Ege Postası
Geri

Buca CHP'de ipler gerildi

Adı CHP MYK ve PM’de Buca adayı olarak açıklanan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlul’nun da İzmir’de düzenlediği aday tanıtım toplantısında Buca adayı olarak tanıttığı ancak aday listesinin seçim kuruluna teslim edildiği son gün değiştirilen Suat Nezir ile ilgili krizde flaş bir gelişme yaşandı.CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, seçim ofisi hala açık duran ve kararın düzeltilmesini bekleyen Suat Nezir’in ofisinin kapatılması için Buca Kaymakamlığı’na başvurdu. Nezir duruma tepki göstererek, “Yasal süre bitinceye kadar bu seçim ofisi açık kalacak. Resmi aday biziz” dedi. İlçe Başkanı'ndan flaş hamle; Kaymakamlığa başvurdu
Buca CHP'de ipler gerildi
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2019 Çarşamba 08:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Buca’da CHP MYK ve Parti Meclisi (PM) tarafından adı CHP Buca adayı olarak açıklanan Suat Nezir'in, son anda adaylığının geri çekilmesi ve Erhan Kılıç'ın aday yapılmasıyla başlayan kriz büyüyor. İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Nezir'in seçim bürosunun kapatılması için kaymakamlığa başvurdu. Tepki gösteren Nezir, "Yasal süreç bitinceye kadar bu ofis açık kalacak" dedi.

Yeni aday Erhan Kılıç’ın seçim ofisini açıp çalışmalara başladığı Buca'da Suat Nezir taraftarları eylem ve protestolarını sürdürürken, iki adayın iki seçim bürosunun olduğu Buca’da kriz büyüdü.

SOYER, NEZİR TARAFTARLARINA KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME SÖZÜ VERDİ

Nezir krizinde dün Tunç Soyer duruma el attı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, kendi seçim ofisinin açılışında Buca’daki durumu pankartlar ve sloganlarla protesto eden Suat Nezir destekçilerini dinleyerek, ‘Kemal Bey ile bizzat görüşeceğim ve bu mağduriyetin son bulmasını isteyeceğim’ sözünü verdi.

CHP BUCA İLÇE BAŞKANI KAYMAKAMLIĞA NEZİR’İN SEÇİM OFİSİNİN KAPATILMASI İÇİN BAŞVURDU

Aynı saatlerde CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise ‘Tartışmalar bitmeli. Adayımız Erhan Kılıç’tır” açıklamasını yaptı. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP Buca İlçe Başkanı Akdağ bu açıklamasını yapmasının hemen ardından ise Buca Kaymakamlığı’na Suat Nezir’in partilerinin adayı olmadığı ve hala açık duran seçim ofisinin kapatılması gerektiği yönünde bir başvuru yaptı.

SUAT NEZİR: BİZ RESMİ ADAYIZ, YASAL SÜRE BİTİNCEYE KADAR DA BU SEÇİM OFİSİ AÇIK KALACAK

Duruma sert tepki gösteren Suat Nezir, resmi adayın resmi takvime göre kendisi olduğunu savunarak, “Biz resmi adayız. PM ve MYK’nın resmi adayıyız. Ve yasal süre bitinceye kadar bu seçim ofisi açık kalacak” diye konuştu.

KASIM AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA GELDİ 

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, yaptığı açıklamayla Buca Kaymakamlığı’na yazdığı yazının Suat Nezir ya da Erhan Kılıç ile ilgili değil, partinin adına açılan seçim bürosu hakkında olduğunu belirtti. Emniyet yetkililerinin bu büronun izni olmadığını kendilerine belirtmeleri üzerine yazı yazdıklarını kaydeden Akdağ, bu büronun şu anda Erhan Kılıç tarafından kullanıldığını belirterek, Suat Nezir’in ofisinin ise farklı bir adreste olduğunu söyledi. 

İlgili Haber

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası