Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den Kavuz hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz hakkında Kılıçdaroğlu'na tehdit içeren videolu açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanlığı Kavuz'un savunmasını istedi. AK Partili meclis üyesinin o videosu yargıya taşındı
CHP İzmir'den Kavuz hakkında suç duyurusu
Haberler / Yerel Politika
23 Haziran 2017 Cuma 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti'nin Karabağlar Belediye Meclis üyesi Emrullah Kavuz'un 25 kişilik bir grubu arkasına alarak sosyal medya üzerinden yayınladığı videoyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için sarf ettiği sözlere tepki çığ gibi büyüyor.  Kavuz'un yayınlanan videoda kullandığı "ölürüz, şehadet için koşar öldürürüz" sözleri CHP'nin tepkisini çekerken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan yargı hamlesi gelmiş ve vekil Bayır suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP Karabağlar Meclis Grubu'ndan o video için açıklama

Kavuz ise gelen tepkiler üzerine  "Öldürürüz" ifadesi için sosyal medyadan "darbeci FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı söylenmiş bir ifadedir" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı da AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz hakkında suç duyurusunda bulundu.

4 İSİM DAVA TALEP ETTİ

Kavuz hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran CHP İzmir, dilekçeyi başsavcılığa teslim etti. Şikayet dilekçesinde şikayetçi olarak CHP Parti Meclisi üyesi Avukat Şehrazat Mercan, CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın ismi yer alırken, Kavuz hakkında "Cezalandırması istemi ile dava açılması talep edildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı;

" Türkiye Cumhuriyeti, sık sık kesintilere uğrasa da, Olağan Üstü Hal İlanları ile idare edilse de, DEMOKRASİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN koruması altındaki vatandaşlarının Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin hüküm altına aldığı düşünce ve eylem özgürlüğünün olduğu bir ülkedir. Bu ülkede, Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanının, geniş kitleler tarafından kabul gören, ANAYASAL HUKUK DÜZENİNE AYKIRI BULUNMAYAN, HİÇ BİR ERK İN GAYRI HUKUKİ BULMADIĞI “ADALET YÜRÜYÜŞÜ”, şüpheli tarafından, hakaret ve tehdit ile KARARLI BİR ŞEKİLDE ENGELLENMEYE ÇALIŞMA GAYRETİNE uğramıştır. Şüphelinin gayreti, kendisi gibi düşünen bir grup tarafından SLOGANLARLA DESTEKLENMEKTEDİR. Ülkemizde, bu tür fanatik grupların kendinde hak görerek, eylem gerçekleştirdikleri, SUÇ İŞLEDİKLERİ, cezaevlerinde, sokak ortasında, evde, siyasilere, kadınlara, kendilerinin inanç ve düşünce yapısının dışında kaldığını düşündükleri kimselere karşı, ÖLDÜRMEYE VARAN SUÇLAR İŞLEDİKLERİ çok sık rastlanır bir durumdur.Dolayısı ile şüphelinin bu hal tarzı ve kararlılığı, mensubu olduğumuz ve çeşitli organlarında çalıştığımız ANA MUHALEFET PARTİSİ olan partimizin liderine yönelik CİDDİ VE YASAL TAKİBİ GEREKTİRİR BİR EYLEMDİR."

SAVUNMASI İSTENDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alan videolu açıklamasında tehdit içerikli sözler kullanan  AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz için, AK Parti İzmir İl Başkanlığının savunma istediği öğrenildi. Kavuz geçtiğimiz yıl da disipline gönderilmiş ve üç ay geçici ihraç cezası almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası