Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl Kadın Kolları'nda kongre heyecanı

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi'ne 1 gün kala aday sayısı netleşti. 3 adayın yarışacağı kongrede partiyi 2019 seçimlerinde evlere taşıyacak isimler önderlerini seçecek. CHP İzmir İl Kadın Kolları'nda kongre heyecanı
CHP İzmir İl Kadın Kolları'nda kongre heyecanı
Haberler / Yerel Politika
20 Ocak 2018 Cumartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Kadın Kolları, yarın yeni başkanını seçecek. Şu ana kadar 3 isim aday olacağını açıkladı. Kongrede mevcut Başkan Nurşen Balcı, eski başkan Özgün Utku ile eski Kadın Kolları yöneticisi Saniye Bora Fıçı yarışacak. 

Saat 11.00'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongre öncesi adaylığını açıklayan mevcut Başkan Nurşen Balcı, İl eski Başkanı Özgün Utku ile Saniye Bora Fıçı’ya karşı konumunu korumak üzere delegelerden güven isteyecek. 326 delegenin oy kullanacağı kongre öncesi çalışmalarını sürdüren başkan adaylarının bire bir görüşme ve ilçe toplantıları yoluyla delegelere kendilerini ifade ettikleri öğrenildi.

İlçe kadın kolları başkanlarını ve delegeleri dolaştığını, onlardan yeni dönem için oy istediğini açıklayan Nurşen Balcı; "Ben en başından beri 2019 seçimlerini hedef koyuyorum. CHP’yi iktidar yapmak için çalışacağız. Başkanlıktan, parlamenter sisteme geçiş için çalışacağız. AKP’ye geçit vermeyeceğiz. Emek çok önemli bir konu. Emeğin karşılığını alacağız. Arkadaşlara başarılar diliyorum. Delegemizin emekten yana karar vereceğine inanıyorum” dedi.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIM”

Adaylığını açıkladıktan sonra çalışmalarını aralıksız sürdüren İl eski Yöneticisi Saniye Bora Fıçı ise kimsenin adayı olmadığını belirtti. Fıçı; “Benim siyaseten bir geçmişim var. Kadın kollarında çalıştım ve o dönem bir ön seçim, iki genel seçim geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada ne hukukun üstünlüğünün ne yürütmenin kararlarına saygı duyuluyor. Yoksulluğun, yolsuzluğun arttığı, üstelik de 2019 genel, yerel ve başkanlık seçiminin olduğu bir dönemde, İzmir’de yaşayan İzmirli bir kadın olarak elimi taşın altına koymam gerektiğini düşündüm” dedi. 

“KHK’DAN SONRA ADAY OLMAYA KARAR VERDİM”

CHP İzmir İl eski Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku da yeniden aynı koltuğa adaylığını açıkladı. Utku, yeniden aday olma gerekçelerini şu ifadelerle anlattı: “Daha önce bana aday olup olmayacağımı soruyorlardı. Ben de aday olmayacağımı söylemiştim. Kararım kesindi. Ta ki 696 sayılı KHK çıkana kadar. O kararnamenin metnini okuduktan sonra fikrim değişti. Parti Meclisi (PM) üyelerimizin zorla ifadeye çağrılmasına dair mahkeme kararını duyunca, elimi taşın altına koymaya karar verdim. Belediye başkanlarımız görevden alınıyor, partililerimizi kıskaca alınmaya çalışılıyor. Böyle zor bir süreçte görevden uzak kalamayacağımı, bu yükü omuzlamam gerektiğini düşündüm. Partimizin vereceği mücadelede, ben de en ön saflarda yer almak için aday oldum. Önümüzde çok zor süreçler var. Bizim durduğumuz yer belli, ideolojimiz nettir. Beni partililerimiz tanıyor. TBMM’ye giriş yasağı olan bir il başkanıydım. Yaptığım eylemlerle tanındım. Şimdi de kaldığımız yerden görevimize devam edeceğiz. 2019 bizim için önemli bir yıl. Birim bazında bir siyasi başkan yardımcısı tanımlayıp atamıştık. Seçim çalışmasının karşı karşıya temasla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle kurultay delegesi arkadaşlarla komisyon kurarak 30 ilçeyle birlikte hareket etmek üzere senkronize bir planlama yapacağız. Kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası