Ege Postası
Geri

Başkan girişimci adaylarına sertifika verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’, kendi işinin patronu olmak isteyen İzmirlileri “Girişimci” yaptı. Eğitimlerini tamamlayan 227 kursiyere sertifikalarını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kendi başına iş yapmak isteyen, risk almak isteyen ve başaracağına inanan, hayal eden, elini taşın altına koyan, yüreğini koyarak girişimci olmak isteyen gençlerimize bir kapı açmak çok önemli. Kent Koleji’nin açılmasıyla birlikte eğitimlerimiz seri şekilde devam edecek” dedi.
Başkan girişimci adaylarına sertifika verdi
Haberler / İzmir
15 Kasım 2014 Cumartesi 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, akademisyenler, yüksek öğretim kurumlarının yöneticileri, belediye bürokratları, KOSGEB temsilcileri, kursiyerler, eğitimciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 
 
KENT KOLEJİ İLE EĞİTİMLER ARTACAK
Kısa adı İZMEB olan Meslek Edindirme ve Beceri Kursları ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere, kentteki alt gelir gruplarının mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB işbirliğiyle sürdürdüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitimlerini tamamlayan 227 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikalarını verdi. Sertifika dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Tüm belediyelerimiz Türkiye’nin dört bir yanında eğitimler veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de kentin 8 ayrı noktasına yayılmış meslek edindirme kursları düzenliyor. Halk Eğitim Merkezi ve diğer eğitim kurumları ile bu hizmeti sürdürüyoruz. Eğitimdeki belli sorunlar bizi başka yönlere, başka arayışlara itiyor. Daha yoğun bir eğitimle gerçek anlamda bir meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz. Biz Kent Koleji’ni stratejik planımızda hedef olarak belirledik ve eğitimlere başladık. Restorasyonu tamamladığımız zaman Eski Un Fabrikası’nda seri şekilde sürdüreceğiz. Ege Üniversitesi ve diğer üniversitelerle bu projeleri birlikte götüreceğiz. Bunu sanayicilerimizle, iş adamlarımıza birlikte yapacağız” dedi.
 
“ÖNEMLİ OLAN GENÇLERE KAPI AÇMAKTIR”
Sözlerinin devamında emek arzına karşılık talep yaratmanın önemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Sadece meslek edindirerek, iş bulmaya çalışmak yeterli olmuyor. Girişimcilik, kendi başına iş yapmak isteyen, risk almak isteyen ve başaracağına inanan, hayal eden, elini taşın altına koyan, yüreğini koyarak girişimci olmak isteyen gençlerimize bir kapı açmak çok önemli. Bu projenin anlamı da budur” şeklinde konuştu.
 
“ÖNEMLİ OLAN HAYATA KÜSKÜNLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇMEK”
Kocaoğlu son olarak kendi iş yaşantısından örnekler vererek, “Bizim en önemli özelliklerimizden biri girişimcimizin olmamasıdır. Her girişim eğer sağlıklı adımlar atılmazsa, adımlar sağlam yere basmazsa, akıl ve bilim kullanılmazsa, yaptığın işle ilgili donanımın eksik olursa çok büyük sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Kaynak israf oluyor. Başaramamış, üzgün, gönlü kırık bir vatandaşımızla karşı karşıya kalıyoruz. Bu eğitimin en önemli faydası gönlü kırık, hayata küsen bir hemşerimiz olmasının önüne geçmektir. Ben de mağaza açmış, on sene sağa sola savrulmuş bir ağabeyiniz olduğunuz için söylüyorum, aklı ve bilimi kullanarak, büyüklerimizin görüş ve fikirlerinden istifade etmek hepimiz için gereklidir. Benim için bu yaşta daha da önemli. Bilmediğim bir işi 11 yıldır sürdürmeye çalışıyorum. Hata yapmamak için de özen gösteriyorum. Hepimizin göstermesi lazım” dedi kendi işini kuran gençlere başarılar diledi.
 
“BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK, İŞSİZLİK AZALACAK”
Eğitimler hakkında bilgi veren ve iş hayatına atılan kursiyerlere başarı dileklerini ileten KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç, “Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Girişimcilik aslında hayalle başlayan bir süreç. Önce bu hayale inanmak ve risk alabilmek gerekir. İşletmenin kurulması ile birlikte bu hayallerin hayata geçmesi çok önemli. KOSGEB olarak işletmeyi sadece kurulması ile birlikte değil, öncesindeki eğitim süreci ile birlikte değerlendiriyoruz. Böylece arkadaşlarımız daha sağlıklı, daha kararlı adımlar atıyorlar. Eğitimler, işletmenin ayakta kalabilmesi ve rekabet edebilmesi açısından oldukça önemlidir. Artık iş ararken, kendi işini kuran işverenler olması çok güzel bir şey. İşsizlik ülkemizde çok önemli bir sorun teşkil ediyor. iş arayan bir kişi kendi işini kurduğu zaman, istihdam yaratarak, işsizliğin çözümü için de önemli katkılar sağlıyor. Bugün bu eğitimler sayesinde en azından 300 kişi kendi işini kurdu ve bin kişilik istihdam yaratacak, ekonomiye katkı sağlayacak. Bundan sonraki süreçte de sizlerin yanındayız. KOSGEB olarak sizlere kapımız her zaman açık” dedi.
 
227 KİŞİ KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLDU
KOSGEB Kuzey Hizmet Birimi’nin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) kredi desteğinden yararlanmak için ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamlamak şartı aranıyor. Önce ‘Girişimcilik testi’ne tabi tutulan ve söz konusu testten 70 ve üstü puan alanlar mülakata davet ediliyor. Mülakatta yapılan değerlendirme sonucunda, seçici kurulun uygun gördüğü adaylar kursa katılmaya hak kazanıyor. KOSGEB mevzuatına göre yürütülen eğitim programındaki derslere “devam zorunluluğu” bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda verilen eğitimler, toplam 70 saat (9 gün) sürüyor. 30 kişiyle sınırlı olan kurslarda ‘Girişimcilik özelliklerinin sınanması’, ‘İş fikri geliştirme ile ilgili yaratıcılık egzersizleri, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: pazar araştırması ve pazarlama planı hazırlama’, ‘Atölye Çalışması: Pazar araştırması ve pazar planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: Yönetim planı ve üretim planı hazırlama’, ‘Atölye çalışmaları: Üretim planı ve yönetim planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri kapsamında finansal plan’, ‘Atölye çalışmaları kapsamında finansal plan’ ile ‘İş planı yazımı ve sunumunda dikkat edilecekler hususlar’ başlıklarında eğitim veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası