Ege Postası
Geri

Batur’dan Konak Manifestosu

Projelerini açıklamadan önce basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, önceliğinin vatandaşın da birinci isteği olan kentsel dönüşüm olacağını belirtti. Batur, seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı 9 maddelik seçim manifestosunu da açıkladı. 'Sosyal belediyecilik ana hedeflerimizden biri'
Batur’dan Konak Manifestosu
Haberler / Yerel Politika
9 Şubat 2019 Cumartesi 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Birlikte Konak’ başlıklı seçim kampanyasının ayrıntılarını paylaşmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

9 maddeden oluşan ana başlıklar halindeki manifestosunu anlatan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, önceliğinin Konak’ın çeperlerindeki kentsel dönüşümü başlatmak olduğunu söyledi.

VATANDAŞIN BİR NUMARALI İSTEĞİ DÖNÜŞÜM

Yaptırdıkları anketlerde de vatandaşın en önemli talebinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Büyükşehirin 25 milyona yakın yatırımı var Konak’a. Kast ettiğim vatandaşlarımız ekonomik ömürlerini doldurmuş, hiçbir sosyal tesis alanı bırakılmamış alanlarda yaşamak istemiyorlar. Anketlerde ortaya çıkan sonuçlar da böyle. Sadece Gültepe planları yapılmış. Uygulanabilirliği konusunda oradaki vatandaşlarımızın tereddütleri var. Vatandaşın bir numaralı isteği dönüşüm. Başka bir şey istemiyor. Hiçbir güç çeperlerdeki sorunları 5 yılda çözemez. Bir yerden başlayacağız dedik. Gültepe’de, Toros’ta, Yenidoğan’da her tarafta vatandaşlarımızın tek isteği dönüşüm. Biz daha güzel ve rahat evlerde oturmak istiyoruz dediler. Biz beş yılda değil 10-15 yılda ancak toparlanır. Ama biz birkaç noktadan başlayacağız. Projeleri masamıza koyup nereden başlanması gerekiyorsa başlayacağız” dedi.

GÜLTEPE’DEN BAŞLAYACAĞIZ

Kentsel dönüşümde ilk duraklarının Gültepe olacağını anlatan Abdül Batur, “Konak sınırları içinde her taraftan başlamaktansa bir noktadan başlamak lazım. Vatandaş görmeden inanmıyor çünkü. Hedefimiz Gültepe’yi beş yıl içinde tamamlamak” bilgisini verdi.

NARLIDERE’DE YAPTIKLARIMIZ ORTADA

Narlıdere’de başta kentsel dönüşüm olmak üzere yaptıklarının ortada olduğunu, Narlıdere’yi çekim merkezi haline getirmek için çalıştıklarını anlatan Abdül Batur,
“20 yıldır Narlıdere’de başkanlık görevini üstlenmiştik. Bu süreç içinde 1999 yılından bu yana Narlıdere’de gelişimi, kente bakış açımız noktasında bazı örnekler verdik. Özellikle kentsel dönüşüm, kültür ve sosyal çalışmalar, Narlıdere’nin çekim merkezi olma noktasında yaptıklarımız ortada” dedi.

KONAK’TA DA EN BAŞARILI İŞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK

Narlıdere’de 5 bine yakın oturulamayacak durumdaki konutu yenilediklerini anlatan Abdül Batur, başlayacakları kentsel dönüşümde vatandaşın benimsemediği hiçbir işe kalkışmayacakları sözünü verdi.

NARLIDERE’DE RANTI VATANDAŞLA PAYLAŞTIK, KONAK’TA DA

Batur, “O bölgede yaşayan insanların benimsemediği projeler hiçbir zaman başarılı olmaz. Kentsel dönüşümde de böyle yaptık Narlıdere’de. 5 bine yakın oturulmayacak durumdaki binaları değiştirdik. Rantı vatandaşla paylaştık. Şimdi o mahallede yaşayan vatandaşlarımız bizim en büyük referansımız. Kimsenin burnu kanamadan, mahallesinden uzaklaştırılmadan o kentin içinde yaşamaya devam ediyor. Yani biz kentsel dönüşümde bu işi yaparız diye yola çıkmıştık. Konak’ta da en başarılı işimiz kentsel dönüşüm olacak. Yaptığımız anketlerde ön plana çıkan ihtiyaç ve istek kentsel dönüşüm” diye konuştu.

KONAK’TA YÜKSEK YAPILAŞMAYA SICAK BAKMADIĞI MESAJINI VERDİ

Zorlu Holding’in yapmak istediği 60 katlı gökdelen ve Konak’ta yüksek yapılaşmaya izin verip vermeyeceği sorusu sorulan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, kentin siluetini bozacak yüksek yapılaşmaya yakın durmadığı mesajını verdi. Batur, konuyla ilgili olarak, “Bayraklı bölgesi yüksek yapılaşmaya açıldı. Kentin içinde yeniden kentin siluetini bozacak, kent görüntüsüne bir katkı sağlamayacak yapılaşma tarzı doğru bir yaklaşım değil. Mimar olarak bakıyorum. Orada ayrılan bir bölge var yapımı devam eden. Bayraklı bölgesindeki yapılaşma için odalar ve belediyenin ortak vizyonuyla ortaya çıkan yapılaşma tarzı orada devam ediyor. Ruhsat başvurusu var. Gelince bunu bir daha irdeleriz. Konak’ın içine yakışmıyor diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

ZEYBEKÇİ’NİN KONAK PROJELERİNE ‘DIŞARIDAN GELMİŞ’ YORUMU

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin İzmir ve Konak projeleri hakkındaki soruyu yanıtlayan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur,
İzmir’e dışarıdan gelen insanlar, önce Kemeraltı’nı görür. O nedenle kendisinin de sadece Kemeraltı’nı görmesi normal. Özellikle bakın dışarıdan gelmiş diyorum, kendisi de dışarıdan geldiği için. O yüzden de Kemeraltı’nı geliştireceğizden başka bir kelime duymadım” değerlendirmesini yaptı.

ORTAK AKILLA YÖNETİLEN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI SERGİLEYECEĞİZ

15 gün sonra da Konak’a dair projelerini paylaşacaklarını açıklayan Abdül Batur, “Dokunan belediyecilik, vatandaşa elini veren bir belediyecilik. Ortak akılla yönetilen bir belediyecilik anlayışını sergileyeceğiz. Konak birlikte Konak diyoruz. Konak İzmir’in kalbi. Birlikte Konak sloganıyla yola çıktık. Hemşehrilerimizle daha iyi yaşanabilir, kentsel dönüşümü başlamış ve hamleleri yapmış bir konak, tarihe ve kültüre daha fazla emek veren bir Konak. Halkla barışık, iç içe bir Konak ve belediyecilik anlayışımızı yansıtacağız. 15 gün sonra da tüm projelerimizi sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

9 MADDELİK MANİFESTOMUZ VAR

“50 günlük süre kaldı. Bu süre içinde özellikle Konak’ta bir 9 maddelik manifestomuz var. Yapacağımız çalışmalar bu temel maddeler üzerinden oluşacak. Konak’ı bir baştan bir başa dolaşarak vatandaşlarımızın aktaracağı sıkıntıları da not alarak vizyonumuzu ve çalışma sürecimizi belirleyeceğiz” diyen CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, önceliklerinin daha az hizmet alan bölgeler olacağını vurguladı.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DAHA AZ HİZMET ALAN BÖLGELER

Abdül Batur, “Konak’ta birinci öncelliğimiz daha az hizmetin gittiği bölgelerdeki vatandaşlarımızın ve onlara yönelik hizmetlerin arttırılması bizim için öncelik olacak. Belediye başkanlığı adaylığımız açıklandıktan sonra ilk ziyaretimizi de Gültepe ve Toros bölgesine yaptık. En büyük sıkıntı planlama. Mimar vizyonuyla o bölgelere bakarak, dönüşüm için çalışmalarımıza başlayacağız. Vatandaşların en büyük sıkıntısı doğalgaz bile o bölgeye gitmemiş. Çarpık yapılaşma nedeniyle.

İLK ADIMIMIZ KENTİN PLANLANMASI OLACAK

İlk adımlarının kentin planlanması olduğunu dile getiren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “İlk adımımız kentin planlanması. Bir harita çıkararak özellikle gelişme noktasında yıllardır sıkıntı yaşayan bölgelerimizin yeniden dönüşümünün sağlanması noktasında tecrübelerimizi Konak’a aktarmayı planlıyoruz. İkincisi tarihi ve yaşayan bir Konak olacak. 2 bin 500 tescilli binası, Agora, Kadifekale, Basmane’deki tarihi dokunun ön plana çıkarılması noktasında hizmet bekleyen ve bu hizmeti de ön plana çıkararak, süratle kent turizmine kazandırılması gereken bir çalışma. Özellikle Konak’ın tarihi kültürünün oluşturulması noktasında çalışma yürütmek ana hedeflerimizden birisi” dedi.

BATUR, 9 MADDELİK MANİFESTONUN ANA BAŞLIKLARINI ANLATTI

9 maddelik manifestolarının ana başlıklarını anlatmayı sürdüren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çevre duyarlılığı yüksek bir kent olmayı hedeflediklerini de dile getirerek, sosyal belediyecilik anlayışını yaygınlaştıracaklarını belirtti.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANA HEDEFLERİMİZDEN BİRİ

Rahat ulaşılabilen bir belediye ve belediye başkanı olacağı sözünü de vererek, şunları söyledi:

“Kentin vatandaşın belediyeye ulaşması noktasındaki tüm bilgi işlemle ilgili vizyonlarımızı ve çalışmalarımızı Konak’a aktaracağız. Çevreci kent bilinci getireceğiz. Saha çalışmalarında çevreyle ilgili ve çevrenin duyarlılığıyla ilgili vatandaşı bilinçlendirmek ve sağlıklı bir yaygınlaştırma yapılması ana hedeflerimizden bir tanesi olacak. Sosyal belediyecilik ana hedeflerimizden bir tanesi. Halka dokunan sosyal belediyecilik anlayışını yaygınlaştıracağız. Kolay erişilebilen bir başkanlık ve yönetim anlayışı esas anlayışımız olacaktır. Sahada ilk tespitlerde belediyeye ulaşmakla ilgili bazı sıkıntıları yerinde tespit ettik. Bence belediye de belediye başkanı da rahat ulaşılabilen ve halka dokunabilen bir belediye olmalı.  Konak İzmir’in kalbi. Odalarla, stk’larla, hemşehri derneklerimizle tüm projelerde ortak aklı öne çıkaracak anlayışı sergileyeceğiz.  Hesap verebilir bir kent ve belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Belediyemizin sayfalarında vatandaşımız her türlü konuda bilgi alabilecek. Her türlü hesabımızı da oradan açık ve net olarak görebilecekler. Konak’a değer katmamız gerekiyor. Git gide değerini kaybediyor. Hiçbir gelişme kaydetmeyen ilçe noktasına geldi. Dönüşümü ve kent içindeki tarihi yapıların ayağa kalkmasıyla protokol ilçesi olmayacak. Büyükşehir belediyesi ve diğer kamu kurumlarıyla Konak’ın daha yaşanabilir olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Konak’ın daha da özgür olması için elimizden geleni çaba göstereceğiz. Özgürlüğü, yaşam tarzı, Atatürk ve Cumhuriyete bağlılığıyla biliniyor İzmir ve Konak. Özellikle çeperlerdeki sorunların çoğunu hallettiğimiz bir Konak vaat ediyorum.

SEMA BAŞKANDAN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BRİFİNG ALACAĞIZ

Partisinin mevcut Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da teşekkür eden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, önümüzdeki hafta Pekdaş’tan Konak ile ilgili brifing alacağını dile getirerek,

“Sema Pekdaş’ı ziyaret ettik. Büyük bir anlayışla ve uyumlu yaklaşımıyla bize olan bakışını gördük. Bundan mutlu olduk. 5 yıllık çalışmaları önemlidir. Özellikle kadın dostu bir belediye, kültür ve sanatla ilgili çalışmaları ön plana çıktı. Kendisi de önümüzdeki hafta brifing alacağız. Her noktada bizimle beraber” diye konuştu.

KEMERALTI İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ

Kemeraltı İle ilgili çalışmaları doğru bulduğunu ancak inceleyip nasıl katkıda bulunacaklarını değerlendireceklerini dile getiren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Belli saatten sonra Kemeraltı kapanıyor. Basmane, Agora ile birlikteliği olan tarihi çarşının hareketliliği önemli. Yapılan çalışmaları önemli. İnceleyeceğiz ve nasıl katkıda bulunacağımıza bakacağız. Bu zamana kadar yapılan çalışmaları da doğru buluyorum. Biz de elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız” dedi.

BU ARKADAŞLARIN ARTIK MEMLEKETLERİNE GİTMESİ GEREKİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Suriyeli mültecilerin Konak’ta da ağırlık olarak bulunduğu ve yerel yönetim olarak ne yapılacağı sorusu sorulan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur,

“Bu arkadaşların memleketlerine gitmesi gerekiyor artık diye düşünüyorum. Hepsi çalışabilir noktada ama savaş nedeniyel göç etmişler. Herkes kucağını açtı ama bizim ekmek bekleyen, işgücü ihtiyacı olan çocuklarımız Suriyeli vatandaşların çalıştırılması doğru bir yaklaşım değil. Bu devlet politikası noktasında yerelde yapılabilecek şeyler sınırlı. 25 bin Suriyeli mülteci var. Çözüm noktasında neler yapılacağını irdeleyip elimizden geleni yaparız. Kanayan ve büyüyen bir yara. Her gün daha fazla sorun olarak karşımıza çıkıyor, daha da büyüyecek” değerlendirmesini yaptı.

ADAY ADAYLIĞI BİTTİ, SAYIN SOYER’İN ETRAFINDA…

Aday adaylığı süreci ve parti içi yarışın sona erdiği vurgusunu da yapan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, büyükşehir adayı Tunç Soyer’in etrafında birleşerek partilerinin başarısı için çalışacakları sözünü vererek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Konak Belediye başkanlığı için görev tebliğ edildikten sonra özellikle ilk adaylığım açıklandığı dakikadan itibaren CHP Konak örgütü başta olmak üzere hepsi beni bağırlarına bastı. Hemen sahaya çıkma nezaketinde bulundular. En önemlisi de artık hiçbir çatlak ses olmadan sahaya çıkmış ve vatandaşlarımıza Konak ile ilgili yapacaklarımızı anlatmaya başladık. Örgüt belediye başkanlığı ortaklığını Konak’ta da sağladık. Aday adaylığı süreci parti içi bir yarıştı. Birbirinden değerli arkadaşlarımız vardı. Hepsi birbirinden değerli idi. Partiye ve bu kente emek veren kendilerini kanıtlamış insanlardı. Sayın Soyer görevlendirildi. Biz de bu noktadan itibaren yeni büyükşehir adayımız sayın Soyer’in yanında görev almaya ve birlikte omuz omuza mücadeleye hazır olduğumuzu ifade ettik. Sahaya inerek çalışmalarımıza başladık. Bizlere güven telakki eden MYK, PM üyelerimize, il başkanımıza ve ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Mevcut başkanlığımda bana yardımcı olan meclis üyesi, ilçe yöneticisi arkadaşlarımız, muhtarlarımıza, stk temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu başarı bizim değildi sadece. Ortak akılla çalışmamızın sonucuydu.”

ABDÜL BATUR'UN SEÇİM MANİFESTOSU

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur'un, seçilmesi halinde uygulamaya koyacağını açıkladığı 9 maddelik seçim manifestosu şöyle:

1- Konak'taki yeni yapılar ile yapılaşmalar özenle ve mahalle kültürünü yaşatan şehrin dokusuna zarar vermeyecek biçimde planlanacak.

2- Konak'ın tarihi mirası ve kültürünü ortaya çıkaracak şekilde planlamalar yapılacak.

3- Konak için yapılacak dijital uygulamalar ile teknolojinin imkanlarından faydalanılarak her kesime ulaşılması sağlanacak.

4- Konak'ta sağlıklı yaşamın yaygınlaştırılması ve çevre bilincinin oluşturulması, belediye hizmetleriyle canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum içinde çalışılacak.

5- Doğrudan insana dokunan belediyecilik anlayışı ile her zaman ulaşılabilir, kolay erişilebilir bir başkanlık ve yönetim anlayışı benimsemek.

6- Konak'ı ilgilendiren tüm kararlar yine Konak'ta yaşayan insanların görüşleri alınarak sonuca bağlanacak. Paylaşım esas alınacak.

7- Belediyenin kaynaklarını doğru, etkin ve efektif olarak vatandaşın yararına kullanılacak şekilde planlamalar yapılacak.

8- Her alanda Konaklının hayat kalitesini yükseltecek şekilde, kültür ve ekonomi başta olmak üzere düzenlemeler yapılacak.

9- Değerlerine ve yaşantısına müdahale edilmeyecek özgür bir kent yaratılacak.

ÇAĞRI GRUŞÇU: ABDÜL BAŞKAN BİZİM İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Partisinin Konak adayına tam destek veren CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “ İzmir ve Konaklı hemşehrilerimize adilane ve eşit şekilde hizmet edecek olmasının heyecanı içindeyiz. Konak finans, kültür, tarih başkenti. Önemli bir bölge Konak. O yüzden İzmir’in anatomisinde kan pompalayacak şekle getirilmesi için Konak’ın, canla başla çalışacağız. Abdül başkanımız gece gündüz çalışmayı seven bir başkan adayı. O yüzden bizim için biçilmiş kaftan oldu. Yapmamız gereken örgütümüzle adayımızla el ele kol kola vererek, mücadeleyi her sokakta vermek, her insanın elini sıkarak, gözünün içine bakmak. Örgüt ve halkla belediye başkanı ilişkisinin en iyi örneğini vereceğiz. Konak’ta bu dönem güzel işler yapacağız ” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası