Ege Postası
Geri

CHP Gaziemir’den AK Parti’ye ‘Halil Arda’ yanıtı: Yargısız infaz yapmayın!

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve ilçe yöneticileri AK Parti Gaziemir’in dün yaptığı basın açıklamasına, yanıt verdi. CHP’li Özkan AK Partililerin açıklamaların ‘Yargısız infaz’ olarak tanımladı.
CHP Gaziemir’den AK Parti’ye ‘Halil Arda’ yanıtı: Yargısız infaz yapmayın!
Haberler / Yerel Politika
29 Mayıs 2020 Cuma 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, ilçe yöneticiler ve bir grup parti üyesi Abdullah Arda meydanından bir basın açıklaması yaptı. CHP’li Özkan yaptığı basın açıklamasıyla dün Halil Arda’nın belediye binası önünde bir kez daha istifasını isteyen AK Partili Serdar Muçay ve Uğur İnan Atmaca’ya yanıt verdi. AK Partililer’i ‘yargısız infaz’ yapmak suçlayan CHP’li Özkan AK Partililer’e ‘Suni gündem oluşturma, halkı ülkenin gerçek gündeminden, ekonomik krizden, siyasi yönetimsizlikten, iç ve dış ilişkilerdeki problemlerden uzak tutma üzerine yapılan bu çalışmalardan vazgeçilip, halkın ve ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilenip, asıl görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP’li Kasım Özkan’ın basın açıklaması şöyle:

Ülkede yaşanan salgın, işsizlik, ekonomik sıkıntılar hat safhaya ulaşmış, ülke adeta savrulur hale gelmiştir. bu yönetimsel olumsuzlukların üstünü örtmek ve yaşadığımız pandemi süresince CHP'li Yerel Yönetimlerin yaptığı halka dokunan hizmetleri gölgelemek isteyen farklı art niyetli gruplar tarafından ülke gündemini değiştirme amaçlı çalışmalar yurttaşlarımızın gözleri önünde yaşanıyor.

CHP başta olmak üzere tüm muhalefet partilerine karşı sindirme amaçlı, geçmişe dönük cadı avcılığı yapma boyutuna varan bu çalışmalar, halkın yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları gizleyemediği gibi daha da gün yüzüne çıkarmaya sebep oluyor.

Geçmişte edildiği iddia edilen sözlerin hukuki boyuta taşınması ile konu hakkında sözün yargıya geçmiş olmasına rağmen, yargıyı baskı altına almak amaç ve gayesi güden bu çalışmaları ve yapılan açıklamaları doğru bulmuyoruz.

Hukukun üstünlüğüne inanan, hukukun bağımsızlığını savunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensupları olarak, yargıya intikal etmiş konular hakkında beyanat vermeyi kendimize yakıştırmayız.

Yargılaması başlamayan, başlamış olanların tamamlanmadan yapılacak açıklamalar ve ithamlar "yargısız infaz" olarak tanımlanmaktadır.

Bizde bu noktada AK Parti çatısı altında siyaset yapan arkadaşlarımızı gerek belediye başkanımız gerekse diğer tüm arkadaşlarımızla alakalı yargısız infaz yapmaktan kaçınmaları konusunda uyarıyoruz.

Geçmişe dönük ilişkileri, paylaşımları, beyanatları ortaya konulursa kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerin kimlere ne methiyeler düzdüğünü veya kimlerin kimlere ulusal kanallarda, mitinglerde neler dediğini tüm milletimiz gayet net bilmektedir.

Suni gündem oluşturma, halkı ülkenin gerçek gündeminden, ekonomik krizden, siyasi yönetimsizlikten, iç ve dış ilişkilerdeki problemlerden uzak tutma üzerine yapılan bu çalışmalardan vazgeçilip, halkın ve ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilenip, asıl görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası