Ege Postası
Geri

Buca tarihe imza attı: En düşük işçi maaşı 5 bin lira oldu

Buca Belediyesi ile sendikanın toplu iş görüşmeleri sonrasında işçiler masadan yüzlerini güldüren anlaşmayla ayrıldı. Yapılan sözleşme kapsamında işçilerin maaşlarına yüzde 70 civarında zam yapıldı ve yan ödemelerle birlikte net maaş 5 bin lira olarak belirlendi.
Buca tarihe imza attı: En düşük işçi maaşı 5 bin lira oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ocak 2021 Perşembe 22:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 2021 yılı asgari ücreti 28 Aralık 2020 tarihinde net 2 bin 825 lira olarak açıklandı.

Ancak açıklanan asgari ücret işçileri ve muhalefeti memnun etmemişti.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından birçok kurum, kuruluş ve belediye, geçim şartlarını göz önünde bulundurarak bünyelerinde taban ücretin Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisi olan 3 bin 100 lira olacağını açıklamışlardı.

Özellikle CHP’li büyükşehir belediyelerinin başlattığı hareket ilçe belediyelerinde de hızla yayıldı.

Sendikalar ile toplu iş sözleşmelerinin yapılması aşamasında olan belediyelerin çoğunda işçiler masadan memnun ayrıldılar.

Son olarak Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin mali durumuna ilişkin son raporları da aldıktan sonra sendika ile toplu iş sözleşmesini imzaladı. Yapılan sözleşmeyle birlikte Buca-İmar bünyesinde çalışan toplamda bin 300 işçinin maaşına yüzde 70 civarında zam yapıldı ve işçilerin maaşı yan ödemelerle birlikte 5 bin lira olarak belirlendi.

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Başer şunları söyledi; “Belediyedeki işçilerimizin yan ödemelerle birlikte alacakları aylık ücret net 5 bin lira olacak belirlendi. Biz zaten DİSK 5 Nolu şube ile toplu sözleşme aşamasındaydık. Hem vatandaşlarımız için gerekli gelir disiplinin sağlanması hem belediyedeki gelir artışı belediye işçilerine de yansıdır tabi. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra işçilerimiz çok mutlu oldular. Çok olumlu geri dönüşler aldık.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası