Ege Postası
Geri

Büyükşehir ilk adımı attı: Depremzedeler için 5 bin liralık yardım yolda

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı altıncı oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, 30 Ekim'de meydana gelen depremde evleri orta dereceli hasar gören vatandaşlara 5 bin lira nakdi yardım yapılması hususu görüşüldü. Öte yandan İzmir'de özellikle 1999 yılından önce yapılan binaların dönüşümünü kolaylaştırma ve hızlandırmaya yönelik düzenleme Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme alındı. Başkan Soyer'in gerekli imar düzenlemelerinin araştırılması için verdiği önerge, ilgili komisyonlarda görüşülecek.
Büyükşehir ilk adımı attı: Depremzedeler için 5 bin liralık yardım yolda
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Kasım 2020 Cuma 19:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı altıncı oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Oturumda Kemalpaşa Belediyesi, Bergama Belediyesi, Aliağa Belediyesi, Menderes Belediyesi, Urla Belediyesi, Kiraz Belediyesi, Foça Belediyesi, Kınık Belediyesi ve Beydağ Belediyesi’nin 2021 yılı bütçeleri oy birliği ile kabul edildi.

Bileşimde, İzmir’de meydana gelen deremde evleri ora dereceli hasar alan ailelerin mağduriyetlerini giderme, acılarını hafifletebilmek ve yeni kuracakları haneleri için kira desteği sağlayabilmek adına, her bir hane için 5 bin nakdi yardım yapılması ve yapılacak bu desteğin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğüne ait ilgili bütçe kodundan karşılanmasını öngören gündem maddesi görüşülmek üzere Plan-Bütçe Komisyonuna ve Hukuk Komisyonu’na gönderildi.

Oturumda ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin 14 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü Meclis’te gündeme gelen ve Karşıyaka Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen, “Karşıyaka Belediyesi 2020 Mali Yılı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün ücret ve harçları kapsamında suret ücreti sayfa başı 10,00-TL olarak belirlenmiş olup; 30/10/2020 günü meydana gelen deprem sonucunda Karşıyaka’da pek çok binada hasar oluştuğundan; söz konusu binalardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hasar tespiti yapılmış olanlarında ‘Güçlendirme ve Yenileme Çalışmaları’ için projelerinden suret ücreti alınmamasına yönelik” gündem maddesi Büyükşehir Belediyesi’nde de oy birliği ile kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1999 yılında yürürlüğe giren Deprem Yönetmeliği öncesi yapılan ruhsatlı binaların dönüşümünü kolaylaştıracak imar düzenlemelerinin araştırılması için de önemli bir adım atıldı.   Başkan Soyer’in bu kapsamdaki ruhsatlı yapıların dönüşümünün kolaylaştırılması ve hızlandırılması amacıyla  söz konusu yapıların yapılaşma haklarında herhangi bir kayıp olmadan yeniden yapılabilmesine yönelik düzenleme önerisi görüşülmek üzere İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afet komisyonlarına havale edildi. 

Madde üzerine konuşan Başkan Soyer, konu ile ilgili parti ayrımı gözetmeksizin tüm meclis üyelerinin desteğini istediğini belirterek şunları söyledi; "AK Partili, MHP'li, İYİ Partili ve CHP'li meclis üyelerimizden ricam şudur ki; bunu el birliği ile hepimiz üzerinde çalışarak sadece komisyona bırakmadan çözüme kavuşturalım. Geniş kapsamlı bir önergeyi gündeme getiriyoruz. Bunu hep beraber çözeceğimize inancım tam. Herkesin elini taşın altına koyarak bu gündem maddesi ile ilgili fikir geliştirmesini hayal ediyorum.  İnşallah bunu hep beraber başarırız."

SOYER BİR KEZ DAHA UYARDI

Oturum sonunda konuşan Başkan Soyer, İzmirlilere yaptığı gönüllü karantina çağrısını hatırlattı. Koronavirüs konusunda İzmirlileri bir kez daha uyaran Başkan Soyer, "Koronavirüs çok yayılıyor, çok hızlı yayılıyor. Lütfen kendinize ve ailelerinize dikkat edin. Çok büyük hassasiyet göstermek ve dikkatli olmak gerekiyor. Vakalar çok fazla ürkütücü, ondan dolayı çok dikkatli olunması lazım. Gönüllü karantina çağrısını tekrarlıyoruz. Sadece açıklanan saatlerde değil, özellikle yaşlı vatandaşların evlerinden mümkün oldukça çıkmamalarını, çıkıyorlarsa dahil kapıya kadar hava almalarını ancak toplu taşımaları kullanmamalarını rica ediyorum" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası