Ege Postası
Geri

Bornova’da maske seferberliği

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler arasında olan maske kullanımına, Bornova Belediyesi Altın Bilezik Tekstil Kursu gönüllülerinden büyük katkı geldi.
Bornova’da maske seferberliği
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Mart 2020 Perşembe 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI - Bornova Belediyesi’nin Şehit Er Adem Bilaloğlu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği Altın Bilezik Tekstil Kursu atölyesinde çok sayıda Bornovalı gönüllü 81 bin adet maske üretti. Koronavirüs salgınının ülke geneline yayılması sonrasında özellikle devlet hastanelerinde maske sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Altın Bilezik Tekstil Kursu eğitimlerinin gerçekleştirildiği atölyede Bornovalı gönüllülerle maske üretimi için seferber olduklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, TV35 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

ALTIN BİLEZİK KURSUNA MASKE REVİZESİ

Altın Bilezik Projesi’nin aslında meslek edindirme kursu olduğunu dile getiren Başkan İduğ, ülke ve dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını sonrasında maske kullanımının artmasından dolayı açığa çıkan maske ihtiyacına vurgu yaparak, tekstil kursunun verildiği atölyede maske üretmeye başladıklarını söyledi.

“Buradaki imkanları kullanarak şu anda 81 bin adet maske ürettik, bunları ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Burada görev yapan arkadaşlar Bornova gönüllüleri. Bornova, bir dayanışma örneği gösteriyor” diyen Başkan İduğ, sivil toplum örgütlerinin ve iş dünyasının kendilerine büyük destek verdiklerini ifade etti.

MASKE DIŞINDA TULUM ÜRETİMİ

Bornova’da tüm devlet hastanelerinin dezenfekte edildiğini açıklayan İduğ, Bornova’nın 45 mahallesinde parkların, bahçelerin ve tüm yolların olabildiğince dezenfekte edilmeye devam edildiğini dile getirdi.

Ürettikleri maske haricinde, hastanelerin özellikle acil servislerinde ihtiyaç duyulan ‘tulum’ları da üretmeye başlayacaklarının haberini yine TV35 ekranlarından veren Başkan İduğ: “Tahmin ediyorum ki en az 3 aylık bir süre, haziran sonuna kadar teyakkuz halinde olacağız. Bu açıdan, sürdürülebilir işler yapmak istiyoruz, gönüllülere ihtiyacımız var, iş dünyasına ihtiyacımız var” ifadelerini kaydetti.

İHTİYACI OLAN HASTANELERE DESTEK

Bornova Belediyesi üretimine başladığı maskelerle birlikte yine sağlık çalışanları için bağışseverlerin de katkıları ile maske, önlük, eldiven ve siperlik temin etmeye başladı. İlgili malzemeler gerekli tüm önlemleri alan personel tarafından ihtiyacın yoğun olduğu hastanelere teslim edildi.

AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ ÖNÜNE ÇADIR

Üretilen maskelerin öncelikli olarak devlet hastanelerine ücretsiz olarak dağıtıldığını söyleyen İduğ, minibüs ve taksi grupları ile belediye çalışanlarına da dağıtım yaptıklarını açıkladı. Öte yandan İduğ, Bornova’daki Aile Sağlık Merkezleri’nin tamamının önüne toplamda 7 tane çadır kurduklarını ve sağlık kurumlarına destek verdiklerini söyledi.

"EVDE KAL BORNOVA"

Son olarak Bornovalılara evde kal çağrısı yapan Başkan Mustafa İduğ, “Biz Bornova evde kal diyoruz, İzmir evde kal, Türkiye’m evde kal. Şunu ifade etmem lazım; Bornova’da 60 bin öğrenci var, 60 bin öğrencinin okulları kapandı. Uzaktan eğitim konusunda Bornova Belediyesi’nin Dijital Sınıf adı altında bir projesi gerçekleşti; 3 bin 700 saat ders anlatan, soru çözdüren, telefonla destek veren bir sistem. Çocuklarımız evde kalırken, derslerinden geri kalmasınlar. Bornova Belediyesi’nin vizyon projesi içerisindeki Dijital Sınıf’ın tüm Türkiye’ye yayılmasını önemle arz ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası