte tüm dersleri kapsayacak şekilde büyütebiliriz. Biz bir siyasi partinin adayı olarak seçiliyoruz ama hepimizde bir kamu görevi var. Üzerimize düşen en önemli görev kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmek. Bizim amacımız ihtiyaç sahibi çocuklara bir damla su oluşturabilmek. Bu açıdan bakınca rakip partimiz yok arkadaşlarımız var. Biz bir bütünüz. Arkadaşlarımın da bu meseleye bakışı gayet olumu” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ TÜM ÖĞRETMENLERE AÇIĞIZ”

Kendisi de bir öğretmen olan Başkan Sandal, ders vermek için ekran başına geçip geçmeyeceği sorusunu ise şu şekilde yanıtladı; “Aklımdan çok geçti. En çok özlediğim şeylerden biri ders anlatmak. Ama bu gönüllü oluşumun kendi içinde filizlenmesini istiyoruz. Öğretmenlerle başlayan proje öğretmenlerle devam etsin. Türkiyedeki tüm öğretmenlere açığız. Bir birçok kamu kurum ve kuruluşundan destek alıyoruz. O yüzden projenin siyasi bir işe kurban edilmemesi açısından gönüllülük esasıyla devam edeceğiz. Şu anki planımız 28 hafta yayın yapmak ve başladığımız noktanın çok örtesine geçeceğimize inanıyorum.”

“İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZDA DESTEK ALIYORUZ”

Bugüne kadar Bayraklı’da başkan olarak yürüttüğü işlerde kamusal baskı hissetmediklerini söyleyen Sandal, “İhtiyaç duyduğumuzda destek alıyoruz. Bir kamu görevlisi olarak toplumun her kesimiyle barışık iş götürmek zorundayız. Toplumun menfaatleri söz konusuysa gerisi ikinci planda bizim için. Çocuklarımız ve gençlerimiz her zamana öncelikli bizim için. Dünya çocuk ve gençlik kentinin altında yatan da eğitim. Bu yüzden 24 mahallede kreş açıyoruz. Bunlar bir bütün olarak Bayraklılı vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak . Elde ettiğimiz sonuçlar yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu gösterip motivasyonumuzu da artırıyor” dedi.

“BİZ İZMİR’İN ADINI TAŞIYORUZ”

Başkan olarka seçildiği günden bu yana yaptıklarını kısaca değerlendiren Başkan Sandal, şunları söyledi; “Yönetim işi bütün olarka ele alınmalı. Bayraklı’nın ihmal edildiğini düşünüyoruz. Ben başkan olmadan 3 yıl önce kentin sıkınıtıları konsunda çalışmaya başladım. Kent kimliğine ihtiyacımız var. Bayraklı denince Karşıyaka, Bornova ya da Konak ile anılan bir ilçe olmak istemiyoruz. Biz, İzmir’in adını taşıyoruz. Symrna’yız biz. Bunu yaşatmak zorundayız ve bu farkı da ortaya koyacağız.”

“SORUNLARI ÇÖZMEDEN İMARA İZİN VEREMEYİZ”

Özellikle son yıllarda gökdelenlerin ve iş merkezleirnin hızla arttığı Bayraklı, İzmir’in yeni rant merkezlerinden biri olarak görülmeye başladı. Belediye Başkanı olarak Bayraklı’ya zarar verecek hiçbir ranta geçit vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Sandal, “Bayaklı’yla ilgili algılar çok ön planda. Gerçekler çok öyle değil. Bayraklı rant bölgesiydi. Alınan imar ruhsatlarına baktığınızda en az ruhsat veren ilçelerden biriyiz. Diğer ilçelere baktığımızda oradaki işler Bayraklı’dan 10 kat fazla. Ama biz bu kentte revizyonla ilgili sorunları aştığımızda Bayraklı en önemli rant merkezlerinden biri olacak ama bu kamunun rantı olacak. Bizim asli görevimiz kentin sorunlarını çözmek ve bunu yaparken bir sonraki kuşağa sağlıklı bir kent bırakmak. Bornova ve Bayraklı çukukur. Biz, Kordon gibi binaları dikersek iç kısımlara hava girişini engelleriz. Altyapı sorunları da var. Bunları çözmeden imara izin veremeyiz. Ben Bayraklı Belediye Başkanı olduğum sürece bu kentin yeşil alanlarını katledecek bir imara izin vermeyeceğim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası