Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de gündem kongreler... İlçe ilçe son durum

CHP İzmir’de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. 14 Aralık’ta başlayacak kongre süreci öncesi Egepostası olarak ilçe ilçe son durumu derledik. CHP İzmir'de gündem kongreler...
CHP İzmir'de gündem kongreler... İlçe ilçe son durum
Haberler / Yerel Politika
5 Aralık 2019 Perşembe 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 8 Kasım’da başlayıp yaklaşık 1 ay süren delege seçimleri  1 Aralık’ta sona erdi. Kıyasıya geçen seçimlerin ardından partide gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Egepostası olarak tek tek ilçelerdeki son durumu sizler için derledik. 

KONAK’TA MUHALEFET SESSİZ

İlçede mevcut Başkan Çağrı Gruşçu henüz resmi açıklamasını yapmasa da kongre için masadaki en güçlü isim olarak konuşuluyor. Muhalefette ise önceki kongrelere göre bir sessizlik hakim. Sadece Yalı Grubu üyelerinde bir hareketlenme olduğu ancak resmi olarak bir aday belirlemedikleri kulislerde konuşuluyor. Şimdiki duruma göre büyük ihtimalle kongreye tek adayla gidileceği öngörülüyor. 

BAYRAKLI’DA ADAY ARAYIŞI SÜRÜYOR

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından adaylık krizinin yaşandığı Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın adayı olduğu konuşulan Pınar Susmuş’un kendi mahallesi de dahil olmak üzere istediği desteği bulamaması üzerine Sandal’ın Susmuş’tan vazgeçtiği ileri sürüldü. Bir diğer aday olacağı konuşulan Songül Gök’ün çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan Belediye Başkanı Sandal’ın, uzlaşı aday noktasında çalışmalar yaptığı ifade edildi. Ancak uzlaşı aday çıkmaması durumunda ibrenin “örgüt isterse aday olurum” açıklamasında bulunan mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den yana olduğu belirtildi.

NARLIDERE’DE İŞLER KARIŞIK!

İlçe Sekreteri Serkan Çağlar, İle Yöneticisi Mesut Durgun, eski Meclis Üyesi Mehmet Gültekin ve eski Grup Başkanvekili Nurettin Gömek’in aday olmak için çalışmalarını sıklaştırdıkları öğrenildi.

Uzlaşı aday üzerinde fikir birliği için Belediye Başkanı Ali Engin ile Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç’ın dirsek temasında olduğu belirtildi.
Öte yandan ilçede 4 dönem belediye başkanlığı yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un sürece hiç dahil olmadığı özellikle vurgulandı. 

BUCA’DA SÜRPRİZ İSİMLER

Delege seçimlerinin en yakından takip edildiği ilçelerden olan ve güç dengelerinin birbirine yakın olduğu Buca’da mevcut Başkan Kasım Akdağ’ın şansının zayıf olduğu konuşulurken, Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın İl Sekreteri Hacer Taş’ı, Büyükşehir cehpesinin ise Ali Hıdır Uludağ’ı destekleyeceği kulislerde konuşuluyor. Diğer aday olmak isteyen ve bu yönde nabız yoklayan isimler ise İsmail Yüzer, Mahir Akbaş ve Hıdır Kaya olduğu gelen bilgiler arasında.

KARŞIYAKA HAREKETLİ

Karşıyaka’da tartışmaların gölgesinde geçen delege seçimlerinin ardından mevcut Başkan Uğur Yıldırım’ın şansı yok gibi! İlçede oluşan delege yapısına göre, Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın, ilçe başkan adayının belirlenmesinde belirleyici olacakları ifade ediliyor. Öte yandan Belediye Başkanı Tugay’ın, önceki kongrede Uğur Yıldırım’a rakip olan Serdar Koç’u istediği kulislerde konuşuluyor. Kulislerin hareketli olduğu Karşıyaka’da ayrıca güçlü adaylardan birinin de Adnan Alabay olduğu konuşulurken, eski meclis üyesi Serdar Yavaşoğlu’nun adı da ilçe başkan adaylığı için geçiyor.

BORNOVA’DA İŞLER KARIŞIK

İlçede delege seçimlerinin ardından üç parçalı yapı oluştuğu ifade ediliyor. Kongreye en az iki adaylı gidilmesi beklenirken, mevcut Başkan Asım Güven’in delege seçimlerinde istediği başarıyı elde edememesi en büyük handikabı oldu. Kongre için de istediği desteği bulmadığı öne sürüldü. Öte yandan adaylık için birçok isim konuşulurken, Selma Nalbantoğlu, Gürol Türkmentepe ve Ertürk Çapın kulislerde en çok dillendirilen isimler oldu. İl eski başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu’nun abisinin eşi olan ilçe eski yönetcilerinden Selma Nalbantoğlu’nun masadaki en güçlü isim olduğu, milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat’ın Gürol Türkmentepe ismini destekledikleri ifade edilirken, Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un da arkadaşı olan Ertürk Çapın’ın ise destek aradığı aktarıldı.

ÇİĞLİ’DE 2 ADAYLI YARIŞ

Çiğli’de de kongrenin iki adaylı geçmesi bekleniyor. Kongrede Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yine mevcut Başkan Hasan Mert Özcan’ı destekleyeceği, muhalafetin ise geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan il eski başkan yardımcılarından Şirin Akgül’ü desteklemesi bekleniyor.

KARABAĞLAR’DA YILDIZ BİR ADIM ÖNDE 

Karabağlar’da delege seçimlerinden başarılı çıkan belediye destekli İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yeni dönem için de en güçlü aday. Mevcut delege yapısına göre muhalifler çalışmalarını sürdürürken, henüz bir aday belirlemiş değiller.

GAZİEMİR NET DEĞİL!

Gaziemir’de mevcut Başkan Kasım Özkan’ın devam etme niyetinde olduğu aktarılırken, Belediye Başkanı Halil Arda’nın ne yapacağı merak ediliyor. Süreci yakından izleyen muhalefetin ise görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

BAÇOVA’DA ERYILMAZ’DAN BAŞKA İSİM YOK!

Bir diğer tek aday gitmesi beklenen Balçova’da mecvut Başkan Aygül Eryılmaz’dan başka elini taşın altına koyan isim yok. Henüz karşısında resmi bir aday çıkmazken, Eryılmaz’ın yakın çevresine “aday olmak isteyen varsa buyursun çıksın yüzde 10 yani 30 imzayı toplayamazsa da biz yardımcı oluruz. Gelsin kendini ifade etsin” dediği ve muhalefete çağrı yaptığı da gelen bilgiler arasında.

BAYINDIR’DA EN GÜÇLÜ İSİM AYDİLEK 

Bayındır’da ilçe kongresi öncesi eski ilçe başkanı Behzat Aydilek yeni dönem için en güçlü isim. Delege seçimlerinden de güçlü çıkan Aydilek’e rakip arayışı sürdüğü bildirildi. 31 Mart yerel seçimlerini kaybeden eski belediye başkanı Ufuk Sesli mahalle delege seçimlerinden de istediğini alamadı. Mahallesinde kaybeden Sesli'nin Aydilek’in karşısına rakip arayışı içerisinde olduğu öğrenildi.

Öte yandan Karaoğlan hareketinin kurucularından Zühre Karaoğlan kongre için çalışmalarına hız verirken, siyasete yeni bir anlayış getimek için aday olduğunu belirtti. Karaoğlan’ın en büyük handikabının ise mahallesinde seçimi kaybetmesi olarak görülüyor. Diğer yandan yine mahallesinde seçim kaybeden Murat Gülbay'ın da aday olabilmek için nabız yokladığı öğrenildi.

DİKİLİ’DE TEK ADAY!

Dikili tarihinde bir ilk yaşanacağı ve kongreye tek listeyle gidileceği kulislerde konuşuluyor. Ayrıca muhalefetin delege seçimlerinden umduğunu bulamaması üzerine geri çekildiği ifade edilirken, ilçede büyük bir bilik ve beraberliğin yakalandığı öğrenildi. Bu durumda da möevcut Başkan Hasan Altıparmak’ın kongreye tak aday olarak gitmesi bekleniyor. 

MENEMEN’DE AKSOY GÜNEY’İ İŞARET ETTİ

İlçe kongresi öncesi mevcut Başkan Serdar Değirmenci’nin aday olmayacağı öğrenilirken, Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Ömer Güney’in ilçe başkan adayı olacağı konuşuluyor. Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da işaret ettiği Güney, büyük bir sürpriz olmadığı takdirde kongre salonuna tek aday olarak gireceği aktarıldı. Öte yandan muhalefette de bir hareket olmadığı özellikle vurgulandı.

ALİAĞA’DA ESKİ BAŞKAN FAVORİ

Aliağa’da mevcut Başkan Gülsen Cirit aday olmayacağını açıklarken, ilçe kongresine iki adaylı gidilmesi bekleniyor. Delege seçimlerinden açık ara önde çıkan ilçe eski başkanlarından Özlem Şan Oğuzhan ile yine delege seçimlerinden istediği sonucu alan Saim Yurdakul’un kongrede yarışacağı ifade ediliyor. Olağanüstü bir durum yaşanmazsa kongre salonunda gülen tarafında Özlem Şan Oğuzhan olacağı kulsilerde konuşuluyor. 

ÖDEMİŞ’TE HALİS ADAY GİBİ!

Ödemiş’te mevcut İlçe Başkanı Hamdi Halis’in kongreye tek aday olarak gitmesi bekleniyor. İlçede henüz başka bir adayın çıkmaması da Halis’in elini güçlendiriyor. İlçe Başkanı ve aynı zamanda Meclis Üyesi olan Hamdi Halis daha önceki açıklamasında “yüzde 49 meclis üyeliği, yüzde 51 ilçe başkanlığından yanayım” demişti. Halis’in görüşmelerinin sürdüğü ve büyük olasılıkla ilçe başkanlığı adaylığını bir iki gün içinde açıklayacağı belirtildi. 

6 BAŞKAN DA RAHAT!

Kiraz’da tecrübeli başkan İsmet Korkmaz, Selçuk’ta Mehmet Karanfil, Torbalı’da Erol Günaydın, Güzelbahçe’de Çağlayan Bilgen, Menderes’te Gizem Candan, Urla’da Hakan Özbadur’un büyük bir sürpriz olmazsa kongrelere tek aday olarak gitmesi bekleniyor.

KINIK’TA DA YILMAZ TEK

Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yılmaz’ın yine en güçlü aday olduğu belirtildi. Mevcut delege yapısına göre ve Yılmaz’ın kongreye tek başına gitmesi bekleniyor.

TİRE’DE OKLAR ŞENOYAR’I GÖSTERİYOR

Tire’de İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar’ın henüz resmi olarak adaylığını açıklamasa da kongreye tek aday olarak gideceği belirtiliyor. Tire’de uzun yıllardır siyaset yapan ve belediye başkan adaylığı için görevinden istifa eden Şenoyar’ın ilçede büyük bir kesimin desteğini aldığı öğrenildi.

ÇEŞME’DE KAVASOĞULLARI’NA RAKİP VAR

Çeşme’de mevcut Başkan Sait Kavasoğulları adaylığını açıklarken, Selma Artar’ın Kavasoğulları’na rakip olacağı ifade edildi.

KEMALPAŞA’DA AYÇİL’E RAKİP ÇIKACAK MI'

Kemalpaşa’da delege seçimlerinden istediğini alan mevcut Başkan Mehemt Ayçil, yeni dönem için de en güçlü isim. Ayçil’in karşısına aday olarak çıkmak isteyen Ahmet Cemil Balyeli ve Vedat Uğur’un harıl harıl çalışmalarını sürdürdürdüğü belirtildi.Ancak  iki isimden de henüz resmi açıklama yok. 22 Aralık’ta yapılacak kongrede Ayçil’e kimin rakip olacağı ilçede de merak konusu. 

BERGAMA’DA TEK İSİM CANBAZ 

Bergama’da uzun yıllardır ilçe başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ecevit Canbaz’ın delege seçimlerinden güçlü çıktığı ve bu gücün kongreyede yansıyacağı ifade edildi. 

FOÇA’DA 2 ADAYLI YARIŞ

Foça’da mevcut Başkan Baran Gezmiş Yıldırım, aday olmayacağını haftalar önce açıklamıştı. Kongrede iki adaylı yarışın olması bekleniyor. İlçede Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün Ayla Yılmaz’ı desteklediği öğrenilirken, diğer adayın ise İlkay Söylemezoğlu olduğu iletildi. Çarşaf liste usulüyle yapılacak seçimde delege yapısına göre Belediye Başkanı Gürbüz destekli Ayla Yılmaz’ın bir adım önde olduğu aktarıldı.

KARABURUN’DA ERDOĞAN SÜRECİN DIŞINDA

Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın sürecin dışında olduğu belirtilirken, mevcut Başkan Erdal Şubaşı adaylık için resmi işlemlerini bitirdiği ve çalışmalarını yürüttüğü belirtildi. Öte yandan ilçe eski başkanlarından Bülent Çumçum’un da adaylık için nabız yokladığı kulsilerde konuşuluyor.

BEYDAĞ’DA BAŞKAN BEKLENİYOR

İlçede mevcut Başkan Mehmet Soğukkuyu yeni dönem için adaylığa sıcak bakarken, Soğukkuyu’nun Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile görüşüp son kararını vereceği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası