Ege Postası
Geri

Başkan Sürekli: Çatışmanın kimseye faydası yok!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bazı CHP’li belediyelerin banka hesap numarası vererek kanuna aykırı bir şekilde yardım toplaması ve Dokuz Eylül Üniversitesi sağlık çalışanlarının barınma sorunu tartışmalarına yönelik bir açıklama yaptı. Gündemin, tamamen hayati ve ciddi bir gündem olduğunu, tüm dünyayı sarsan bir salgınla mücadele edildiğini hatırlatan Başkan Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı ve bazı CHP’lilerin yalan yanlış bilgi ve belgelerle yarattığı bu siyasi çatışma ortamına son verilmesi gerektiğini söyleyerek, birlik ve beraberlik çağrısını yineledi.
Başkan Sürekli: Çatışmanın kimseye faydası yok!
Haberler / Yerel Politika
5 Nisan 2020 Pazar 19:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Başkan Sürekli; “Bu tartışmaların hiç kimseye faydası yok. Sonu da yok. Gündemimiz gerçekten hayati bir nitelikte. Eleştiriler, öneriler başımız gözümüz üstüne, ama üst perdeden konuşulup bazı durumlar yeterince değerlendirilmeden fırsata dönüştürülmeye çalışıldıkça iş çığırından çıkıyor. Biz, ortak akıl ve çözümden hiç kaçmadık. Bunun örnekleri çok. Mevkidaşımın da bu bakış açımızı biliyor olmasını umuyorum. Ne var ki, bazı meseleleri siyasileştirmek toplumu germekten öteye gitmiyor. Böyle bir dönemde herkes görev ve yetkisindeki sorumlulukları yerine getirmeli ve aynı yere yumruk vurmalı.’ diye konuştu.

Devletin derdi, kanun tanımazlarla…

Bazı tartışma konularına son kez açıklık getirmek istediğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Israrla CHP’li belediyelerin yardım kampanyalarını engellediğimiz söyleniyor. Tekrar ediyorum bu doğru değil. Ortaya bir hesap numarası atıp kanun dışı bir yöntemle, gerekli idari işlemleri yok sayıp, denetimsiz şekilde yardım toplayanlara devlet elbette dur diyecek. Devletin derdi kanun tanımazlarla. Tunç Soyer’in İzmir’de başlattığı dayanışma kampanyasına tek kelime etmedik. Kaldı ki kendisi de bu ayrımın farkında ki, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduğu bir yöntem seçti. Bu konuda açıklamaları da var. Biz dayanışmadan hiç kaçmadık, kaçmayız. İzmir’in yakın geçmişi; Buca metrosu, Çiğli tramvayı, Özkanlar Pazaryeri gibi pek çok örnek barındırıyor. Sayın Soyer’i bilmem ama mevkidaşımın bu bakış açımızı gayet iyi bildiğini umuyorum. Ancak, kanuna aykırılık ve denetimsizliğe göz yumulmasını da kimse beklemesin. Hal böyleyken, meseleleri böylesi sıkıntılı bir süreçte halka gerçek dışı bilgilerle aktarmak fevkalade yanlış bir davranıştır.” dedi.

Eleştirmek başka, yanılıp yanıltmak başka…

Dokuz Eylül Üniversitesi ile çatışma konusu haline getirilen sağlık çalışanlarının barınma konusuna da değinen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Biz eleştiriye, öneriye ve dayanışmaya her zaman varız. Ancak, eleştirmek başka, yanılıp yanıltmak başka. ‘Sağlık çalışanlarına yer tahsis ettik, Dokuz Eylül Üniversitesi ihtiyaç olmadığını söyledi.’ dedikten sonra, kurumun eski bir öncelik duyuru mesajını gündeme getirip, ‘Bunlar iyilikten anlamıyor, bir teşekkür dahi etmiyor.’ Deniyorsa, işin içinde iş vardır. Bu çatışmanın eski bir belgeye dayandırılarak yapılması kabul edilemez. Meseleyi körüklemek yerine üniversite ile iletişim sürdürülür, ihtiyaç olması halinde de destek sağlanabilirdi. Üstelik; sağlık çalışanlarımızın emekleri ve her zamankinden meşakkatli bir süreci yaşamaları hassasiyetin en büyüğünü hak ediyor. Konuyla ilgili başhekimlik de açıklama yaptı. Tartışmayı siyasallaştırarak ısrarla sürdürmek doğru değil.” diye konuştu.

Salgın tehlikesi ayrım gözetmezken!

“Tekrar etmek istiyorum ki; bu arena siyasi bir arena değildir. Salgın tehlikesi ayrım gözetmezken; bazı hassasiyetleri göz ardı etmemek gerekiyor.” diyen Başkan Sürekli, sözlerine şöyle devam etti. “Covit-19 siyasi görüş, din, dil, ırk, inanç, güçlü, güçsüz ayrımı yapmıyor. Herkes öncelikle kendi görev ve yetkisinde olan tedbirleri almak zorunda. İzmir Büyükşehir Belediyesi; toplu taşımalarda, otobüs durakları ve vapur iskelelerinde, pazar yerlerinde halen maske, eldiven gibi hijyen malzemelerini dağıtmıyor. Bu konuda gereğini yapmayan tek büyükşehir İzmir. İvedilikle bu tedbirleri artırmaları gerekiyor. Uzmanların da uyarıları doğrultusunda, özellikle çöp ve çevre temizliği konusunda her zamankinden özel, farklı tedbirler alması gerekiyor. Sokağa çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını da planlamalılar. Tabi ki her sorumluluk, kendi içinde ortaklaşabilir. Bu badireyle hep birlikte mücadele etmenin gereği budur. Bizler, bu dayanışmaya her zaman varız.”

Dayanışma ve birlik beraberlik çağrısı…

Cumhurbaşkanlığı’nın önderliğinde tüm bakanlıkların salgınla mücadele sürecini hummalı bir çalışmayla ve titizlikle yürüttüğünü belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; mücadelenin ulusal olduğunu ve CHP’lilerin de birlik beraberlik ruhuna uygun davranmasını beklediklerini vurguladığı açıklamasında; “İhtiyaçları her ne olursa olsun vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Tedbirlerimizi alıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Kampanyası’ örnek bir noktaya ulaştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kritik tedbirleri, kampanyanın geldiği aşamayı milletimizin huzuruna çıkarak paylaşıyor. Sağlık Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklarımız da ona keza, ilk günden itibaren tüm verileri ve yardımları şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarıyor. Vatandaşlarımız evlerinde kalıp tedbir kararlarını uygularken, bizlere düşen de görevlerimizi zafiyetsiz olarak yerine getirmek. Tek yürek olmayı başarabilmek. Koronavirüsle mücadelede yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhuna zeval getirmemek. Lütfen, sağduyumuzu koruyalım. İnanıyorum ki, bu illetle mücadelemizde, dayanışmamızın gücü, birlik ve beraberlik ruhumuz galip gelecek.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası