Ege Postası
Geri

Başkan Soyer yurt dışına gidiyor! Oy birliğiyle karar verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis toplantısı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. Büyükşehir adaylığı döneminde, Seferihisar Belediye Başkanı iken yaptığı yurt dışı ziyaretler nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan Tunç Soyer Brüksel ve Atina’ya seyahatlerde bulunacak. Oy birliğiyle karar verildi
Başkan Soyer yurt dışına gidiyor! Oy birliğiyle karar verildi
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2019 Çarşamba 19:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine geçmeden önce Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planlaması hakkında sunum yapıldı. Sunumu yapan Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürü Özgür Akkavak, Büyükşehir’in stratejik plan dahilinde izleyeceği yolu meclis üyelerine anlattı. Meclis'te stratejik plan için birliktelik mesajları, Soyer'in yurt dışı seyahatleri ve Kültürpark'taki tahsisin ilgili komisyona sevk edilmesi gündemi meşgul ederken, AK Partili Boztepe'nin 'Harmandalı' çıkışı yüzlerin gülümsemesine neden oldu. 

‘BİZİ BİLGİNİZDEN VE TECRÜBELERİNİZEN EKSİK ETMEYİN’

Plan hakkında konuşan Tunç Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok heyecan verici bir süreç. Kampanya dönemimizdeki ‘çok ses çok renk’ söylemimizi ve ‘ortak akıl’ vurgumuzu bu planla gerçekleştireceğiz. Eylül'e kadar tamamlanması gerekiyor. 2 hafta önce 600 arkadaşımızla bir toplantı yaptık. En önemli adımlarımızdan biri olacak. 5 yıl boyunca ne yapacağımızın adını koyacağız. Biz bu planı yasal zorunluluğuk için yapmıyoruz. Bu plan İzmir Byüküşehir'in 4. Stratejik Planı ve tecrübeliyiz. Süre çok dar. Çok da sorumluluk duyduğumuz bir çalışma. Sizlere çok iş düşüyor. Sizlerin katkısı ve katılımı çok önem taşıyor. Rica ediyorum; hiçbiriniz hayallerinizden, bilginizden, öngörünüzden kurumu mahrum etmeyiniz. Planın en kucaklayıcı şekilde olması için özen göstereceğiz. Yeter ki siz katılın. Projelerinizi getirin” dedi.

SOYER İLK YURTDIŞI SEYAHATİNE ÇIKIYOR

Meclis gündemine geçilmesi sonrası oy birliğiyle kabul edilen ilk üç madde sonrası Tunç Soyer’in Büyüşehir Belediyesi Başkanlığı dönemindeki ilk yurt dışı gezisi için onay çıkmış oldu. Başkan Soyer 18 Haziran’da Brüksel’de AB Bölgeler Komitesi'nin genişleme günü toplantısına katılacak. Soyer ayrıca 19 Haziran’da, mübadele döneminde İzmir’den Atina’ya gidenlerin kurduğu ‘Neo Smyrna’nın belediye başkanının davetilisi olarak Yunanistan’da olacak. Başkan Soyer görevli olarak yurtdışında İzmir’i temsil edecek.  Konu hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal “Burada bu yurtdışı seyahatleri kararını oy birliği ile kabul ettik. Biz AK Parti olarak bu seyahatlerin İzmir’e kazandırdıkları hakkında sunumla bilgilendirilmek istiyoruz’ dedi.

İZFAŞ BİNASININ TAHSİS İPTALİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Meclis gündemine gelen ve Başkan Soyer'in yetkisini kullanarak iptal ettiği Kültürpark'taki İZFAŞ binasının vakıf üniveristesi Tınaztepe'ye tahsisi konusu ise hukuk komisyonuna gönderildi. İptal kararının komisyonda da alınması bekleniyor.

BOZTEPE ‘HARMANDALI’NIN GELİRİNİ İSTEDİ

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çiğli Belediye Meclisi’nde tartışmaya neden olan, Harmandalı’da yapılacak ve elektrik üretecek katı atık depolama tesisinden gelmesi beklenen 10 milyonluk geliri Çiğli’ye verilmesi gerektiğini savundu. Boztepe, “Kiraz’da yapacağınızı söylediğiniz tesis çok faydalı olacak. Harmandalı’daki elektrik üretim tesisi için de bir ricam olacak. Orada 10 milyon TL üzerinde bir gelir elde edilecek. O gelirin Çiğli’ye bırakılmasını talep ediyoruz. Nedenini söyleyeyim” dedi. Başkan Soyer ise “Nedenini çok merak ettim” cevabını verdi. Boztepe de, “Çünkü yıllarca kokuyu biz çektik” diye konuştu. Soyer bu kez, “Çok iyiymiş. Çok pahalı bir koku oldu bu!” ifadelerini kullandı. Boztepe, “Ama hiçbir şey sağlıktan önemli değil. Sayın başkanım siz Seferihisar’daydınız” dedi. Bu diyalog meclis sıralarında gülüşmelere neden oldu.

Öte yandan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun tüm meclisi ve İzmirliler’i 17-23 Haziran arası 83. Bergama Kermesi’ne davet etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası