Ege Postası
Geri

Buca Belediyesi Srebrenitsa’yı unutmadı

Buca Belediyesi 19 yıl önce 8372 masum insanın katledildiği Srebrenitsa soykırımını unutmadı. Adatepe’de bulunan Srebrenitsa Anıtı önünde gerçekleşen törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Soykırımın her türlüsüne karşıyız” dedi.
Buca Belediyesi Srebrenitsa’yı unutmadı
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2014 Cuma 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güvercinler barış için uçtu

İZMİR-Buca Belediyesi bugün saat 10.00’da Srebrenitsa Anıtı önünde anma töreni düzenledi. Törene balkan derneklerinin temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve Bosna marşlarının okunmasının ardından konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İnsanlık adına işlenen suçun 19’uncu yılında o topraklardan çok uzakta yaşayanların bu acıyı hala yüreklerinde hissediyor olmaları çok anlamlıdır. Bu katliamın unutturulması mümkün değildir. Unutmamalı, unutturmamalıyız ama kin beslemeden önümüze bakarak yolumuza devam etmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde belediyemizi ziyaret eden Srebrenitsa annelerine de Buca’da bir dost elinin her zaman onların yanında olduğunu bilmeleri gerektiğini söyledim. Hiçbir coğrafyanın soykırım görmemesi dileklerimle” diye konuştu. Başkan Piriştina, konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte barış adına beyaz güvercinler uçurdu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası