Ege Postası
Geri

Büyükşehir’den 'tarihi' meclis!

Antik Smyrna Agora Meydanı’nda yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde flaş kararlar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yüzlerce proje açıkladık. Açıklamadığımız ancak yapacağımız yüzlerce proje var. Bunlarla için canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak değildir. Zaman ve kaynağa ihtiyaç var. Hepsi yapılacak. Canla başla aşkla çalıyoruz. Devam edecek” diye konuştu. Soyer: Açıklamadığımız yüzlerce proje var
Büyükşehir’den 'tarihi' meclis!
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2019 Cuma 20:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde Antik Smyrna Agora Meydanı’nda gerçekleşti. Toplantı başlangıcında İzmir’in tarihi ile ilgili video gösterimi, kentteki kazılar ve tarihi çalışmalar hakkında sunum yapıldı.
GRAND PLAZA YÖNETİMİ BAŞKANI SOYER’E DANIŞMAN OLDU
İstanbul Silivri Belediyesi eski Başkanı, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Işıklar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e danışman olarak atandı. Toplantıda Işıklar’ın alacağı ücretin İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri maaşının yüzde 75 olması, AK Partili meclis üyelerinin ret oyu vermesine karşın oy çokluğuyla kabul edildi.
İZTAV’A YETKİ YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e 8 milyon 948 bin 188 TL yetki verilmesi tartışıldı. AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, konunun komisyonlarda detaylı şekilde incelenmesi gerektiğini söylemesi üzerine açıklama yapan Soyer, “Bizim de kararların oy birliğiyle çıkması hassasiyetimizdir. İlkesel olarak doğru bulmasak da aramızdaki güven daha önemli olduğu için önergeyi komisyonlara geri göndereceğiz” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İzmir’in menfaati söz konusu olduğu için, komisyonlarda görüşülmesi için böyle bir karar alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

BOZTEPE’DEN SOYER’E VAAT HATIRLATMASI

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe Soyer’in cemre toplantılarda verdiği vaatlerle ilgili hatırlatmada bulundu.  

Boztepe, “Üçüncü Cemre toplantınızda Kadifekale’de yaptığınız bir açıklama var. Agoradan Kadifekale’ye teleferik sözünüz var, hatırlatmak isteriz” dedi.

Boztepe’nin teleferik projesi hatırlatmasına Başkan Soyer, “Unutmuş değiliz. Şuradan başlayacak, oraya çıkacak” şeklinde yanıt verdi.

BUNLAR SİHİRLİ DEĞNEKLE OLACAK DEĞİLDİR
Bazı meclis üyelerinin KHK mağduru işçilerin sorunları dile getirmesi üzerine açıklamada bulunan Soyer, “Taşeron işçiyi kaldırma iradesi tam olarak gerçekleşmedi. İZENERJİ bunu kendi bütçesiyle çözecek. Bu yüzden meclis gündemine getirmedik. İZENERJİ kendi bütçesinde olanaklarıyla KHK mağduru arkadaşlarımıza çözüm üretiyor. Hiç tereddüttünüz olmasın. Bir sorun yok. Yüzlerce proje açıkladık. Açıklamadığımız ancak yapacağımız yüzlerce proje var. Bunlarla için canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak değildir. Zaman ve kaynağa ihtiyaç var. Hepsi yapılacak. Canla başla aşkla çalıyoruz. Devam edecek” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası