Ege Postası
Geri

CHP Bayındır İlçe Başkan Adayı Aydilek'ten TV35'te çarpıcı mesajlar

CHP Bayındır İlçe eski Başkanı ve başkan adayı Hüseyin Behzat Aydilek, TV 35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programına katıldı. Yerel seçim sürecinde neden istifa ettiğini, neden aday olduğunu ve yapacaklarını anlatan Aydilek, seçilmesi durumunda iki aday isimle de güç birliği içine gireceğini söyledi. CHP'li Aydilek'ten TV35'te çarpıcı mesajlar
CHP Bayındır İlçe Başkan Adayı Aydilek'ten TV35'te çarpıcı mesajlar
Haberler / Yerel Politika
10 Aralık 2019 Salı 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Bayındır’ın CHP’den AK Parti’ye geçmesinin sorumlusunun kendisi ve parti örgütü olmadığını, geçmiş dönemdeki belediye başkanı Ufuk Sesli’nin halktan ve örgütten uzak bir yönetim anlayışı sergilediğini kaydeden CHP Bayındır İlçe Başkan Adayı Hüseyin Behzat Aydilek, yaşananları anlattı.

Aydilek,  31 Mart yerel seçim sürecinde belediye ve örgütün ayrışmadığını ancak dönemin belediye başkanı Sesli’nin halktan kopuk bir yönetim anlayışı sergilediğini savunarak, “O dönemde biz ayrışmadık. Örgüt ayrı çalıştı. Belediye farklı yöntemlerle çalıştı. Belediye başkanımız Bayındırlı değildi. Trabzonlu. Bayındır çiftçi. Çiftçinin sorunlarını bilmek için çiftçi olmak lazım. Benim dedem babam çiftçi. Ben de gençliğimde çocukluğumda babamın dedemin tarlasında çalıştım. Dolayısıyla bu suçlamayı kabul etmiyorum. Uyumsuzluk diyelim. Geçenlerde danışma kurulunda da ifade ettim. Halktan kopuk bir belediyemiz vardı. Bu açığı kapatmaya çalışan bir ilçe örgütü vardı. Sorun buydu” tespitini yaptı.

Hafta sonu gerçekleşecek olan ilçe kongrelerine tüm parti delegelerini beklediklerini belirten Behzat Aydilek, “Cumartesi günü kongremiz var. Biz delege ziyaretlerimize devam edeceğiz. Lütfen kongreye katılın diyoruz hepsine. Katılsınlar ve özgür iradeyle oylarını kullansınlar. 3 adaydan hangisini uygun görürlerse ona oy versinler. En büyük güç CHP’de örgüttür. Onların aldığı karara uyarız. Seçilirsem ilk işim iki aday arkadaşımla güçbirliği yapmaktır. Kazanmazsam da onları tebrik edip görev beklemektir” diye konuştu.

Hazırlığımız tamam

“Hazırlığımız tamam. Komisyonlar kurmayı planlıyoruz. Kimlerden oluşacağı bile belli şu anda. 14 Aralık için biz örgütümüze güveniyoruz. Demokratik bir yarış olacağına inanıyoruz. 145 delegemiz var. Görüştük çoğunluğuyla. Bizden talep ve beklentileri var” diyen CHP Bayındır İlçe Başkan Adayı Aydilek, “ Ekibimize güveniyoruz, geçmişimize güveniyoruz. Biz seçimli demokrasiye inanmış insanlarız. Kavga bizde olmaz. Bunca seçim yönettik. Hiçbir CHP’li hiçbir kavganın içinde olmaz. Hepsi bizim kardeşimiz, dostumuzdur. Seçimden sonra da kol kola girip partimizin iktidarı için koşacağız. Bayındır’dan tek yumruk olarak çıkacağız” sözlerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Serbest avukatlık yapıyorum. Kimseyle bir bağım yok. Aidiyetim sadece CHP’ye. 45 AY İlçe başkanlığı yaptım. bayındır chp’Lİ belediyeydi. Ama ne yazık ki çok da başarılı bir belediye değildi. Bunu ne yazık ki tespit etmek zorundayız. Nitekim 31 Mart’ta Bayındır halkı bu tepkisini ortaya koydu. Çok da geriye bakmak istemiyoruz. Biz artık önümüze bakmak istiyoruz. Arkaya bakarak yürüyen önündeki çukura düşer. Geride bıraktık. Orada birçok hatalar yapıldı. 1 Ekim 2018 tarihinde, ilçe başkanları potansiyel belediye başkan adayıdır tabi ki, ben de o süreçte istifa ettim. Çeşitli yöneticilerimizle il ve Ankara düzeyinde görüşmeler yaptım. ufuk Sesli’nin tekrar aday gösterileceği yönünde bir izlenim edindim. O zaman bir tercih yapmak zorundaydım. Tekrar aday olacağım ya da çekileceğim dedim. Aday olsaydım ben örgüt benim arkamda duracaktı. Belediye sayın Ufuk Sesli’nin arkasında duracaktı ve ortam gerilecekti, sıkıntı yaşayacaktık. Zaten sıkıntı vardı, sıkıntı katlanarak artacaktı.

Teveccüh olursa görevi sefer görev emri olarak algılayacağız

Ben de herhangi bir gerilime, sıkıntıya yer vermemek için çekildim. Sadece nefer olarak partimin üyesi olarak yine köyleri dolaştım. Hala da dolaşıyorum köyleri. Ben zaten bir köyde oturuyorum Bayındır’da. Ben sadece ilçe başkanlığından istifa ettim. Partimden etmedim ki. Partimin emrindeydim. Nitekim tüm köyleri hala dolaşıyorum. Akşam da başka bir köydeydim. Seçim sürecinden bağımsız olarak köyleri gezdim. Bundan sonra kongreye gidiyoruz. Bize teveccüh gösterilirse bu görevi sefer görev emri olarak algılayacağız. Mustafa Kemal’ın ışığıyla, genel başkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda partimizi iktidara taşıyacağız.

Referandumda yüzde 63 hayır oyu çıkardık

45 ay ilçe başkanlığım döneminde bir ön seçim, 3 tane genel seçim, bir referandum çalışması yürüttüm. Sonuçları ortada. En basit bir örnek vereyim; referandumda yüzde 63 hayır oyu çıkardık. 4-5 arkadaşımızla birlikte gitmediğim köye 3 defa gittim. Başarılı bir dönem geçirdik biz. Sayın belediye başkanımızı suçlamak istemiyorum, geçmişte kaldı. Ancak o dönemde gerçekten Bayındır 588 km alanlı, geniş bir ilçe. 59 mahallesi var. Hayvancılık, tarım, çiçekçilikle geçiniyor. Gelişmişlik anlamında da 30 ilçe arasında sondan dördüncü. Böyle bir yerin sorunları da o çerçevede değerlendirilmeli. Konak, Karşıyaka’nın sorunları ile Bayındır’ın farklı. Bayındır’ı yaşamak, bilmek gerekiyor. Ben buralıyım, her köyde ahbaplarım akrabalarım dostlarım var.

Halktan kopuk bir belediyemiz vardı

O dönemde biz ayrışmadık. Örgüt ayrı çalıştı. Belediye farklı yöntemlerle çalıştı. Belediye başkanımız Bayındırlı değildi. Trabzonlu. Bayındır çiftçi. Çiftçinin sorunlarını bilmek için çiftçi olmak lazım. Benim dedem babam çiftçi. Ben de gençliğimde çocukluğumda babamın dedemin tarlasında çalıştım. Dolayısıyla bu suçlamayı kabul etmiyorum. Uyumsuzluk diyelim. Geçenlerde danışma kurulunda da ifade ettim. Halktan kopuk bir belediyemiz vardı. Bu açığı kapatmaya çalışan bir ilçe örgütü vardı. Sorun buydu.

Bizim iktidar yürüyüşünü başlatmamız gerekiyor

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk. Kuruluş felsefemiz var. Yurtta barış dünyada barış, en gerçek değer ilimdir gibi. Bunlar çok özel sözler. Bizim temel felsefemiz yedi düvele karşı ulusal bağımsızlık savaşı veren ülkemizin temel felsefesi barış. AKP iktidarında dünyada bir tane dostumuz yok. KKTC bile karşı. Kimse körü körüne destek vermez. AB, İran’la kavgalıyız, Suriye ile. Akşam televizyonu açmaya korkuyoruz. Kürt Türk Alevi Sünni diye bir şey yoktu. Ekonomi dibe vurdu. Ben Alankıyı köyünde yaşıyorum. Bir şişe su bir şişe sütten pahalı hale geldi. Köylü kan ağlıyor. Bizim iktidar yürüyüşünü mutlaka başlatmamız gerekiyor.

Öz evlatlar olarak iktidar yürüyüşünde görev almak zorundayız

7 Haziran seçimleri öncesi bir seçim programı hazırlandı. En kapsamlı programdı. Biz bunu tam anlatamadık. CHP iktidara en hazır parti oysa. Nefis projeler vardı. Şimdi onlar güncelleniyor ve CHP adım adım iktidara yakınlaşıyor. AKP’nin mazotu bitti sıkıntıda, o yüzdende durmadan sağa sola saldırıyor. Biz de toplandık dedik ki CHP’nin sahipleri, öz evlatları var. Bizler de öz evlatlar olarak partimizin iktidar yürüyüşünde görev almak zorundayız. Bizim sefer görev emri talebindeyiz. 23 haziran öncesinde Erenköy’de görevliydim. Orada gördüklerim göz kamaştırıcıydı. Ekonomi yalan söylemez. Herkes tenceresine bakar. Bayındır’ın fakir bir ilçesinde yaşıyorum. Halkın halini iyi biliyorum.

Büyükşehir ile organize olarak….

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin televizyonlarda yansıttığı bir Türkiye var, bir de halkın yaşadığı bir Türkiye var. İkisi arasında uçurumlar var. Televizyonlarda yansıtılan Türkiye’de ihtişam var, göz boyama var. Bayındır’da da öyle değil. Adaylık sürecim ilan edildikten sonra büromda 250 CV var. Gençler perişan. Bayındır’da sanayi yok. Kadınlar 60 lira yevmiye ile çalışıyorlar. Hiçbir sosyal güvence olmaksızın. Erkekler ise işsiz. 100 lira yevmiye ile çalışıyorlar. Bir gün var bir gün yok çalışma. Bugün çalışıyorsun yarın gelme diyorlar. Hayvancılık büyük darbe yedi. Herkes hayvanını satmak zorunda kaldı. İnekler satıldı Bayındır’da. Danalar satılırdı ama inekler satılmaz genelde. Büyükşehirle önemli işler yaptık. Bayındır’a koyun, arı dağıttı. Bunlar çok önemli. Biz şimdi büyükşehir ile organize olarak Bayındır’da belediyemiz artık olmadığı için talepleri objektif raporlayıp sunmalıyız. Delegelerimiz teveccüh ederse Bayındır’ın ekonomik sosyal kalkınmasına da katkı sunmak istiyoruz.

Muhtarlarla sıkı ilişki içinde olacağız

Bayındır’da STK’lar var. Çoğunda CHP söz sahibi değil. Bizim muhtarlarımız var. Muhtarlarımızla her gün konuşuyoruz. Cuma günleri Pazar var. Onlarla toplantılar yaptık bugüne kadar. Kazandığımız takdirde yine devam edeceğiz. Muhtarlarla sıkı ilişki içinde olacağız. Ne yazık ki CHP örgütleri biraz yaşlandı. Ben de. Şu anda bekleyen 200 tane genç yeni üye adayımız var.

Gençlerin önünü açıp sadece sözcülük-ağabeylik yapacağız

Delege seçimleri sürecinde gençlerimizin nasıl çalıştığını gördük. Onlar halkla yoğun ilişki içinde. İşsizi var, çalışanı var. Hepsinin ortak talebi CHP’yi iktidara taşımak. Biz onlara sadece sözcülük yapacağız. İşimiz onların önünü açmak ve örgütte söz sahibi haline getirmek istiyoruz. Mevcut başkan delege seçimlerini objektif şekilde yaptı. Umarım Pazar günü seçim sağlıklı şekilde sonuçlanır. Bize görev verilirse devam ettireceğiz. Listelerimiz zaten gençlerden oluşuyor. Biz onlara sadece ağabeylik yapacağız. Gözlerindeki ışığı görmelisiniz. Sadece Roman oldukları için bugüne kadar iş bulamamış gençlerimiz var. Yasada zorunluluk olmasına karşın engelli gençler iş bulamamışlar. Biz onların da sözcüsü olacağız. Kadınlarımız zor şartlar altında.

Ekibimize, geçmişimize güveniyoruz

Hazırlığımız tamam. Komisyonlar kurmayı planlıyoruz. Kimlerden oluşacağı bile belli şu anda. 14 Aralık için biz örgütümüze güveniyoruz. Demokratik bir yarış olacağına inanıyoruz. 145 delegemiz var. Görüştük çoğunluğuyla. Bizden talep ve beklentileri var. Ekibimize güveniyoruz, geçmişimize güveniyoruz. Biz seçimli demokrasiye inanmış insanlarız. Kavga bizde olmaz. Bunca seçim yönettik. Hiçbir CHP’li hiçbir kavganın içinde olmaz. Hepsi bizim kardeşimiz, dostumuzdur. Seçimden sonra da kol kola girip partimizin iktidarı için koşacağız. Bayındır’dan tek yumruk olarak çıkacağız.

Deniz Yücel son derece saygın bir isimdir

Diğer adaylar hakkında ön bilgiye sahip değilim. Ama Deniz Başkanı tanıyorum. Babasını tanıyorum. Kendisi de meslektaşım. Pırıl pırıl bir hukukçu, siyasetçi. Geleceği çok parlak. Kendisiyle hiçbir sorunumuz olamaz. Delege seçimi öncesinde Bayındır’daki yönetim değişikliği sürecinde kaosa izin vermedi. Kendisine ilçe örgütü olarak minnet borçluyuz. İlde söz sahibi olacak bir güce sahip değiliz. Biz bakar ve değerlendiririz. Ama Deniz Yücel son derece saygın bir isimdir. Başarılıdır. Rakamlar da ortada. İl kongresi kimi seçerse biz mutlu oluruz. Çünkü hepsi CHP’li.

Seçilirsem ilk işim iki aday arkadaşımla güç birliği yapmak

Cumartesi günü kongremiz var. Biz delege ziyaretlerimize devam edeceğiz. Lütfen kongreye katılın diyoruz hepsine. Katılsınlar ve özgür iradeyle oylarını kullansınlar. 3 adaydan hangisini uygun görürlerse ona oy versinler. En büyük güç CHP’de örgüttür. Onların aldığı karara uyarız. Seçilirsem ilk işim iki aday arkadaşımla güç birliği yapmaktır. Kazanmazsam da onları tebrik edip görev beklemektir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası