Ege Postası
Geri

Bayraklı’da tüyler ürperten olay; Alevi evlerini işaretlediler

Bayraklı’nın Yamanlar Mahallesi’nde oturan bazı Alevi vatandaşlar, bu sabah uyandıklarında evlerinin duvarında “X” işareti görünce dehşete düştü. Olayın ardından muhtarlığı ve polisi arayan bazı vatandaşlar, polisin yeterli araştırma yapmadan duvarlardaki  işaretleri kapattığını öne sürdü. Bayraklı’da tüyler ürperten olay
Bayraklı’da tüyler ürperten olay; Alevi evlerini işaretlediler
Haberler / İzmir
22 Mart 2019 Cuma 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Bayraklı’da Alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu Yamanlar Mahallesi’nde tüyler ürperten bir olay yaşandı. Çok sayıda Alevi vatandaşın evinin duvarına gece saatlerinde ‘X’ işareti konuldu. Şok olan vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü’ne haber verdi. Polis olayla ilgili tutanak tuttu.

Edinilen bilgilere göre Yamanlar’da 10’a yakın ev, kimliği belirsiz kişiler tarafından işaretlendi. Sabah evlerinden çıkarken duvarlardaki işaretleri gören vatandaşlar tedirgin oldu. Muhtarlık bilgilendirilirken, polis de çağrıldı. Sokağı kapatıp vatandaşların ifadesine başvuran, kimseyle husumetleri olup olmadığını soran polis tutanak tuttuktan sonra işaretleri sildirdi. Bazı vatandaşlar yeterli araştırma yapılmadan işaretlerin silindiğini iddia ederek polisin işlemine itiraz etti.  Polis daha sonra bölgeden ayrıldı.

Evi işaretlenen bir vatandaş, “Sabah uyandığımızda duva ve kapılarımız işaretlenmişti. Evimin sağındaki ve solundaki komşularımın evi, kız kardeşimin evini çarpılamışlar. Bundan bir hafta-10 gün önce bir grup AK Partili burada seçim çalışması yapmış, bildiri dağıtıp oy istemişti. Karşıt görüşlü vatandaşlarla AK Partililer arasında ağız dalaşı olmuştu. Hemen ardından bu olayın yaşanması manidar.

Yamanlar Mahallesi Muhtarı Kemal Aydın konuya ilişkin "Böylesi bir dönemde barış sağlamak için konuşsalardı keşke. Seçim arifesinde halkta tedirginlik yaratmak istiyorlar. Bunlar kesinlikle önlenmeli, bunu önleyecek tek güç de halkın iradesidir. Gerek sandığa yansıyan gerekse de buradaki birliktelikle” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası