Ege Postası
Geri

Buca’da Koronavirüs ile topyekün mücadele!

Koronavirüs salgınına karşı vaka öncesi ilk önlemleri alan Buca Belediyesi, virüsün yayılmasıyla kent genelinde adeta OHAL ilan ederek topyekûn mücadele başlattı. Ulusal standartlara uygun ilaçları temin ederek özel dezenfekte ekibi kuran belediye, gece gündüz demeden Buca sokakları başta olmak üzere 101 okul, 92 ibadethane, 269 park, 63 eczane, 145 taksi, 17 taksi durağı ve ilçedeki sağlık kuruluşları ile kamu kurumlarını ilaçladı. Çalışmaların hızla devam edeceğini ifade ederek vatandaşlara evde kalma çağrısı yapan Başkan Kılıç, “Gözünüz arkada kalmasın, evde kalın” dedi
Buca’da Koronavirüs ile topyekün mücadele!
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Mart 2020 Salı 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid – 19) vakasının Türkiye’de ortaya çıkmasından önce kent genelinde kritik önlemler almaya başlayan Buca Belediyesi, virüse karşı tüm birimleriyle ilçe genelinde topyekûn mücadele başlattı. 

510 bin kişilik nüfusuyla İzmir’in en büyük ilçesi olan Buca’da, vatandaşların halk sağlığını korumak için bir yandan gece gündüz sahada çalışmalarını yürüten belediye, bir yandan da farkındalık çalışmalarıyla hemşehrilerin bilinçlendirilmesi için çalışma gerçekleştirdi. 

KORONAVİRÜS ÖNCESİ ÖZEL ÖNLEMLER BUCA’DA BAŞLADI 

Çalışmalar kapsamında ilk ilaçlamalar minik Bucalıların zamanlarının büyük kısmını geçirdiği okullardan başladı. Vakanın Türkiye’de görülmesinden önce Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri kentteki anaokulu, ilköğretim okulu ile ortaöğretim kurumlarında ve vatandaşların ortak kullanım alanlarında ilaçlama çalışmaları başlattı. 

Bir yandan kent genelinde önlemler alınırken bir yandan da Buca Belediyesi Hizmet Binası içerisinde güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Tamamen sterilize edilen binanın giriş çıkışlarında vatandaş ve personelin ateşi ölçüldü, binanın birçok yerine el dezenfektanları yerleştirildi. 

GECE GÜNDÜZ SOKAK SOKAK MÜCADELE

Koronavirüs vakasının Türkiye’de görülmesinin ardından ise belediyenin tüm birimleri virüse karşı teyakkuza geçti. Virüse etki eden, Sağlık Bakanlığı onaylı ve uluslararası standartlara uygun ilaçlar temin edilerek özel ekipler oluşturuldu. Gece gündüz Buca sokaklarında girmedik yer bırakmayan ekipler, hem yıkama hem de ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi. Mahalle araları, duraklar, ana caddeler, ara sokaklar teker teker dezenfekte edildi. 

KORONAVİRÜSE KARŞI STERİLİZASYON RAPORU 

Çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki 101 okul, 92 cami, cemevi ve ibadethane, 269 park ve çocuk oyun alanı,  63 eczane, 145 taksi, 17 taksi durağı, ilk basamak sağlık kuruluşları, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, Tınaztepe Hastanesi, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Buca Kaymakamlığı ve Hizmet Binaları, Buca Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çocuk Destek ve Rehabilitasyon Merkezi, Buca Emniyet Müdürlüğü’nün karakolları ve araçları, Buca Cezaevi, Buca Halk Eğitim Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, Kırıklar Jandarma Komutanlığı, bankalar, noterler, Türk Telekom gibi hemşehrilerin bulunduğu tüm alanlarda sterilizasyon çalışması gerçekleştirdi. 

GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN EVDE KALIN 

Çalışmaların tam kapasite sürmeye devam edeceğini ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ise, “Koronavirüs vakasının Türkiye’de çıkmasından önce aldığımız önlemleri arttırarak devam ettiriyoruz. Bucamızın her yerinde gece gündüz demeden dezenfekte çalışmamızı sürdürürken bir yandan da hemşehrilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin tüm kaynaklarını, gücünü, imkanlarını adeta Buca’nın güvenliği için seferber ettik. Ama tüm bu çalışmalardan daha önemli olan bir şey var ki o da kendi sağlığımızı güvence altına almak. Bir kez daha Bucalı hemşehrilerimizden rica ediyorum; yaşlı genç demeden acil durumlar haricinde sokağa çıkmayalım. Biz 510 bin Bucalı için gereken tüm önlemleri alıyoruz, gözünüz arkada kalmasın, evde kalın” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası