Ege Postası
Geri

Buca'da gölet gerilimi

Buca Gölet'in intifa hakkının 15 yıla çıkarılıp özel bir şirkete verilmesi talebi, AK Parti'nin tepkisini çekti. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise "Aklı selim bir insanın bu tepkiyi vermesini beklemiyorum" sözleri ile önergeye karşı çıkan Mustafa Arslan'ı eleştirdi. AK Parti tepki gösterdi, Piriştina'dan yanıt gecikmedi
Buca'da gölet gerilimi
Haberler / İzmir
4 Şubat 2018 Pazar 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Buca Belediyesi'ne ait olan Buca Gölet'in özel bir şirkete kiralanması için belediye meclisine önerge verildi. Başkanlık önergesi ile meclise gelen ve Buca Gölet işletmelerinin intifa hakkını 15 yıla çıkaran önerge, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın tepkisini çekti. Gölet tesislerinin özel bir firmaya verilmesini isteyen Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın bu talebinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Arslan, burasının halka ait ve tüm İzmirliler'in kullanımına açık belediye sosyal tesisi olduğunu kaydetti. Gölet'in halkın nefes alacağı, uygun fiyatlarla çay, kahve içip uygun fiyatlarla yemek yiyeceği bir yer olduğunu söyleyen Başkan Arslan, "Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın ailesi ve misafirleri ile gidip nefes alacağı, dinleneceği, eğleneceği hem de uygun fiyatlarla tüm imkanlarından faydalanacağı bir tesistir" dedi. Mustafa Arslan, halkın malının kimseye verilemeyeceğini belirterek, belediye yönetimini beceriksizlikle suçladı.

"BUCA'NIN MALINI KORUYUN"

Tesislerin işletilemiyor olmasının, yönetim beceriksizliği olduğunu ileri süren Arslan, "Siz işletmeyi beceremediğiniz için başınızdan atıp hele hele 15 yıllığına verip, sizden sonraki gelecek üç dönemi ipotek altına almaya asla hakkınız yok. 'İşletemiyoruz' veya 'paramız yok' gibi gerekçelerle bir şirkete verilmesi kesinlikle doğru bir yaklaşım değil. Ayrıca yap- işlet- devret modeliyle verilecek denmekte. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın, zaten var olan bir yer için yap-işlet-devret olmaz" dedi. Buca'da yaşayan vatandaşlara seslenen Arslan, tesislerin verilmesine müsaade edilmemesini istedi. CHP'li meclis üyelerine de çağrıda bulunan Arslan, "Buca'nın ve Bucalı'nın malını koruyun ve tesislerin Bucalı'nın elinden gitmesine asla evet demeyin" diye konuştu.

"RAHATSIZ OLMALARINI ANLAMIYORUM"

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan AK Parti'li Mustafa Arslan'a yanıt gecikmedi. Piriştina, hükümet tarafından özel şirketlere verilerek yapılan yatırımları hatırlattı, "Biz burayı verdik, bu mu rahatsız etti" diye sordu. Başkan Piriştina, "Ulaştırma Bakanlığı otoyolu bile 12 yıllığına özel bir şirkete veriyor, biz burayı verdik bu mu rahatsız ett? Havalimanını özel şirketlere veriyor. Görüş görüştür, saygı duyuyorum, ancak rahatsız olmalarını anlayamıyorum. Burası yine halkın yeri olacak, cazibe merkezi olacak. Proje hataya geçtiğinde Türkiye'nin birçok ilinden ilgi görecek. Projenin bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum, çok da ilgi göreceğine eminim" dedi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın buranın cazibe merkezi olmasından ürktüğünü ileri süren Piriştina, şunları söyledi:

"Arslan iyi bir şey yapılmasını istemediği için karşı çıkıyor. Aklı selim bir insanın bu tepkiyi vermesini beklemiyorum."

Başkanlık önergesi pazartesi yapılacak olan meclis toplantısında görüşülecek. (DHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası